Skocz do zawartości
kalabanga

Partycje - potrzebna szybka pomoc , jak odzyskać dane :]

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem tzn kolega dzwonił do mnie, że chciał sobie partycję C powiększyść kosztem D i nic nie zrozumiałem o co mu chodziło i co skopał ;p więc zadzwoniłem przed chwilą do niego i się dokładnie dowiedziałem co zrobił tzn sam się domyśliłem i potwierdził bo nie mógł się wypowiedzieć :]. Nevermind. Było tak. Miał i ma partycje C, D i E. I się bawił w instalatorze windy xp w tym progsie z partycjami podczas instalacji. Wcześniej zgrał ważne dane na E. Mówię z góry, że nie miał pojęcia co robi więc się nie śmiać. Chciał usunąć partycję D, zrobić ją mniejszą o 4gb i poszerzyć tym uzyskanym wolnym miejscem partycję C. Ale partycje jak wiemy D i E były rozszerzone ( logiczna partycja ). Więc tym programem nie mógł dodać tego miejsca do C. ( wiadomo, że są inne programy co mogą jak PM ). I poszedł na całego i skasował E i utworzył nową E z tymi nowymi 4gb czyli zwiększyłą mu się z 36 na 40GB. Partycji D i E nie formatował. Tylko C i zainstalował Windę. I teraz pytanie czy można jakoś odzyskać te dane z ( nowo utworzonej przez "przypadek" ) partycji E ???? nigdy tego nie robiłem ( czytaj nie potrzebowałem ), więc proszę o dokładną radę :] i jak najszybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi