THORGAL Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Koles na gieldzie mi powiedzial ze grafike lepiej posmarowac normalnie silikonem a to moje pierwsze doswiadczenia ze srebrem, procka juz posmarowalem i spoko ale karte kupilem za jeszcze swieza kase i nie chce znowu rozbijac swinki :) Wiem ze zaraz mnie odeslecie do opcji szukaj ale ja szukalem i tam wszyscy tylko o prockach pisza :( wiec jak smarowac srebrem czy lepiej silikonem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 zadaj sobie pytanie,... co lepiej przewodzi cieplo ? i masz juz odpowiedz :))) srebro... tylko nie to titana bo jest gorsze niz silikonowe.... artic silwer III to powinien miec kazdy... (jak z reklamy co?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 "]zadaj sobie pytanie,... co lepiej przewodzi cieplo ? i masz juz odpowiedz :))) srebro... tylko nie to titana bo jest gorsze niz silikonowe.... artic silwer III to powinien miec kazdy... (jak z reklamy co?) TO OD TITANA NIE JEST GORSZE OD SILIKONU ZWYKLEGO BO SPRAWDZALEM U SIEBIE ROZNICA TEMPERATUR DOSZLA NAWET DO 2*C MOZE NAWET 3*C WIEC NIE PIE$#%# A DLA MNIE TAKA ROZNICA TEMPERATU ZEROWYM KOSZTEM JEST WYSTARCZAJACA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 jesli bys ostro podkrecal karte to smarowanie pasta ze srebrem mialo by sens , i dotego by jeszcze sie przydal miedziany cooler , bo na zwyklym aluminiowym beda zaduze straty ciepla i smarowanie srebrem nie przynioslo by prawie zadnego efektu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andersen Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Jest jeszcze coś ... Przy smarowaniu grafiki srebrna pasta trzeba uwazac zeby dobrze sie roztarla na rdzeniu! W tych chipsetach gdzie rdzen ma metalowa blaszke pasta czasami zostaje na plastikowych obrzezach bo tam jest ta lekko chropowata powierzchnia, tworzy sie kanal powietrzny...I temperaturka wzrasta ... :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ale mnie glownie chodzi o to czy smarowanie rdzenia grafiki srebrna pasta moze spowodowac jakies przepiecia i grafa odplynie do wrot Valhalli :( bo silikon izoluje a srebro przewodzi napiecia i jak mi cos skapnie to bedzie fatalitos :( czy ja nie za bardzo pekam ? ;) A moze ktos smarowal srebrem Radka 8500 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ale mnie glownie chodzi o to czy smarowanie rdzenia grafiki srebrna pasta moze spowodowac jakies przepiecia ... A moze ktos smarowal srebrem Radka 8500 ? jak jestes taki pekalski to daj na srodek paste na srebrze a po brzegach silikonowa i juz :!: a co do Radeona 8500 - jak go bedziesz chcial sporo podgonic to i tak prawdopodobnie bedziesz musial robic V-moda :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Oczywiście ze ze srebrem ten koles to jakiś......... na wszystkie radiatory możesz dać i to nie warzne czy na grafe czy na proc będzie DOBRZE!! gwarantuje ze nic się nie stanie ,a bedzie lepiej chłodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 "]zadaj sobie pytanie,... co lepiej przewodzi cieplo ? i masz juz odpowiedz :))) srebro... tylko nie to titana bo jest gorsze niz silikonowe.... artic silwer III to powinien miec kazdy... (jak z reklamy co?) TO OD TITANA NIE JEST GORSZE OD SILIKONU ZWYKLEGO BO SPRAWDZALEM U SIEBIE ROZNICA TEMPERATUR DOSZLA NAWET DO 2*C MOZE NAWET 3*C WIEC NIE PIE$#%# A DLA MNIE TAKA ROZNICA TEMPERATU ZEROWYM KOSZTEM JEST WYSTARCZAJACA :) http://www.titan-cd.com/s104.htm Tym posmarowalem i jest ok, a zaplacilem 5 zeta :D Nie jest to moze pasta LUX, ale powiem szczerze: wali mnie, czy bede mial 48 czy 50 st na procku - rownie dobrze moge okno w pokoju otworzyc i w ten sposob uzyskac ta roznice :twisted: A tak na marginesie: zobaczcie na opis tej pasty - nie ma znowu takiego slabego przewodnictwa, sadze, ze lepsze niz niejeden 'silikon'.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...