Świder Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 te no to lipa ziomuś, tak sfajać fx'a i to jeszcze przed modem :lol: Ale cóż.. życie w gettcie toczy się dalej... :lol: PS. Teraz tak na powaznie.. co to za spiecie na mobo miałeś :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 nie mam zielonego pojecia...zrobilem reseta i po resecie juz nie wstal...dokladnie jest to opisane w dziale intel temat o celeronach D (przeklejony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam, przede wszystkim BIG RESPECT dla Świdra i jego karcioszki :-) To może ja teraz przedstawię swoje boje i skromne wyniki z identyczną kartą co ma Świder. Testy robione na configu takim jak w sigu tylko że proc był obniżony do 11x 147 bo zdjąłem drut-mody z socketu akurat dzień przed testami i skończyła mi się pasta pod proca.Reszta podkręcona jak w sigu.Zasilacz NoName 300W Na karcie orginalne chłodzenie czyli ten złoty radiator z wentylkiem i gołe pamięci.Karta nie ma żadnych v-modów.Karta pracuję na AGP x4 bo płyta główna nie ma więcej - kultowa w niektorych kręgach ECS K7S5A :-) 3DMark03 v.3.6.0 - 1822 Stery: 53.03 nVidia 250/500@315.0/648.0 Byłoby więcej punktów tylko zasilacz co drugi test robi mi BSOD-a ( to chyba z tego 11x 147 i ramy na 2-2-2-6) i boję się że sfajczy mi pół kompa, ale już jedzie do mnie Chieftec 410W to wtedy poszaleję :-) Na początku robiłem swoje rekordy na 66.93 Omega (P) i wyciągałem max. to 1757 na zegarach 317/621 ale przez przypadek zmeniłem na 53.03 i ram na karcie mogłem jeszcze bardziej podkręcić 315/648 - czego rezultatem jest mój nowy rekord 1822.Niezła różnica - aż się sam dziwię. 3Dmark01 SE - 8198 Stery: 43.45 Detonator 250/500@315.0/634.0 Zasilacz dalej robi BSOD-y. P.S. Mam wielką prośbę do jakiejś życzliwej osoby z tego topicu. Niech mi ktoś napisze tutaj w topicu albo na PW albo na greg666remus@op.pl który byłbym na ORB-ach w obu 3Dmark-ach (na których miejscach) i jeśli to możliwe screen-y z pierwszymi 10-cioma wynikami na e-maila.Stery w obu przypadkach NotApproved. Prośbę swoją motywuję tym że nie mam jak sprawdzić bo nie jestem zarejestrowany (nie mam neta w domu) a jestem bardzo ciekawy jak np. wygląda TOP10 w obu 3DMarka-ch.Będę bardzo zobowiązany. Pozdrowienia i wielkie THX. Greg 666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 W 03 z ustawieniami 'all drivers' byłbys 11. W 2001 gdzieś 55 strona wyników ................................. W 05 na sterach WHQL mam 20 miejsce. Trzeba będzie niedlugo przygotować system, wgrac lepsze stery i zdobyć pare punktów więcej, bo niedługo wypadne z pierwszej strony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Dzięki sgj za info w wiadomej sprawie, Masz u mnie piwko :-) sgj ile masz w 3Dmark05 A tak apropo spalenia FX 5200 (patrz: RepsOn), Panowie mam prośbę, zarzućcie jakimś linkiem na forum Tweak-a (jak jest taki topic oczywiście) o tym jak "profesionalnie" :-) i specjalnie spalić kartę żeby ją oddać na gwarze do serwisu.Chodzi mi o sposób na sfajczenie karty bez żadnych v-modów czy innych wynalazków, tak aby w serwisie nie mogli przyczepić się że coś było robione na PCB karty i co powiedzieć debilom w serwisie ? Moja karta (ta z podpisu) FX 5200 ma dopiero sześć miesięcy i chyba nie doczeka siódmego - nie mam co robić na wakacjach :-) więc się trochę pobawię. Niektórzy to mają "szczęście" - RepsOn & 5200 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Za profesjonalne spalenie karty