Bobin Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Witam, mam problem dotyczący wyżej wymienionej karty... a właściwie jej sterowników - nie mogę ich nigdzie znależć. Klikając w AIDZIE32 na karte muzyczna i Uaktualnianie sterowników przenosi mnie na strone, ale tam nigdzie nie ma sterowników do muzy :x Więc jeśli ktoś łaskaw, to prosiłbym o podanie bezpośredniego linku do sterków (driverów) Pozdrawiam, Bobin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Jeżeli chodzi ci o drivery do zintegrowanego AC'97 z chipsetami VIA to zajrzyj na www.viaarena.com. Sekcja "Download"..wybierz twój system operacyjny i odpowiedni sterownik(jest kilka różnią sie od siebie tym że są przeznaczone do innych mostków południowych chipsetu płyty głównej-sam muszisz wiedzieć co ściongnąć). Mam nadzieję żę pomogło i że tego szukałeś. Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobin Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Już wszystko gra, dzięki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Te stery od VIA są tragiczne, u mnie na nich dzwięk się wylanczał. Ściągnij lepiej z http://www.realtek.com.tw/ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Te stery od VIA są tragiczne, u mnie na nich dzwięk się wylanczał. Ściągnij lepiej z http://www.realtek.com.tw/ ! To że akurat u ciebie coś nie grało to nie jest zasadą że wszędzie tak jest. A prawda jest taka, że każda karta zintegrowana z płytą to badziew :wink: . Przynajmniej AC'97. Bobin napisał że wszystko gra więc nie wiem w czym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Ale chyba stery zrobione przez producenta AC97 powinny być lepsze od sterów VIA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ED Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Siema. To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieje ze na cos sie przydam ;] ------------------------------------------------------------------------------------------------- Te stery ze strony www.viaarena.com do czipów firmy VIA są najlepsze. Tylko pod dobry model trzeba stery ściągnąć - aktualnie 5.70a. Foobar i efekty takie jak chanels, spiral 3D, Reverb, kernel striming wyjscie dzwieku. Mozna tez zaznaczyc w panelu konfiguracyjnym sterów 3D Enhancement i podnieść minimalnie dzięk 3W. Ta konfiguracja odpowiada moim głośnikom (2 satelity i subwoofer). Osobiście w Linux'ie podkręcałem ALSA-e na 48kHz albo na 24bity :] nie wiecie przypadkiem jak to zrobić w Windows'ie XP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...