zeezoo Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Witajcie :) Mam pytanie: Wymieniłem się z kolegą na części: płyta główną,procek i RAM: ABIT BE6 II,Cel 700, 256 SDRAM na SL-75DRV2, Athlon 1900 XP, 256 DDR W związku z tym mam pytanie :) Czy można używać (po jakichś drobnych przeróbkach-w grę wchodzi nawet instalacja systemu na innym dysku i skopiowanie odpowiednich plików do poprzedniego) tego samego Win 2k3 czy muszę :( postawić nowy a tamten do kosza? Wiem,że jest to zupełnie nowy chipset,zupełnie nowy procek i system jest "nie przyzwyczajony" ale może istnieje jakiś sposób na odpalenie OS'u. Dodam,że zarówno przy normalnym uruchomieniu jak i w trybie awaryjnym wyskakuje jakieś niebieskie okienko (nie da się nawet przeczytać jakie) i komputer restartuje się... Bardzo mi zależy na odzyskaniu starego systemu,bo być może kiedyś stare części do mnie powrócą...więc instalacja nowego to ostateczność... Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc Pozdrawiam zeezoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Jak płyta nie jest na chipsecie tej samej firmy to raczej odpada (chodzi głównie o kontroler IDE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeezoo Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 A nie można podmienić informacji na temat kontrolera IDE z nowego systemu na stary?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 1. Nie ma takiego systemu jak "Windows 2003 Server" 2. Zainstaluj nowy Windows Server 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 mi zmiane systemu/plyty tylko w98 przeżył, a i to tylko dlatego, ze wczesniej odinstalowałem wszystkie stery od płyty a zamianka była totalna, i815 plus celer, na axp z nvidią.... Wxp sie wykaszanił a że 2003 w duzym stopniu na nim bazuje to niesądze by sie udało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeezoo Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 1. Nie ma takiego systemu jak "Windows 2003 Server" 2. Zainstaluj nowy Windows Server 2003 Czepiasz sie o szczegóły :) Wszędzie piszą,że się nie uda,więc chyba czeka mnie instalka wszystkiego od nowa ehhhh :( Dziękuję za info. Pozdrawiam zeezoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Jak płyta nie jest na chipsecie tej samej firmy to raczej odpada (chodzi głównie o kontroler IDE)Da sie. Nie rob nic ze stara instalacja i wlacz setup z plyty i daj opcje naprawy instalacji. powinno dzialac bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Może działać, ale w systemie pozostaną pozostałosci po starych sterownikach itp co potem moze stwarzać dodatkowe problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...