Adasi Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Moze nie daje rady na Twoim sprzęcie? Odkręć proca i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Odkrecalem i to samo... Czy to normalne ze mi procesor trzyma prawie caly czas 50C na boxowym coolerze? Slyszalem ze wskazania abita sa zawyzone - na msi rzy tych samych czestotliwosciach mialem 2-3C nizsza temperature... ale zmienilem paste przy zmainie plyty na OCZ ULTRA 5, mozliwe ze za duzo pasty dalem i dlatego jest jak jest? Czy po prostu boxowy cooler nie wydala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Odkrecalem i to samo... Czy to normalne ze mi procesor trzyma prawie caly czas 50C na boxowym coolerze? Slyszalem ze wskazania abita sa zawyzone - na msi rzy tych samych czestotliwosciach mialem 2-3C nizsza temperature... ale zmienilem paste przy zmainie plyty na OCZ ULTRA 5, mozliwe ze za duzo pasty dalem i dlatego jest jak jest? Czy po prostu boxowy cooler nie wydala? P.S. Wskazania w biosie to ok 60C... ? to jest coraz dziwniejsze. Everest podaje 50 w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 To raczej cooler boxowy nie wyrabia, osobiście nigdy nie udało mi sie dać za dużo pasty mimo ze wiele rzeczy smarowałem na wiele roznych sposobow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Z tego co udalo mi sie dowiedziec, piszczenie w zasilaczu moze byc spowodowane wyschnieciem kondensatorow... zobaczymy, spytam w serwisie jak sie to ma do gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Sorry że pytam, ale nie mogłem się powstrzymać :] _Vip_ co to dokładanie za wentylator siedzi na twoim SP-94 ? Jak się ma jego wydajność i głośność w praktyce ? Gratuluje sprzętu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Sorry że pytam, ale nie mogłem się powstrzymać :] _Vip_ co to dokładanie za wentylator siedzi na twoim SP-94 ? Jak się ma jego wydajność i głośność w praktyce ? Gratuluje sprzętu :) to jest to jego monstrum: http://www.4max.pl/default.asp?produkt=845 . Trzeba przyznać, że robi wrażenie :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Sorry że pytam, ale nie mogłem się powstrzymać :] _Vip_ co to dokładanie za wentylator siedzi na twoim SP-94 ? Jak się ma jego wydajność i głośność w praktyce ? Gratuluje sprzętu :) to jest to jego monstrum: http://www.4max.pl/default.asp?produkt=845 . Trzeba przyznać, że robi wrażenie :D. chlop raczej sie pyta o wentylator na SP-94 :] jest to wentyl 90x90 Silence,dokladnie taki sam jak w zasilkach enermax'a :] przy 12V slychac szelest powietrza(2500rpm),natomiast przy 7V jest cichutenki (1200rpm) ,a zarazem wieje bardzo sprawnie :] W IC7-G jest taki fajny myk :] ze wenty sam reguluje predkosc wentylka :] np. do temp.55'C smiga na 60%,natomiast po przekroczeniu 55'C odpala sie na 100% i bardzo skutecznie schladza procka,nawet przy max stresie a teraz najlepsze...kupilem za cale 7zl na allegro :] (kiedys widzialem w jednym z internetowych sklepow identyczny wentyl tyle ze 80x80 i kosztowal cosik 50zl :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Gdzie kupic i jakiego wenta na tego sp94.. bo chyba sobie cusik takiego sprawie niedlugo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Gdzie kupic i jakiego wenta na tego sp94.. bo chyba sobie cusik takiego sprawie niedlugo ;] Ja bym zbytnio nie kombinował. Ostatnio w cooling.pl pojawiło się coś takiego ;] http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=347 Cena śmieszna, a podobno ładnie wieje, ciche łożysko etc. Ja tam kupuje 3 sztuk i najwyżej zdam relację za pare dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 @sanzco, może to wina biosu? ja na 3.6, 3.9 miałem temperature zawyżaną o ok 10stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 moze... tak sie zastanawialem co do zmiany chlodzenia na co lepszego... ale jak mam dac 250zl za chlodzenie to wole zmienic procka na P4 HT, powiedzcie, duzy bedzie skok wydajnosci miedzy celkiem a P4? i z jakiej serii najlepiej wziac (mysle coby sie polasic na 2.4 Ghz) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 bedzie znaczny skok wydajnosciowy + OC i cos z tego bedzie ]:-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 heh, u mnie jak podkręce na 3ghz to temp normalna ale jak już na 3.2ghz to już 47stopni w idle, no cóż to tylko pentagram :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 MA ktos pomysl dlaczego moj chieftec wydaje dziwne bzyczenie przy odtwarzaniu muzyki? Zasilka to 302-ka 360Wmoze sobie nuci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Z jakiej serii brac procka 2.4 HT? Szukac takiej ze steppingiem D0 po prostu czy najlepsze do oc sa jakies