elemid Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Witam serdecznie! Mam problem z konwerterem video (min. z DVD do DivX) - Xmpeg 5.0 Podczas konwertowania filmu DVD do DivX-a, przy użyciu: Vodeo: Codec DivX 5.2.1 Audio: Codec Radium MPEG 3 (128, stereo) Mam problem - dźwięk nie pokrywa mi się z obrazem. Udaje mi się zgrać obraz z dźwiękiem, przy przerwaniu procesu przy kilku procentach. Wtedy jest idealnie. Ale jak kompresja dojdzie do końca, to dźwięk nie jest zgodny z obrazem. Co zrobić? PS. Czy są jakieś programy do przesuwania dźwięku? Z góry dzięki za pomoc. pzdr Mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Takie bywaja pierwsze kroki z konwersja DVD do DivX :lol: Co do przesuniecia dzwieku wzgledem filmu jest na bank wiele programow. Wymienie tu VirtualDub oraz Adobe Premiere, w ktorych prawdopodobnie mozna to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemid Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 A ja dalej mam ten problem i nie wiem co to jest. Jeszcze jedna uwaga. Dźwięk jest rozbieżny od samego początku, a na końcu (blisko napisów) film się tnie (pół sekundy idzie, pół stoi). Dźwięk jest ok. Jeśli przy kilku procentach przerwe konwersję. W takim pliku (kawałek filmu) wszystko jest ok. Ktoś miał coś podobnego? PS. Ja używam Xmpeg 5.0. Podobno jest najlepszy. A jakie są Wasze opinie? Czego wy używacie? pzdr Mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...