vipack Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Mam do wyboru dwa procki: AMD Athlon XP 2600+ Thoroughbred (ok.2100mhz) i AMD Sempron 2800+ (2000mhz)! Ktory byscie polecili?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 AMD Athlon XP 2600+ Thoroughbred (ok.2100mhz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 j/w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipack Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 ja mam obecnie wlasnie tego xp2600+ Thoroughbred fsb166mhz. Jest on dobry jednak stracznie mocno się grzeje.(73stopnie) to nie jest uwarumkowane zlym zalozeniem pasty czy chlodzenia, lecz te procki z tej serii tak maja. Mialem mozliwosc sprawdzenia tebo samprona 2800+ i to sa proski co z kolej się wogole nie grzeja tzn ok.30stopni wiec z pewnoscia tego sampronika mozna by bylo podkrecic i uzyskac niezly wynik, a z xp2600+ nie chce ryzykowac ze wzgledu na ta wysoka temperature. Co proponujecie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 vipack jesteś boski :D:D Thoroughbred i Sempron są na tym smaym zrdzeniu, różnią sie defkautowym fsb , no i sempron mam mnoznik zablokowany. BTW 73C na AXP 2600 to napewno wina kiepskiego chłodznia, bo te procki wydzielają stosunkowo niewiele ciepła ~75W. vipack jesteś boski :D:D Thoroughbred i Sempron są na tym smaym zrdzeniu, różnią sie defkautowym fsb , no i sempron mam mnoznik zablokowany. BTW 73C na AXP 2600 to napewno wina kiepskiego chłodznia, bo te procki wydzielają stosunkowo niewiele ciepła ~75W. vipack jesteś boski :D:D Thoroughbred i Sempron są na tym smaym zrdzeniu, różnią sie defkautowym fsb , no i sempron mam mnoznik zablokowany. BTW 73C na AXP 2600 to napewno wina kiepskiego chłodznia, bo te procki wydzielają stosunkowo niewiele ciepła ~75W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 @vipack sam uzywam XP 2600+, tyle ze z fsb133MHz. Wcale sie tak nie grzeje! Obecnie to uzywam WC, ael wczesniej na Spire WhisperRockII wcale nie bylo tak zle 50 w idle no i w stressie to nie wiecej niz 56. jesli chodzi o sam wybor, to chyba lepszym rozwiazaniem jest ten XP 2600+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Ja mam obecnie athlona @2600+ i temp w idle 40st a stress 47 st i to na minimalnych obrotach, więc vipack albo masz góówniane chłodzenie albo nie umiesz go poprawnie założyć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evemaster Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 moj tak jak w podpisie doszedl do temp 57 stopni i ni wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Albo vipack moze ma troszke ukruszony rdzen. To w sumie tez jest mozliwe, skoro ma dobrze zalozone chlodzonko (tak twierdzi :) ) wiec moze dlatego ma taka temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...