specialne? Pomozcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helmotron Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Hi, Mam P4 3.2 Prescott z chłodzeniem XP-120 + Akasa Amber 120mm, plyta IC7-G i dziwi mnie temperatura procka (prescotta 3.2ghz i tego IC7-G) - wynosi 55C, pól godziny po włączeniu kompa i do okołu 68 w stresie [wedlug abitowego czujnika]. Paste termoprzewodzącą mam Arctica Ceramika (wpierw wtarłem w radiator paste, usunąłem i nałożyłem na proca - według instrukcji na http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?t=229). Nie wydaje wam sie to dziwne? To raczej nie problem wentylacji obudowy - mam Caseteka Iq-Eye z czterema wiatrakami (jednego brakuje ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Hi, Mam P4 3.2 Prescott z chłodzeniem XP-120 + Akasa Amber 120mm, plyta IC7-G i dziwi mnie temperatura procka (prescotta 3.2ghz i tego IC7-G) - wynosi 55C, pól godziny po włączeniu kompa i do okołu 68 w stresie [wedlug abitowego czujnika]. Paste termoprzewodzącą mam Arctica Ceramika (wpierw wtarłem w radiator paste, usunąłem i nałożyłem na proca - według instrukcji na http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?t=229). Nie wydaje wam sie to dziwne? To raczej nie problem wentylacji obudowy - mam Caseteka Iq-Eye z czterema wiatrakami (jednego brakuje ). Czujniki Abitowskie zawyzaja temp o ~10st C - bylo o tym wiele razy. W kazdym razie i tak masz dziwnie wysoka temp. U mnie P4 2.8E@3.6 [1.4V] i wentyl 120mm (Panaflo) na najnizszych obrotach: 40st idle, 55st stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 jutro przyjdzie do mnie nowa zabaweczka :]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 ekhm, dla niewtajemniczonych zapodaj link do tego produktu na cooling.pl :) ok ok, znalazłem http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=617 ale to mi sie wydaje ladniejsze : http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=673 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 ble :] ten Aerocool IMHO wyglada ociupinke tandetnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 We tam odrazy tandetnie :) To kwestia biustu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 zgadza sie :] i moim zdaniem wyglada tandetnie :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Już Ci Hardcano nie styka ? ;) jak dla mnie to wyglada ten panelik jak tandetna podróbka markowego radia :D takie pierwsze skojarzenie jak go zobaczyłem ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 hardcano juz sie dawno sprzedalo,a AG3 ma dwie baaardzo duze zalety,mozliwosc calkowitego wylaczenia wentyla i regulacja napiecia od ~5-12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 czy przypadkiem AG2 nie ma wiecej funkcji niz AG3 ? co prawda AG3 wyglada ciekawiej ,ale nie samym wygladem czlowiek zyje - liczy sie wnetrze :P ,a AG2 te 4 czujniki ma jezeli chcecie zobaczyc ile wam czujniki przeklamuja to po ostygnieciu kompa wlaczcie go i wejdzcie odrazu do biosu procesor nie zdazy sie nagrzac i roznica wskazan a temp otoczenia bedzie bledem chyba ze czujnik jest tak zle wyskalowany ze jego blad rosnie wraz ze wzrostem temp - wtedy wogole nie mozna brac pod uwage jego wskazan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 AG2 posiada regulacje tylko od 7-12V.wiec IMHO kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 zalezy jak lezy podlaczalem rozne wiatraki od 40x40 do 92x92 i miedzy 5v i 7v roznicy w glosnosci nie ma jedynie jak sie przylozy ucho na 10cm to slychac inna czestotliwosc pracy ,delikatnie wyzsze natezenie dzwieku wiec dla mnie IMHO bez sensu kierowac sie wyborem 5v vs 7v znacznie trudniej zrobic termometr niz regulator napiec do wiatraka ,a jak juz robic to od 4v (choc jeszcze nie spodkalem takiego wiatraka co by ruszyl przy 4v - nie mowie ofkoz o wiatrakach na 5v nominal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_ADM Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam Mam pytanie. Ile urzadzen ide (chodzi mi o 2 napedy cdrw/dvd i 2 dyski ata) mozna podlaczyc na takiej plycie. Wejscie jest co prawda tylko jedno, ale jakies takie dluzsze niz zwykle, dlatego pytam. dzieki za odpowiedz http://www.intel.com/design/motherbd/gn/gn_photo.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Witam Mam pytanie. Ile urzadzen ide (chodzi mi o 2 napedy cdrw/dvd i 2 dyski ata) mozna podlaczyc na takiej plycie. Wejscie jest co prawda tylko jedno, ale jakies takie dluzsze niz zwykle, dlatego pytam. dzieki za odpowiedz http://www.intel.com/design/motherbd/gn/gn_photo.htm to sa dwa wejscia obok siebie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...