Junkers Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Witam! Mam Athlona 1700+ na tym starym jądrze ;) i maksymalnie mogę go pokręcić na 1800+ :roll: I właśnie tu mam pytanko : Mam możliwość zamiany go na Durona 1400 i zastanawiałem się na tym bo na tej samej płycie gł. (AsRock K7S8X) pokręciłem go koledze na 2200 (!) :D Różnica 5 stopni, i chodzi tak od miesięcy na standardowym chłodzeniu :twisted: Czy każdy Duron jest w stanie się tak pokręcić? I czy jakbym się zamienił, pokręcił go (przypuścmy) na wartości kolegi byłaby różnica w wydajnośći? Z góry dziękuje za wszelkie porady (w miare sensowne ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Witam! Mam Athlona 1700+ na tym starym jądrze ;) i maksymalnie mogę go pokręcić na 1800+ :roll: I właśnie tu mam pytanko : Mam możliwość zamiany go na Durona 1400 i zastanawiałem się na tym bo na tej samej płycie gł. (AsRock K7S8X) pokręciłem go koledze na 2200 (!) :D Różnica 5 stopni, i chodzi tak od miesięcy na standardowym chłodzeniu :twisted: Czy każdy Duron jest w stanie się tak pokręcić? I czy jakbym się zamienił, pokręcił go (przypuścmy) na wartości kolegi byłaby różnica w wydajnośći? Z góry dziękuje za wszelkie porady (w miare sensowne ; ) Zmieniaj i sie nie zastanawiaj > co do wynikow oc durnia to masz caly topic o pokdrecaniu i odblokowaniu tego procka . 2200 a 1600 (bo tyle realnie ma ten 1800+) mowi chyba sama za siebie nawet bez dodatkowego cachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie żależnie jaki to nbedzie procesor, jedne podkręcają się lepiej drugie gorzej. Dlatego morzesz mieć goeszy lub lepszy wynik niż u kolegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie żależnie jaki to nbedzie procesor, jedne podkręcają się lepiej drugie gorzej. Dlatego morzesz mieć goeszy lub lepszy wynik niż u kolegi. Kazik> przeciez koles pisze ze zamienic sie chce na proca ktory kreci sie na 2200 chyba ze ja zle zrozumialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Czy każdy Duron jest w stanie się tak pokręcić? Manfred czytaj dokładniezanim się wypowiesz, ja tylko odpowiadam na pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Tak, chodzi o jakikolwiek inny Duron, bo tego qmpel nie chce dać :? Help! Nie mam za dużo czasu na zamiane :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Tak, chodzi o jakikolwiek inny Duron, bo tego qmpel nie chce dać :? Help! Nie mam za dużo czasu na zamiane :( Aha > to zmienia postac rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Podejrzewam że twój stary procek jest na jądrze palamino, dlatego tak słao się kręci. Poczytaj na forum, które serje duronów są dobre do kręcenie i do Athlonowania. Przykładowy link: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47553&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 no ale chyba kazdy duren na 1600 pojdzie z palcem w sockecie. ja bym bral od razu. a ile musisz doplacic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...