kalabanga Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Mam problem tzn kolega dzwonił do mnie, że chciał sobie partycję C powiększyść kosztem D i nic nie zrozumiałem o co mu chodziło i co skopał ;p więc zadzwoniłem przed chwilą do niego i się dokładnie dowiedziałem co zrobił tzn sam się domyśliłem i potwierdził bo nie mógł się wypowiedzieć :]. Nevermind. Było tak. Miał i ma partycje C, D i E. I się bawił w instalatorze windy xp w tym progsie z partycjami podczas instalacji. Wcześniej zgrał ważne dane na E. Mówię z góry, że nie miał pojęcia co robi więc się nie śmiać. Chciał usunąć partycję D, zrobić ją mniejszą o 4gb i poszerzyć tym uzyskanym wolnym miejscem partycję C. Ale partycje jak wiemy D i E były rozszerzone ( logiczna partycja ). Więc tym programem nie mógł dodać tego miejsca do C. ( wiadomo, że są inne programy co mogą jak PM ). I poszedł na całego i skasował E i utworzył nową E z tymi nowymi 4gb czyli zwiększyłą mu się z 36 na 40GB. Partycji D i E nie formatował. Tylko C i zainstalował Windę. I teraz pytanie czy można jakoś odzyskać te dane z ( nowo utworzonej przez "przypadek" ) partycji E ???? nigdy tego nie robiłem ( czytaj nie potrzebowałem ), więc proszę o dokładną radę :] i jak najszybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Podpiąć dysk kolegi do innego kompa, na nim zainstalować Easy Recovery Pro (albo jakiś inny programik do odzyskiwania danych - np. pci filerecovery) i odzyskać dane (może się uda). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a na swoim kompie nie możę skoro na C zainstalował windę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 moze.. tylko w ten sposób zamazuje kolejne pliki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Tak jak napisał przedmówca - jak najmniej robić na dysku na którym są utracone dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...