Skocz do zawartości
turkuć

Tualatin@BX a przejsciowka FC-PGA

Rekomendowane odpowiedzi

zakupilem Celeka 1.0A, probowalem dwoch przejsciowek FC-PGA, ale obie noname i nie poszlo !

pytanie do was, gdzie znajde firmowe przelotki najlepiej MSI albo Abit

docelowo poszukuje modelu : MSI 6905 Mater Slocket ver 2.3, na tej mod dziala na 100 %

wiec doradzcie gdzie taka znajde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz płytę BX to jedyna (chyba) przejściówka na której ruszy tualatin to PowerLeap (niestety droga). Oficjalnie BX nie supportuje tych pocesorów ale jest również możliwość przerobienia procka tak aby ruszył na BX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Homer, chyba by mnie powalilo aby dawac 170 zl. za przejsciowke PowerLipa !

Widze ze wodule nie zalapales o co mi chodzi, pisze jak byk w temacie Tualatin@BX

Pytam gdzie moge dostac firmowa przejsciowke FC-PGA a nie FC-PGA2 !

Wiec ponawiam pytanie, gdzie dostane np. MSI 6905 Mater Slocket ver 2.3,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakrywajac trzy piny na prosku i laczac dwa, robota na 5 minut i wszystko gotowe

A nie lepiej sprobowac zmodyfikowac przejsciowke?? Kombinujac na procu tracisz z miejsca gwarancje, a poza tym kto od ciebie pozniej kupi taki 'kulawy' egzemplarz bez nozek?? :P:P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakrywajac trzy piny na prosku i laczac dwa, robota na 5 minut i wszystko gotowe

A nie lepiej sprobowac zmodyfikowac przejsciowke?? Kombinujac na procu tracisz z miejsca gwarancje, a poza tym kto od ciebie pozniej kupi taki 'kulawy' egzemplarz bez nozek?? :P:P:P

primo ... napisal zakrywając a nie zrywając !!!!!!

secundo ... kup tam gdzie cederom ... www.sirius.pl ... tam maja te MSI ale po 60 z chyba ;((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakupilem Celeka 1.0A, probowalem dwoch przejsciowek FC-PGA, ale obie noname i nie poszlo !

pytanie do was, gdzie znajde firmowe przelotki najlepiej MSI albo Abit

docelowo poszukuje modelu : MSI 6905 Mater Slocket ver 2.3, na tej mod dziala na 100 %

wiec doradzcie gdzie taka znajde

Witam, Też robiłem mod BX na no name i też [gluteus maximus] z tego była. Nie majstrowałem przy procku, wylutowalem 3 nóżki z przejściówki, ale nie poszło. Jeżeli uda ci sie mod na tejże MSI to daj znać.

A tak pozatym to po co te kombinacje? moja płyta ma w biosie napięci 1.45V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak checie zakrywac nie wylamujac...

a druga sprawa, ze wedlug mnie lepiej robic moda na samych stykach przejsciowki, co o tym sadzicie?? duzo latwiej (wieksze elementy, mniejsze prawd. bledu..)

wiem... turkuc dlatego szuka przejsciowki MSI bo na takiej z kumplem na aSUSIE moda zrobilismy proca nie uszkadzajac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak checie zakrywac nie wylamujac...

a druga sprawa, ze wedlug mnie lepiej robic moda na samych stykach przejsciowki, co o tym sadzicie?? duzo latwiej (wieksze elementy, mniejsze prawd. bledu..)

wiem... turkuc dlatego szuka przejsciowki MSI bo na takiej z kumplem na aSUSIE moda zrobilismy proca nie uszkadzajac

a sorki za dociekliwosc - coscie tam dokladnie modowali?? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

primo ... napisal zakrywając a nie zrywając !!!!!!

secundo ... kup tam gdzie cederom ... www.sirius.pl ... tam maja te MSI ale po 60 z chyba ;((

Poszukaj na Allegro. Był jakiś czas temu koleś który miał troche tych MSI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I [gluteus maximus] !!!

Teraz nie szukam przejsciowki tylko klienat na dopiero co zakupionego tualatina !

Kontaktowalem sie z gosciem ktory pisam artukul na overclokers.com

o modzie i mojej poczciwej Abit BE6 - dostalem taka wiadomosc :

I have tried the Mod on an Abit BE6-II 1.1, BX6 2.0 and BE6 and it worked with the BE6-II 1.1 only...

Wiec jest to kompletna bzdura ze na wszystkich BX chodzi mod !

WNIOSEK ! Lepiej juz zainwestowac w poczciwego coopermina bez niepotrzebnych nerwow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...