na gwarancję mozna moeć wolne kilka dni od forum więc tutaj takiego info nie znajdziesz. ---- 296p (5200 64 bit) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 A tak apropo spalenia FX 5200 (patrz: RepsOn), Panowie mam prośbę, zarzućcie jakimś linkiem na forum Tweak-a (jak jest taki topic oczywiście) o tym jak "profesionalnie" :-) i specjalnie spalić kartę żeby ją oddać na gwarze do serwisu.Chodzi mi o sposób na sfajczenie karty bez żadnych v-modów czy innych wynalazków, tak aby w serwisie nie mogli przyczepić się że coś było robione na PCB karty i co powiedzieć debilom w serwisie ? 1553276[/snapback] tak sie sklada ze wlasnie siedze w pracy w sklepie komputerowym i przed chwila koles przyniósł dysk który zakupil 27 czerwca .. twierdzac ze dalismy mu walniety (a to juz podnad 2 tyg) dysk ma od spodu dziwna ryse a koles ciał głupa (a moze raczej debila) ... przechodzac do sedna ... nie wszyscy w serwsie to debile ... a takim jak ty rece bym obcinal prz samej du.. twarzy. Nie obrazaj innych skoro sam jestes nic nie wartym oszustem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) @ Świder Ja mam z Prolinka ale bez ultimate. Jakie walnąć na nią chłodzenie. Musiałeś jeszcze robić jakieś mody. :D Jak sądzisz moją mam szance podkręcić. :unsure: Edytowane 23 Lipca 2005 przez kamilo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Wszystko jest podkręcalne tylko zależy ile się potrzebuje mocy i jakimi środkami dysponujesz. Możesz się postarać i założyć na GPU radiator z wentylem 80mm od athlona/durona lub pentiuma i masz spokojnie wydajne chłodzenie. Na pamięci radiatorki i kręcisz. Bez v-moda nie uzyskasz na tej karcie super wyników, bo mi udało się bez v-moda uzyskać stabilne 318/650 z fabrycznych 250/500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Sorry za ten wątek o spaleniu karty:oops: , ale chyba mi coś słońce przygrzało :D Więcej takich bredni nie będę wypisywał a jak kogoś uraziłem to przepraszam, to się więcej nie powtórzy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witajcie :) Pozdro dla Świdra i jego karcioszki :) moja ma fajne chłodzenie cala obradiatorowana :) jutro beda jeszcze radiatorki na pamieciach...jak na razie chodzi 335/425 bez modów przy zmodyfikowanym chłodzonku...karta to Galaxy FX520064bit zmodowana biosowo na 5500 i podkrecona do wartosci napisanych wyzej...mam problem bo poszukuje do niej VMODA na GPU i na pamieci no a jak na razie znalazlem tylko do leadteka...a a wyglada on inaczej niz moja karcioszka...wiecie gdzie moge znalezc jakis opisik?? aha w Marku 2001 6023pkt 2003 1288pkt 2005 315pkt stery 67.03 pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Daj foty, albo chociaż nazwy kontrolerów...(nazwy ważniejsze ;) ) to mod będzie ;) Powodzenia ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 a czego dokladnie chcesz foty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Plecy karty... kontrolery jakie na niej sie znajdują... :) Pare stron wstecz masz foty kontrolerów też jakiegoś fx'a (nie mój) zobacz.. i będziesz wieidzeć co masz fotografować.. spisz także nazwy... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) To tak...na plecach sa dwa kontrolery jeden ma nazwe 18AXNRK i nizej HC08 Drugi to LM358 nize PFEV stawiam ze to LM :D W koncu calkiem niezle fajki :P I CO NA TO POWIESZ ŚWIDER ?? Pozdro Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Nicko13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...