Skocz do zawartości
forest kila zbila

grypa 2004 :-]

ile stponi zalapales/as tej jesieni?  

1. 1. ile stponi zalapales/as tej jesieni?

• 35*C - zimno mi ;-)
      1
    • 36,6*C - jest cool :-D
      48
    • 37-38*C - tak profilaktycznie sie rozgrzewam
      17
    • 38,1-39 - ciepelka nigdy dosyc ;---)
      2
    • 39,1-40 - cieplejszy niz dyski samsunga
      0
    • 40,1-42 - szykuje sie do skoku w inna przestrzen ;-P
      1
    • ~70*C - wciaz estem chlodniejszy/a od prescotta w idlu ;-)
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Heja

mnie już dopadła - 3eci dzień i nie jest wesoło,

dopiszcie się jesli Was też już kładzie, pomarudzimy sobie razem hehe :lol: ;-) napiszcie o waszych sposobach na grypę...

dużo zdrowia zyczę! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się szczepi - się nie choruje...

Ja już nawet nie wiem jak się choruje na grypę, ale mój procek chyba coś złapał, bo ma 42 stopnie  :lol: chyba mu zimno.

Nie chorowalem na grype przez ostatnie 3-4 lata.

W pracy zafundowali nam szczepionke. Mysle, co mi tam.

A tu dups, za tydzien chory :D

Dopytywalem sie dlaczego tak sie dzieje i chodzi o to, ze w szczepionce jest grypa (oczywiscie antyciala) i ten kto nie chorowal ostatnio dostaje jobla (czyli jego organizm), nie wie co sie dzieje bo jego uklad immunologiczny nie zakumal, ze to antyciala i sie poddal.

Ale pozniej nie ma bata na tak zaskoczony organizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzieki dobrej cyrkulacji powietrza w moim pokoju, dobrej wentylacji i olbyrzmiemu miedzianemu wentylatorowi przyczepionemu do moich plecow mam nadal 36,6*C :) a na imie mi celeron :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się szczepi - się nie choruje...

Ja już nawet nie wiem jak się choruje na grypę, ale mój procek chyba coś złapał, bo ma 42 stopnie  :lol: chyba mu zimno.

Nie chorowalem na grype przez ostatnie 3-4 lata.

W pracy zafundowali nam szczepionke. Mysle, co mi tam.

A tu dups, za tydzien chory :D

Dopytywalem sie dlaczego tak sie dzieje i chodzi o to, ze w szczepionce jest grypa (oczywiscie antyciala) i ten kto nie chorowal ostatnio dostaje jobla (czyli jego organizm), nie wie co sie dzieje bo jego uklad immunologiczny nie zakumal, ze to antyciala i sie poddal.

Ale pozniej nie ma bata na tak zaskoczony organizm.

Czasami są efekty uboczne - u mnie też - ale to trwa 1 dzień (przynajmniej w moim przypadku) - w tym roku jednak zażywałem masę rutinoscorbin po szczepieniu i prawie go nie odczułem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze trzymacie się :-)

W Lublinie sporo osob prycha, ciezko nie zalapac,,, mi się udało po egzaminie poprawkowym - wiecie jak to jest - stress, malo jedzienia, duzo kawy i fajek, troche oslabiony bylem, poszedlem miedzy prychających i się załapałem na pierwszą falę hehe ;-) przynajmniej egzamin do przydu, tylko nie zdążyłej jeszcze solidnie poświętować ;-)

Wczoraj rozmawiałem ze znajomym, w sklepie za ladą stoi i pyta go jak on to robi ze miedzy ludzmi caly dzien, ze mu zapewne prychają tutaj za 15 minut a on się trzyma, na co on mi odpowiada że "a bo ja mam w d _ _ _ e grypę" ;-) no jest to pewna metoda. imo takie obcowanie z ludzmi i lapanie kolejnych szepów po troszku jest lepsze niz szczepienie hehe :lol: a z tego co mowi to ostatnio pare razy dziennnie ma klienta ktory pochylony nad cennikiem cos mu tam pokazuje/dopytuje i kaszle w jego stronę,,

btw. wczoraj po zalozeniu tematu zazucilem szklaneczkę coldrexa max costam na cieplo, polopirynę, kilka rutinoscorbinow, małą kolację i dzisiaj juz wstałem całkiem całkiem ;-) do jutro moze się rozejdzie po kościach :-]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie gdy choruję temeratórka 39 stopni to lajt 8O standardowo podchodze ( grzje się tak ) do 41 stopni.. ftedy to juz jest bania .... lekkie halunki, padaczka ( miałem na myśli dreszcze ) .... okłady z octu, gripeks, polopirynka, to i tak zawsze za mało.. nie ma jak seria igieł w dupsko 8O :? standardowo jestem chory 4 razy w roku ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi