Skocz do zawartości
maxvonsopop

GF4 Ti4200 - dziala, nie dziala - LOTERIA

Rekomendowane odpowiedzi

dostalem uzywanego ti4200. bardzo dziwny egzemplarz, poniewaz czasem dziala OK a czasem totalna sieczka z artefaktami.

nie ma znaczenia czy karta ciepla czy zimna, czy inne taktowanie, itp.

dwa dni dziala ok a potem 1 dzien zwiechy. raz przechodzi 3dmarki01 i 03 a czasem przechodzi na artefaktach a czasem wywala na poczatku!!!

NIE PODKRECAM KARTY, JADE NA DEFAULT, COOLER LEZY JAK TRZEBA.

dziwne prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo na Ti4200 qmpla :(

Teraz to już wogóle same arty, kiedyś to jeszcze się włączała, trzeba było reseta. U mnie (wtedy) pomogło kilku krotne flaszowanie biosu, zmiana kilku funkcji, czyszczenie, mycie i jeszcze "odśniedzianie" styków ;)

Teraz same arty, zmiana biosu nie pomaga. Wygląda na uszkodzone ramy :( Jeszcze pójdzie pod lupe i poszukam dokładnie uszkodzeń fizycznych :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Na ten temat powiedzialem co wiedzialem w innym poscie - jak widac tu byloby lepiej. Przeczytaj to :http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1107166#1107166 jesli masz Gainwarda to na 99,99% masz ten sam problem co ja (i wielu innych ludzi). Dziwne ze nie znalazlem jeszcze na tym forum dyskusji na ten temat- ale moze za krotko szukam.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi