tomall0 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Witam , chce bardziej podkęcic mojego mobila ( jak w podpisie), i zakladam chłodzenie zastanawiam sie nad zalozeniem radiatorów na mosfety i takie tam;) Co myślicie o tej taśmie? http://allegro.pl/show_item.php?item=31432218 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Bierz, ta taśma to najlepsze co jest to tego celu, sam chce kupić taką ... Excray :arrow: Tyle że później tego nie zdejmiesz (np do gwarancji) .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Bierz, ta taśma to najlepsze co jest to tego celu, sam chce kupić taką ... Excray :arrow: Tyle że później tego nie zdejmiesz (np do gwarancji) .... HM, czego nie zdejme? Chyba kleju bo taśma powinna zejsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Oczywiście że klej przecierz napisałem to do Excray'a. Taśma schodzi bezproblemowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Sam kupilem ta wlasnie tasme na allegro i jestem bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 no jeszcze szczególenie ze kolo mosfetów nie ma zabardzo miejsca kondziory cewki itd :] only pasta tylko mam takie pytanie jaki max ciezar taka tasama wytrzym jest moze jakis wzór :?: w zaleznosci od powierzchni i czy wrast ze wzrostem temp tasma nie traci na wlasnosciach "trzymaczych" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 ... jaki max ciezar taka tasama wytrzym jest moze jakis wzór :?: w zaleznosci od powierzchni i czy wrast ze wzrostem temp tasma nie traci na wlasnosciach "trzymaczych"Dobre :) Przyznaj się, chcesz przykleić blok wodny ?? Bo jak nie, to niemartw się o wagę, żaden radiator który wejdzie ci na mosfety nie będzie ważył tyle żeby się urwać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 no wiesz mam takiego titan wysokiego na moze ok 4cm i jest dosc masywny gruby spód itd a patrze wiekszosc ludzi ma jakies male ... no wlasnie ;) a komp bedzie jeszcze parerazy przewożony wiec troche sie o niego boje przeciez to moje dziecko ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Tytanek ?? To przecież aluminium !! Taśma spokojnie wytrzyma :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 mam nadzieje tylko czy wlasciwosci tasmy 3m sie zmieniaja ze wzrostem temp ze np jak bedzie 80* to moze slabiej trzymac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Z mojego doświadczenia wiem że taka taśma trzyma jeszcze mocniej gdy już się wygrzeje/wyschnie .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 ok thx ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Dla tych co się boją że sama taśma to za mało porada: Chodzi o zwykly silikon akwarystyczny :idea: I nie smarujemy nim spodu radiatora, tylko po tym jak przykleimy radiatorek (tasma badz tylko pasta termoprzewodzaca) to np w dwoch miejscach dac mala "kuleczke" silikonu, ktora bedzie laczyla PCB i radiator. Odczekac troszke (pol godzinki) i radiatorek na pewno nie odpadnie a jak trzeba bedzie go zdjac to spokojnie sie silikon zdrapie. Mam tak z radiatorem na SB, wczesniej mialem tez na grafie (po obu stronach karty wiec sposob jest wytrzymaly i bezpieczny) - polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Obawy o odklejające się radiatorki na mosfetach wcale niesą bezpodstawne.Ja np.mam wąskie ale długie i wysokie jak zaczeły odpadać do dokleiłem drugą warstwę tasmy.Teraz wiem że najlepiej by było lekko seszlifować wszystkie wydtające [a są takie]nierównosci z powierzchni tranzystorów.Tasma lepiej się ułada pod wpływem temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Obawy o odklejające się radiatorki na mosfetach wcale niesą bezpodstawne.Ja np.mam wąskie ale długie i wysokie jak zaczeły odpadać do dokleiłem drugą warstwę tasmy.Teraz wiem że najlepiej by było lekko seszlifować wszystkie wydtające [a są takie]nierównosci z powierzchni tranzystorów.Tasma lepiej się ułada pod wpływem temp. waskie ale dlugie to radiatory :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...