Skocz do zawartości
Lagier

Czym czyscic stara paste na rdzeniu procka????

Rekomendowane odpowiedzi

Było już kilka razy. Ale generalnie ładnie schodzi płynem do mycia szyb lub spirytusem. Czyścisz aż znów wygląda jak nowy, tylko bądz delikatny i nie połam mu czegoś, zalanie mu nie zaszkodzi.

doładnie zgadzam sie z Bartez'em .zalezy jaka pastą ten proć upaćkany , ja zawsze zmywam benzyną ekstrakcyją a pózniej kąpiej w wodzie z mydłem . zmywa sie wszystko i proc jest jak nowy.(kiedyś ktoś powiedziałe ze po benzynie zmienia kolor wiec odpowiadam nic takiego nie ma miejsca!)

pozdrówka Wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh :)

Ściągałem i zakładałem już masę procków, najszybciej najprościej miękkim papierem (ręcznik papierowy, papier do D. itp. :) )

Jeżeli to "zwykła" pasta silikonowa to nie ma problemu, jak z dodatkiem srebra (zostawia ślady) to można trochę dać "zwykłej białej" pasty na wstępnie wyczyszczony procek rozprowadzić i zetrzeć papierem :)

100% skuteczne i przetestowane.

Pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja to robie 'na sucho' :twisted:

jak jest cos zaschnietego, to lekko (z wyczuciem) paznokiciem albo zapalka zdrapuje, a nastepnie poleruje zwykla husteczka higieniczna - metoda delikatna i skuteczna, przynajmniej tak czyscilem mojego CII z pasty silikonowej, ktora zostala 'przypieczona' do proca :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh :)

Ściągałem i zakładałem już masę procków, najszybciej najprościej miękkim papierem (ręcznik papierowy, papier do D. itp. :) )

Jeżeli to "zwykła" pasta silikonowa to nie ma problemu, jak z dodatkiem srebra (zostawia ślady) to można trochę dać "zwykłej białej" pasty na wstępnie wyczyszczony procek rozprowadzić i zetrzeć papierem :)

100% skuteczne i przetestowane.

Pozdrówka

:D D O K Ł A D N I E W T E N S P O S Ó B ! :D

lepiej nie ryzykowac wszelkimi plyanami itp.!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mozna procek na sucho wycierac ??? Jak byla uzywana srebrna pasta to przez tarcie jakim papierem juz recznikiem mozna ja jedynie niechcacy rozprowadzic po mostkach !! Wiec ja uzywam patyczkow do uszu ktore nawilzam >>>Zmywacz do pazurow lub jakies perfumy <<<Nic nie zmienia kolorow i nie blaknie ,a przynajmniej procek wyglada jak nowy.. :idea: :idea: :idea: POLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki panowie za pomoc ja uzylem mojego Maklera :) Już nigdy nie dam firmie do zlozenia kompa pasta byla na powierzchni 2x2cm!!! caly procek zapackany ledwo go wyczyscilem. Wszystko dziala zalozylem se CSa i odblokowalem athlona :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...