Skocz do zawartości
KyCoL

GeForce4 Ti-4200 PNY Verto - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec wlasnie kumel stoi przed problemem kupna karty gf4.

sklada sprzet w komputroniku wiec polecilem mu MSI, ale jak na zlosc wszystkie zarezerwowane :?. jesli do poniedzialku nie bedzie msi to musi wybrac cos do 800 zl z komputronika. Rzucila mi sie w oczy ta karta, ale nic o niej nie wiem, moze cos powiecie na jej temat, lub jakies url do recek. Na oko wyglada solidnie (chlodzenie) ale kto to wie.

Wyczytalem w necie ze producentem tych kart jest wlasnie MSI, ale nic wiecej.

PS Nie doradzajcie zadnych ati ani prolinkow, plz :)

link do karty http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3418

pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No wiec wlasnie kumel stoi przed problemem kupna karty gf4.

sklada sprzet w komputroniku wiec polecilem mu MSI, ale jak na zlosc wszystkie zarezerwowane  :?. jesli do poniedzialku nie bedzie msi to musi wybrac cos do 800 zl z komputronika. Rzucila mi sie w oczy ta karta, ale nic o niej nie wiem, moze cos powiecie na jej temat, lub jakies url do recek. Na oko wyglada solidnie (chlodzenie) ale kto to wie.

Wyczytalem w necie ze producentem tych kart jest wlasnie MSI, ale nic wiecej.

PS Nie doradzajcie zadnych ati ani prolinkow, plz :)

link do karty http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3418

pozdro!

zobacz tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
a moze lepiej to

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3740

jezeli ma tak jak na zdjecu pamieci typu BGA to powinny sie niekiepsko krecic :!:

PS jak widze to standardowo ten Asus ma pamiatki puszczone na 550 MHz - szybko przejzalem kilka testow - i na wersji DELUX ze 128MB RAM sa kostki Samsunga 3.3 ns. - na jakims serwisie gostkowie wykrecili je na 660 MHz, a na inny "tylko" na 640 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja deluxe nie chodzi w gre - za droga.

Ale kurcze faktycznie jesli zdjecia nie klamia, to ten asus jest wart zachodu, a jakos umknal mojej uwadze :)

Wlasnie sie pytam czy jest w stanie wydac 60 zl wiecej na tego asusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto kupic ASUSA mialem sam ta karte kupic. Widzialem kolo 10 testow i pamieci sie wykrecaja w wersji 64MB do 620Mhz srednio, a rdzen roznie ale zawsze 300 sie osiaga :)za to jakosc wykonania i jakosc obrazu 2D byla wysoko oceniana.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

tyle ze zauwazylem adnotacje "Towar dostępny na zamówienie" - ale jezeli ten ASUS jest taki jak na zdejeciu to IMHO warto poczekac

Zauwazylem, ale jest tez wersja z tvuotem, ktora jest na stanie :D

Koles kupuje calego kompa, wiec 100 nie zrobi mu roznicy (tak powiedzial), byle to byl naprawde niezly sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No posiadam ta karte PNY Verto 4200 jakies 2 miech i niema znia problemow.OC jest na wzglednum poziomie max co udalo mi sie wyciagnac to 300/610 ..W zestawie do karty dostajesz tylko plyte instalacyjna kable mosisz sobie sam dokupic s-video/cinch..A katrta ma radiatory na pamieciach po obu stronach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No posiadam ta karte PNY Verto 4200 jakies 2 miech i niema znia problemow.OC jest na wzglednum poziomie max co udalo mi sie wyciagnac to 300/610 ..W zestawie do karty dostajesz tylko plyte instalacyjna kable mosisz sobie sam dokupic s-video/cinch..A katrta ma radiatory na pamieciach po obu stronach.

TO nawet niezle z OC! A ktos wie jak ten ASUS sie kreci (nie deluxe:) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

TO nawet niezle z OC! A ktos wie jak ten ASUS sie kreci (nie deluxe:) ?

Widzialem tylko testy wersji Deluxe.

Z tego co widze juz nie kupilbym tej karty, z prostej przyczynu jest na kosciach Etrontecha - takie ma Gainward czy pierwsze wersje Leadteka - te pamieci max. sie podkrecaja do 570-580, czasem nawet mniej. Chyba ze ten Asus jest jakims wyjatkiem, ale lepiej nie ryzykowac, jak masz wybor. Etrontechy to teraz najgorzej krecace sie pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Orientujesz sie jakie ma pamieci (firme i czas dostepu)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdy czytałem recke na benchmarku zastanowiło mnie jakie moze miec pamieci ta grafa wiec wysłale maila do gościa ktory robił recke i o to co otrzymałem

> 1. jakie ma pamięci producent i czas dostepu bo niegdzie nie moge znaleźć

nawet na stronie producenta

3.8, ale na kościach nalejone są radiatorki, więc przy sprzedaży tego nie

sprawdzisz, równie dobrze mogą być 4ns.

Dlatego wolałem nie pisać o czasie dostepu zeby nie wprowadzać ludzi w błąd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Orientujesz sie jakie ma pamieci (firme i czas dostepu)?

Szczeze nie mam pojecia jakie ma pamieci,Radiatory trzeba by zdjac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...