frizz Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Brakuje mi chyba jednej rzeczy do zrozumienia podstaw OC , a mianowicie jeżeli mam 256 ram 400 mhz a fsb cpu ustawiony jest na 100 to jak pracuje ten ram i co to jest 400 mhz max częstotliwość?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 DDRu pracuja z szybkoscia 2xFSB. Czyli jak fsb 133 to ddr 266 jak fsb 166 to ddr 333 Oznaczenie ddr400 to teoretycznie najwieksza czestotliwosc z jaka moze pracowac dany moduł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 jak masz fsb cpu ustawione na 100 to ram chodzi ci jako 200MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frizz Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 no i wszystko jasne wielkie dzięki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 ddr400 oznacza maxymalne ustawienie jakie producent ci gwarantuje i zgadza sie wymienic jezeli kosc nie spelnia warunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 a jak mam obobna funkcje i tam z auto ustawilem na 400 to chodzi ram na 400 czy na starych zasadach 2xfsb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 ustawiles pamiec na sztywno na 400 chociaz procek ci dalej dziala na 145 (wnioskuje z opisu) ustawienie jest do [gluteus maximus] bo pamiec czeka na procesor i tracosz sporo wydajnosci, jedynym sensownym ustawieniem jest synchro czyli kiedy pamiec dziala na szynie 2x (z racji tego ze ddr) wyzszej niz fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...