Skocz do zawartości
Bania

CHIEFTEC BX-01-SL-SL-SL i boczny wentylator 92mm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :!: W sierpniu kupiłem obudowę Chieftec'a z serii BX i mam mały problem. Otóż to: nie wiem w jaki sposób zamontować wentylator w bocznej sciance obudowy (tej z "klamką") wiejący na kartę graf. Pisałem kilkaktotnie do Chieftec.pl, ale ani razu nie otrzymałem odpowiedzi. Proszę posiadaczy towerów Chiefteca, jak i osoby zorientowane o rady. Pozdrawiam :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego samego Chiefteca, ale kupionego w kwietniu. Rozni sie troszke wnetrzem (dyski nie sa wsadzane bokiem, lecz normalnie - prostopadle do przodu obudowy).

Z tego co widze u siebie na lewej sciance (z klamka) nie mozna zamontowac wentylka. Jest kratka ale nie ma dziur do montazu wentylatora. Wentyle mozna na 100% zamontowac po prawej stronie. Jak chcesz miec nadmuch na grafike z lewej, to albo musisz wywiercic sobie dziurki albo kupic panel boczny z oknem (on ma dziurki na wentyl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam ta bude i wentylki 90 na sciance z klamka (lewej)... mam je zamontowane na wkrety... idealnie pasuja dziury naroznikowe kratki;) takze nic nie trzeba wiercic....

Tak właśnie myślałem, żeby wkręcić je w ostantnie dziury w rogach. A jaki wentyl tam wsadziłeś :?: Zależy mi na tym żeby był cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi