cycman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Na moim sprzęcie jak w podpisie bez podniesienia napiecia poszedl na 12,5x mnoznik 145 fsb prawdopodobnie podniesienie napiecia nic by nie dalo bo mam zablokowany mnoznik a przy fsb 147 moj SB wydawal nie mile dzwieki podczas startu windowsa zamiast muzyczki bylo tylko "pipczenie" a na 150 wogule winda nie poszla. Proponuje zebyscie tez tu napisali jak tam u was z prockiem 2000+ a i BIOS wykrywa go jak 2200+ A i temp w windzie to 42 a w stresie to nie sprawdzalem nawet na mojej zasilce sie napiecia nie zmienily takie jak przedtem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 u mnie Thorton na 12,5 x 175 @ 1,6v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Uuuu....AGP/PCI nie wydala, nie sa zablokowane - lepiej uwazaj bo stacisz HDD. U mnie jak w podpisie. Na > 175 nie pozwalaja pamieci, ehhh ten Elixir. Ale byly tanie jak barszcz :) Aaa...pamietam, ze nawet dalo sie lekko obnizyc napiecie na 166 i tak byl stabilny w Prime95, chyba o 0,025V... Update: U kuzyna ta sama partia 200x10 na Asrocku, tylko ze ma Hynixy D43 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Uuuu....AGP/PCI nie wydala, nie sa zablokowane - lepiej uwazaj bo stacisz HDD. U mnie jak w podpisie. Na > 175 nie pozwalaja pamieci, ehhh ten Elixir. Ale byly tanie jak barszcz :) Aaa...pamietam, ze nawet dalo sie lekko obnizyc napiecie na 166 i tak byl stabilny w Prime95, chyba o 0,025V... Update: U kuzyna ta sama partia 200x10 na Asrocku, tylko ze ma Hynixy D43 :? moje elixirki latają na FSB 185 od paru ładnych miechów na default voltage jaki podaje płytka(2,7v) i nic im nie jest...myśle ze na 190FSB by poszły ale już PCI dosc wysokie...:) tylko ze timingi to wg ustawień płyty FAST więc nie najlepsze ale jak na default voltage są good :) aha, elixiry mozna katować na vDimm 3v(testowałem :D ) i działaja ale nie wiem jak na dłuższa metę...aa no i sie grzeją mocno :? (na 3v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Uuuu....AGP/PCI nie wydala, nie sa zablokowane - lepiej uwazaj bo stacisz HDD. U mnie jak w podpisie. Na > 175 nie pozwalaja pamieci, ehhh ten Elixir. Ale byly tanie jak barszcz :) Aaa...pamietam, ze nawet dalo sie lekko obnizyc napiecie na 166 i tak byl stabilny w Prime95, chyba o 0,025V... Update: U kuzyna ta sama partia 200x10 na Asrocku, tylko ze ma Hynixy D43 :? co do tego AGP/PCi to włśnie się skapłem ze nie sa zablokowane niby dysk sie nie grzeje ma 34 teraz ale to maxtor ale sam nie wiem co sie dzieje na pacztaku jak podkrecilem bylo ok testy zaliczyl a teraz mnie wywala kiedy mu sie chce z 3d marka 2001 mnie wywalil przy tym kolesiu co strzela w 2003 raz na cpu test potem na sound test nie wiem czy to moze byc grafika bo PCI/AGP mam 36/72 i nie wiem co mam robic na plytce mam poblokowane mnoznik a napiecie procentowo do 15% ah ten gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 kolejny ktory sie zabral za podkrecanie bez przeczytania faq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 czytalem i to 3 razy niby powinno wszystko robic a nie robi a co do dysku to ma 37-38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Thorton - z 2400+ Palomino - słaaaaaaaaabo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Mój thunderbred 2000+ bez podnoszenia napięcia poszedł na 2600+ (2100). Powyżej FSB 170 był już nie stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny Laik Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 umnie poszedł na 2600 bez zająkniecia niestety na wiecej mam zasłabe chłodzenie mam odblokowany mnożnik wiec można by sie pobawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 U mnie t-bred 2000+ 1.6V poszedł na 2200+ 1.4V , praktycznie się wogole nie grzeje chłodze go whisperrockiem puszczonym na 900-1000RPM (bardzo lubie cisze ). Max na razie poszedł na 2100Mhz przy 1.75V ( niekiedy nawet idzie na 2200Mhz ale niestabilnie, podnoszenie napięcia juz niewiele daje ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 taki lekki OT: próbował ktoś odblokować na tym procku mnożnik? Bardzo mnie by to interesowało czy sie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 czemu nie mialo by sie dac wsumie nie probowalem ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 wolałbym przeczytać jakąś bardziej konstruktywną wypowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 VIA KT600 masz, cos slabo faq czytales - nie wiem czy twoja plyta sama przestawia dzielniki pci/agp - poszukaj na ten temat info jesli tak - daj troche prądu na zapas prockowi tj 1,75 do sprawdzenia - i fsb 166+ jesli nie - -||- - i drut mod na 166fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 jesli chodzi o mnie to juz jasne jest wiec mna sie nie zajmujcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvarevvolf Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 