Wolverine Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Mam pytanko, mam w/w kartę , smiga nieźle w gierkach ale w 3D marku 03 przy testowaniu Pixel Shaderów generuje mi artefakty. Cały test przechodzi spoko obraz jest zajebis$#@y i tylko w tym jednym teście sa artefakty. Czy to jakiś typowy objaw ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-767 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Ja mam x800pro zmodowanego na XT i nie generuje żadnych artefaków.Może masz nieświeże strowniki?.Odinsataluj stare (użyj programu cat-uninstaler) załaduj nowe i sprawdź.Inna przyczyna to brak chłodzenia pamięci przy przetaktowaniu.Jakie masz pamiątki (1,6 ns??) i na jakich chodzą prędkościach (dafaultowych??) b-767 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolverine Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 zmieniałem sterowniki i nic to nie dało, mam sapphira Vivo na pamiątkach 1,6ns i wszystko gra poza tym że na teście PS sa artefakty, karty nie podkręcałem na razie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-767 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 No to przeinstaluj 3d03 ,a może już mają na swojej stronie jakiegoś patcha albo nowszą wersję? Radzę jeszcze sprawdzić chłodzenie chipsetu.Dają mało pasty ,i lepiej tam zaaplikować jakiegoś OCZ ultra 5 -polecam Zainstaluj program ATI tool i sprawdź temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 może karta jest walnieta? Jaki masz zasilacz? Sprawdz w jakis gierkach no i w 3dmark05:) A te artefakty jak wyglądają? albo karta sie przegrzwa :? Chodzi ci o ten test ze sloniami? jesli tak to moze byc to wina włączonego AA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolverine Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 No to przeinstaluj 3d03 wcześniej robiłem testy i tego nie było. mam chiefteca 360 i chodzi dokładnie o ten test, jak wyglądają ?? to nie kropki tylko różne większe figury (kwadraty, prostokąty itp. ale są tylko na słoniach reszta obrazu jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-767 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Jeśli tak to wygląda na błędy pamięci.(gdzieśczytałem że na słoniach dużo ludzi ma jakieś kbiałe kropki itp....pewnie programowo zrypane..)A swoją droga jak ci się gra w DOOMA albo FAR CRY?? jeśli jest OK ,to olej to(pod warunkiem że pograsz ze 3 godzinki i nie będzie żadnych artefaktłw) Masz Szafirka VIVO ? zmoduj go ,nie pożałujesz. :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolverine Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Nie no nie mam zastrzeżeń do tej karty bo pędzi ostro i tylko mała ilość ramu mi czasem przeszkadza (ale to bardziej w Far Cray-u niż w Doomie) co do modowania to ju ż o tym myślałem i chyba zaniosę do serwisu kartę - powinni ją wymienić i wtedy się tym zajmę .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-767 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Tylko uważaj z wymianą,bo juz sie pojawiły te karty z gorszymi pamięciami. (Myślę że i chipa tez obcieli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...