Olcia Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Sorry za zduplikowanie posta ale tam to chyba nikt nie wchodzi:( Mam dziwny problem z ta plyta:( moze wiecie jak mi pomoc? no wiec mam caly czas resterty czasem nawet jak windows sie do konca nie zaladuje to restart:( mysle ze to wina pamieci (memtest86 sypie mi bledami po 2min - timingi sa standardowe 8-3-3-3 aha no i najpierw dzialaly w dualu a teraz moge wsadzic tylko 1 kosc (do 3) obojetnie jaka ale jak wsadzam wiecej to komp sie nie wlacza i wyswietla mi AF) ale wsadzalam inne i jest to samo:( plyta juz raz byla w naprawie: najstabilniej mi dziala jak proc jest ustawiony na 1100mhz:) bo jak ustawiam na 166x11 to restart:( aha no i niemoge nic w biosie ustawic bo czegokolwiek bym nie ustawila restart: co sie moglo stac ? oddac plyte znowu do serwisu czy pamieci?: temp na procu bez obciazenia to 36-8c aha i zapomnialam dodac ze mam najnowszy bios 1.7 z 08.06.2004... moze macie jakies pomysly jak sprawdzic co nawalilo?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Ustaw najniższe możliwe timingi, ew. sprawdz inne pamięci bo to one albo płyta są winne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olcia Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 timingi ustawiam standardowe 8-3-3-3 i to samo:( wsadzalam tez seiteki 256/333 na innej plycie zero problemow na tej to co opisalam wyzej: najstabilniej wszystko chodzi na 100x11 na 133 juz sie sypie:( mam jeszcze jeden procesor to sprawdze potem czy to nie jego wina:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 wyglada na to ze hynixy uszkodzone, probowalas inne pamieci w swoim kompie a sprobuj swoje w innym i wtedy mysle ze sie duzo wyjasni, mozesz tez sprobowac ustawic je na asynchro i zobaczyc czy proc idzie wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 sprawdź swoje pamięci w innym kompie, sprwadź moze na cl2,5 - nieraz cl3 niejset tolerowane przyczyn oprócz tego moze być wiele - zasilacz, źle założony cooler itp - jak to posprawdzasz to daj znać ale wtedy to najprawdopodobniej płyta... pozdórwki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olcia Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 sprawdzilam pamieci(timingi auto) na kt4v fsb333 synchro z procem xp2600 /3dmark2001/super-pi/aquamark/memtest pod wina i zero problemow/ wszystkie testy przelazl a tu sie sypia odrazu jak ustawie 333 albo 400 synchronicznie do procesora:( wiec to chyba jednak plyta:( no albo procek ale tego mi sie niechce zabardzo sprawdzac:) cooler jest napewno dobrze zalozny temp ok-38c (hardcano tyle pokazuje) na srednich obrotach:( probowalam juz wszystkiego asynchronicznie/synchronicznie i pupa:( na fsb 100 dziala najstabilniej:) 133 juz sie sypie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Olciu , czytaj co koledzy ci pisza , zmien na abicie cl z 3 na 2,5 , mozesz zwiekszyc tez napiecie , z tego co wiem to byly problemy z nforcem2 i pamiatkami o cl 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 w takim wypadku to raczej płyta ale nie sprawdziłaś napięć... - jeśli masz możliwośc spróbuj miernikiem - ale raczej nie podejrzewałbym zasiłki... pozatym jeszcze to cl3 - spróbuj z 2,5 moze być jeszcze taka maiana ze np płyta zwiera gdzieś z obudową - np poprzez śrubkę mocującą czy cuś w tym stylu albo i płyta i pamiątki są w porządku ale sie nie lubią... chociaz nikt nie zgłaszał problemu tych hynixów z abitem... moze jeszcze sprawdzić jakiś inny biosik dużo tu gdybania - ale ma to na celu poddanie pomysłu co by jeszcze sprawdzić pozdrawiam koleżanke no dobra i kolegów też również ehehhe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 edit: @!#$%&^*( - wiecie co mam na myśli - forum tak chodzi wieczorem ze cud coś przeczytać/wysłać - np teraz sie wysłało 2 razy i w drugim poście skopiowane razy dwa... to nie moja wina... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olcia Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 zapomnialam napisac ale sprawdzalam na 2.5:) i to samo:( wczesniej nie mialam problemu z tymi pamieciami wszystko dobrze chodzilo tylko cos zaczelo sie sypac od kad plyta wrocila z naprawy:( niemam miernika ale napiecia wygladaja ok w biosie:) potem jeszcze sprawdze czy moze nie zwiera jednak gdzies srubka z plyta...:) musze sprawdzic wszystkie mozliwosci zanim ja oddam do serwisu:) a biosik to mam najnowszy wiec chyba powinien byc dobry?:) na poprzednim (troche starszym) dzialo sie to samo:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 zasilacz masz niby okej bo hiper jest lepszy od rzeczy typu codegen lub qtec, ale jak masz mozliwosc to sprawdz jeszcze napiecia miernikiem, watpie zeby o to chodzilo, ale zawsze mozna sprawdzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olcia Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 a moze wiecie czemu nie moge wsadzic pamieci do dualu? : wczesniej dzialaly a teraz jak wsadzam 2 kosci to (1w3 2w1) wyswietla mi AF i nie startuje: wczesniej wszystko bylo ok:( zreszta wogole nie moge wsadzic wiecej niz 256 bo komp sie nie wlacza:( i tak jest tez z innymi pamieciami albo czasem jak wsadzam 2 to ta w 1 slocie sie tak zaczyna nagrzewac ze dotknac jej niemozna a ta w 3 jest chlodna????.... chyba musze oddac ta plyte do serwisu:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 a moze wiecie czemu nie moge wsadzic pamieci do dualu? : wczesniej dzialaly a teraz jak wsadzam 2 kosci to (1w3 2w1) wyswietla mi AF i nie startuje: wczesniej wszystko bylo ok:( zreszta wogole nie moge wsadzic wiecej niz 256 bo komp sie nie wlacza:( i tak jest tez z innymi pamieciami albo czasem jak wsadzam 2 to ta w 1 slocie sie tak zaczyna nagrzewac ze dotknac jej niemozna a ta w 3 jest chlodna????.... chyba musze oddac ta plyte do serwisu:)Dobry sklep powinien Ci dać nowy egzemplarz a samemu bujać się z naprawą! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...