taki lekki OT: próbował ktoś odblokować na tym procku mnożnik? Bardzo mnie by to interesowało czy sie da :)Ja nie dawno bawilem sie w odblokowanie mnoznika na swoim 1600 + ale rdzen to Palomino. Odblokowac sie udalo (zakres mam od 6 do 17), ale powyzej standardowego 10.5 nie idzie - monitor sie nie wlacza a dysk i mob milcza :/ (przed odblokowaniem wlaczal sie ale szedl standardowo na 10.5x mimo ze w biosie bylo inaczej) A roboty z tym troche bylo - najwiecej ze znalezieniem farbki przewodzacej prad :) [uzywa sie takich do naprawy lini grzewczych na tylnych szybach samochodow]. Polecam te stronke: http://www.amdboard.com/ocspecial.html Na tej z kolei znajdziesz baze danych (kto jak bardzo podkrecil swojego athlonika) tylko ze tu napiecie to min 2V :D http://www.vr-zone.com/guides/AMD/AthlonXP/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Mój procek na rdzeniu t-bred chodzi tak jak w podpisie bez podnoszenia napięcia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLAPOn Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 u mnie thorton 2000+ poszedl na 12,5x181 :) Jeszcze czeka mnie tylko bartonizacja proca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 bartonizacja ? rozwiń swoją wypowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali26 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 mój athlon 2000+ idzie na 12,5x185 napiecie 1,6v a temp 42 stopnie a w stresie 52 i chodzi wysmienicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 bartonizacja ? rozwiń swoją wypowiedź :)mod procesora na bartona thorton to barton z zablokowanym keszem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 to napisz jeszcze jak go zbartronizujesz bo tesz bym swojego zbartronizowal w takim razie EDIT: no fajnie ze to jest odblokowanie nastepnych 256kb ale jak to zrobic tu zwrocilem sie do kolegi nizej jak ktos nie rozumie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycman Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 o to jest rzeczowa odpowiedz tak trzymac (i nie pisac watku pod watkiem :) nie no zartuje :P) nastepna wiadomosc napisze ci juz tam przy poscie w linku :) ale duzo minek uzylem w tym poscie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brat Pit Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 U mnie chodzi 166*12,5 z napieciem 1,45V. Wiecej na razie nie probowalem bo nie potrzebuje pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calineczka* Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ...Panowie....czytam forum, szukam...i nie mam jednoznacznej odpowiedzi-czy zeby podkrecic Athlona (moj to Thoroughbread axda2000) musze odblokowac mu mostki czy nie?Czy dopiero po odblokowaniu zworek...zrobieniu tych mostkow moge manipulowac w ustawieniach plyty??I jak powinien dla tego procka wygladac ow odblokowany mostek? Dzieki za podpowiedzi....prosze o wyrozumialosc.Pozdrawiam.Arek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ...Panowie....czytam forum, szukam...i nie mam jednoznacznej odpowiedzi-czy zeby podkrecic Athlona (moj to Thoroughbread axda2000) musze odblokowac mu mostki czy nie?Czy dopiero po odblokowaniu zworek...zrobieniu tych mostkow moge manipulowac w ustawieniach plyty??I jak powinien dla tego procka wygladac ow odblokowany mostek? Dzieki za podpowiedzi....prosze o wyrozumialosc.Pozdrawiam.Arek 1230232[/snapback] Jakie mobo, odblokowany proc??? Na AXP Thoroughbred nie robi się żadnych modów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calineczka* Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ...nie wiem co to sa moby... Chcialem podkrecici swojego XP i po prostu nie wiem, czy musze grzebac w mostkach.L1 mam wszystko zwarte. czy to wystarczy zeby grzebac w ustawieniach plyty i zeby to dzialalo czy musze robic jakies zworki zeby zmieniac fsb i mnoznik?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Mój thunderbred 2000+ bez podnoszenia napięcia poszedł na 2600+ (2100). Powyżej FSB 170 był już nie stabilny. 1057689[/snapback] Może thoroughbred :?: czytalem i to 3 razy niby powinno wszystko robic a nie robi a co do dysku to ma 37-38 1057171[/snapback] To chyba niezbyt dokładnie czytałeś. Temperatura nie ma raczej związku z podniesionym taktowaniem szyny PCI, na której działa kontroler dysku, nie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ...nie wiem co to sa moby... Chcialem podkrecici swojego XP i po prostu nie wiem, czy musze grzebac w mostkach.L1 mam wszystko zwarte. czy to wystarczy zeby grzebac w ustawieniach plyty i zeby to dzialalo czy musze robic jakies zworki zeby zmieniac fsb i mnoznik?? 1230378[/snapback] Mobo to płyta główna jaką masz??? Na AXP 0,13 w niczym się nie grzebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...