marcellus Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Tak sie rozgladalem ostatnio nad rozwiazaniem SCSI a dokladniej za plyta glowna z kontrolerem SCSI. I niestety poza takimi cudami jak tutaj gdzie jest plyta pod Dual Opterona to nic pod A64 nie znalazlem. (nawet gdybym mial na to kase to raczej bym sobie na tym sprzecie nie pogral bo grafiki nawet bym tam nie wsadzil...) Czy w ogole producenci planuja pakowac kontroler SCSI na domowe komputery? Czy to juz raczej na zawsze pozostanie w strefie serwerow - czyli plyt na Xeony i Opterony?... Moze ktos cos slyszal i wie... wiec info mile widziane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 a nie mozna kupic kontrolera pod pci do scsi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Logan ma rację. Ja mam Opterona i kontroler SCSI na PCI. Na tym streamer i DynaMO. Wszystko działa jak należy. A za płytę ze SCSI podejrzewam, że zapłacisz dużo więcej niż za zwykłą + PCI SCSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 imo pci 32bit i scsi to w domu pomyłka - taniej i w domu rownie wydajnie bedzie sata raid,,, przy scsi na pci - pci jest wąskim gardłem i nie wykorysta się jego potencjału,, same dyski scsi poza wydajnoscią (czasy dostępu i kolejkowanie etc) maja pewne zalety ale - czy warto sporo dokładać... no chyba ze jak u Jenota - potrzeujesz podłączyć inne pamięci po scsi only.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...