_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 P4 530 3.0E na LGA775 to koszt ok.860zl Abit AS8 - 500zl wychodzi bardzo podobnie jak IC7-G + P4 3.0E tylko jakie chlodzonko na to wejdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 f@jny jestes KGB,tez jestem za amd ale topik o intelu,wiec nie praw ze cos jest lepsze od czegos,btw. to jego piniedze i g.owno Cie powinno obchodzic ile na to $$ przeznacza.goowno goowno smierdzi rowno powinno mi byc milo ze tak uwazasz nie widzac mnie nawet na oczy ,ale dla mnie jestes NIE FAJNY - moze to przez to ze nie jestes w moim typie - osobiscie to wole plec przeciwna _vip_ sam piszesz o problemach z plyta i potrzebie zmiany jak by nie patrzec to zmiana platfory na duzo drozsza nie jest typoszeregiem - przeciez w tej cenie mozna kupic lepszego A64 ja nie zaczalem ,tylko odpowiedzialem (cytat) bez tego nic bym nie napisal - moj post wniosl tyle samo co Arniego ,wiec czemu mialem sobie zalowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 poprostu dostalem maly zastrzyk kasy no i ostatnimi czasy zmienilo mi sie diametralnie podejscie do komputerow.Koncze z oknami w budzie,swiatelkami,H2O...a dlaczego intel....jedyna powazna rzecza do ktorej uzywam komputera to obrobka audio/video czyli domena intela.Kiedy komputer sam na siebie zarabia,dodatkowy czas to dodatkowa kasa,wiec ta przesiadka to nie tylko moj kaprys :] (pomijam fakt ze ostatnio zaliczylem spalonego mosfeta i padniety bios na NF7-S i szczerze mowiac mam dosc tej plyty i AMD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 przeciez w tej cenie mozna kupic lepszego A64 qrde a kto powiedzial ze A64 jest lepszy od pemtiuma?? Może w niektórych zastosowaniach(niznacznie:)) a w tym o co chodzi _vip_'owi to juz napewno nie jest lepszy i niezle dostaje po .... a zreszta odkad uczestnicze na tym forum to zawsze piszesz takie głupoty i jak dotąd to jeszcze zadnego sensownego zdania nie przeczytalem w twojej wypowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polling Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Jesli chodzi chlodzenie to moze scythe, tylko nie wiem jaki sklep ma go w ofercie. U mnie na P4 2,8E stepping C0 + Abit IC7 jest ok 48* stopni w idle i nie przekracza 68* w stresie (wentyl na 1500 rpm) tylko te temp sa zawyzone, ile... to dokladnie nie wiem ale gdzies miedzy 7 a 14 stopni (na innej plycie musialbym sprawdzic) Jesli chodzi o chlodzenie na LGA775 to chyba tylko pipe101 i towery z termalkate'a maja przejsciowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 przeciez w tej cenie mozna kupic lepszego A64 qrde a kto powiedzial ze A64 jest lepszy od pemtiuma?? Może w niektórych zastosowaniach(niznacznie:)) a w tym o co chodzi _vip_'owi to juz napewno nie jest lepszy i niezle dostaje po .... a zreszta odkad uczestnicze na tym forum to zawsze piszesz takie głupoty i jak dotąd to jeszcze zadnego sensownego zdania nie przeczytalem w twojej wypowiedzi:) to ciekawe bo ja w twojej tez nic sensownego nie uswiadczylem :( -a przeciez forum jest po to by sie czegos nauczyc a siac zamet od kiedy A64 jest w czyms gorszy od P4 :lol: VIP napiasles dlaczego masz dosc twojego egzemplarza plyty Abit NF7-S ale dlaczego masz dosc AMD ? moze ja cos w swoim przeoczylem - uswiadom mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 KGB przeczytaj raz jeszcze i powolutku co napisalem,a dokladnie ten fragment : "jedyna powazna rzecza do ktorej uzywam komputera to obrobka audio/video czyli domena intela.Kiedy komputer sam na siebie zarabia,dodatkowy czas to dodatkowa kasa,wiec ta przesiadka to nie tylko moj kaprys" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 ha a jednak odrzucanie biedniejszego mimo ze jest lepszy - nie moze sobie zalatwic takich wejsc bo nie ma sily przebicia nie lubie takiego postepowania :/ skoro juz zmieniasz platforme to moglbys pomyslec o A64 - to ze oprogramowanie do obrobki robia pod Intela to nie znaczy ze bedzie on wyprzedzal A64 ,wkoncu ten ma SSE2 ,wiec starsze programy jakos z tym zyja ,najnowsze kosztuja ,a wogole to skad wiadomo ze za dwa miechy nie wyjdzie jakis kompresor na 64-bit ,przeciez wtedy zmiazdzy wszystko na 32-bit to jest twoja sprawa co kupujesz - ja juz napisalem ze zabralem glos w dyskusji tylko z powodu czyjejs wypowiedzi nie na temat - sam nie mialem zamiaru takowej tutaj ZACZYNAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 niechce amd bo jest niestabilne i sie psuje :]]] a tak na powaznie to poprostu chce maszyne na intelu i wsio,A64 do mnie nie przemawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 amd nie jest niestabilne!! ale ja wole intela:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 sorry mialo byc niekompatybilne a nie niestabilne :] a tak na powaznie KGB....to chyba moja sprawa w co laduje kase ? jak juz wczesniej pisalem interesuja mnie zastosowania audio/wideo..... http://www.tomshardware.pl/cpu/20040201/pr...rescott-14.html ...IMHO nic wiecej dodawac nie musze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 a tak na powaznie to poprostu chce maszyne na intelu i wsiotak wiec powod jest prosty i powazny - trzeba bylo tak odrazu tylko po co w nastepnej wypowiedzi podpierasz sie tomshardware - zepsules caly efekt :P P.S. AMD bylo niekompatybilne za czasow K6-2 ,niektorych programow nie dalo sie odpalic Athlon jest pozbawiony tego bajeru - palnales ze nie wiem co odpowiedziec i milkne :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 amen :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Polecam ABIT IC7-G. Bardzo porządna płytka, 0 problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 _Vip > sorki za offtopic > ja cie rozumiem, jak chcesz sie tym na powaznie zajac to tylko pentiafka, rozmwialem ostatnio z kumplem ktory zajmuje sie tym juz troche lat i zadne amd jak na razie nie wlazi w gre , zreszta koles w ogole nie zna sie na podkrecaniu itp (wiec rozumiem ta "zmiane podejscia" :wink: :: komp do roboty a nie zabaweczka ) Ja akurat w domu mam amd jak widac ale w tym co ja robie liczy sie kupa ramu przede wszystkim :wink: PS. aha co do tej calej zabawy z DVD pomyslales juz o dual monitorkach ? chyba ze masz dwa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 ano zgadza sie :] gdybym chcial maszynke do giercowania to bym kupil A64....albo nie...predzej bym kupil PS2 :] narazie to mysle jak skolowac 8baniek na proca :]]] a tak na powaznie to za jakis czas moze sie dorobie matroxa perhalie i wtedy pomyslimy..ale to odlegla przyszlosc (moze zamiast tego poprostu kupie jakiegos dobrego LCD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 a tak na powaznie to za jakis czas moze sie dorobie matroxa perhalie i wtedy pomyslimy..ale to odlegla przyszlosc (moze zamiast tego poprostu kupie jakiegos dobrego LCD)Perheli nie trzeba > wystarczy przyzwoity radek + 2 monitory (no chyba ze trzy to perhelia obowiazkowo ;)), co do LCD hmm sam nie wiem moi kolesie robiacy w pakietach np Adobe (Premiere, After Effect ) raczej jada na dwoch CRT (duzych przede wszyskim ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 zgadza sie...ale ja sie ledwo mieszcze z moim CRT 17" ,a co dopiero z dwoma 19" :]]] narazie takich rewolucji nie przewiduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 To ja mam jeszcze pytanko, czym sie różni Pentium 4 3.0E od 3.0C ? Chodzi mi szczególnie o wyniki OC. Troche lama jestem w intelu więc prosze sie nie śmiać :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 E to prescott C to northwood, prescott ogolnie ma wiekszy potencjal OC,ale wydziela wiecej ciepla aha i oczywisice prescott ma 1mb cachu a NW 512 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 (edytowane) jak to mawia Reed.....SP94 syci jak penis normalnie :]]] Edytowane 19 Stycznia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 jak to mawia Reed.....SP94 syci jak penis normalnie :]]] Nie :!: , Reed mawia: Rowerek syci jak penis normalnie :lol: :wink: Nice sprzęcik, mógłbys mi zrobic dokladniejsze fotki nb z obu stron? Byłbym wdzęczny :) Sprzęcik fajny, chyba niedługo zobacze podobny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 (edytowane) jutro w dzien postaram sie trzasnac lepsze fotki Edytowane 19 Stycznia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 KGB Ty masz jakies profity od firmy AMD? :lol: jednego Durona spaliles, potem AXP 1700 sprzedales i kupiles 1800 + :lol: fajnie sie czyta takich gosci jak Ty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 (edytowane) historia sie lubi powtarzac :]]]...tylko tym razem radzio syci jak penis normalnie :]]] czekam jeszcze na silencera i wio :D Edytowane 19 Stycznia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 (edytowane) czekam jeszcze tylko na AS Ceramique i Silencera na radzia :] BTW...nowy dzien i nowe zabawki :D Edytowane 19 Stycznia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Mniodzio Vip, ja też chce taki procek chlip chlip :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 (edytowane) a teraz mam bardzo duzy i powazny problem :> ...w ktore miejsce na chieftecu przylepic nalepe z pentaka :lol: ? Edytowane 19 Stycznia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ja też mam ten dylemat, już od miesiąca się zastanawiam i nie mogę się zdecydować. Chyba na drzwiczkach, na dole po środku przykleję :D ps. skąd masz nalepę Abita??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 dostalem do IC7-G :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...