Skocz do zawartości
elCooL

Radeon: odswiezanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam Radeona 9800Pro Sapphire z najnowszymi sterami (na innych bylo to samo), winxp+sp1 i mam nastepujacy problem.

W 98% po wylaczeniu komputera na jakis czas i jego ponownym wlaczeniu resetuja mi sie ustawienia odswiezania monitora. Do ustawienia odswiezania uzywam RefreshForce, wszystko pieknie dziala dopoki nie wylacze kompa. Po ponownym wlaczeniu zamiast 1280x1024@85Hz mam 1280x1024@60Hz - musze wtedy uruchomic jeszcze raz RefreshForce'a i dac autodetect, zeby uzupelnil mi wszystkie rozdzialki odswiezeniami oblsugiwanymi przez monitor, nastepnie zmienic odswiezanie na 60Hz i zaraz potem na 85Hz. Troche to wkurzajace, niestety nie wiem czym to jest spowodowane ? Ktos juz sie z tym spotkal ?

Poza tym w RefreshForcie w menu rozwijalnym "Monitor to modify" mam juz 17 pozycji i nie wiem jak sie pozbyc tych niechcianych :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam tego co Ati udostepnila w sterach+zakladke sytemowa.

Czyli:

We wlasciwosciach ekranu wybieram zakladke monitor gdzie ustawiam sobie odswiezanie potem w zakladce ekrany(klikasz na monitor) wymuszam odswiezanie na odp. czestotliwosc. U mnie to dziala w kazdej grze jak i w windowsie. Restart kompa ni niszczy ustawien :).

Chyba prostrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi