Skocz do zawartości
Junkers

Zamiana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam Athlona 1700+ na tym starym jądrze ;) i maksymalnie mogę go pokręcić na 1800+ :roll:

I właśnie tu mam pytanko : Mam możliwość zamiany go na Durona 1400 i zastanawiałem się na tym bo na tej samej płycie gł. (AsRock K7S8X) pokręciłem go koledze na 2200 (!) :D Różnica 5 stopni, i chodzi tak od miesięcy na standardowym chłodzeniu :twisted:

Czy każdy Duron jest w stanie się tak pokręcić? I czy jakbym się zamienił, pokręcił go (przypuścmy) na wartości kolegi byłaby różnica w wydajnośći?

Z góry dziękuje za wszelkie porady (w miare sensowne ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam Athlona 1700+ na tym starym jądrze ;) i maksymalnie mogę go pokręcić na 1800+ :roll:

I właśnie tu mam pytanko : Mam możliwość zamiany go na Durona 1400 i zastanawiałem się na tym bo na tej samej płycie gł. (AsRock K7S8X) pokręciłem go koledze na 2200 (!) :D Różnica 5 stopni, i chodzi tak od miesięcy na standardowym chłodzeniu :twisted:

Czy każdy Duron jest w stanie się tak pokręcić? I czy jakbym się zamienił, pokręcił go (przypuścmy) na wartości kolegi byłaby różnica w wydajnośći?

Z góry dziękuje za wszelkie porady (w miare sensowne ; )

Zmieniaj i sie nie zastanawiaj > co do wynikow oc durnia to masz caly topic o pokdrecaniu i odblokowaniu tego procka .

2200 a 1600 (bo tyle realnie ma ten 1800+) mowi chyba sama za siebie nawet bez dodatkowego cachu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żależnie jaki to nbedzie procesor,

jedne podkręcają się lepiej drugie gorzej.

Dlatego morzesz mieć goeszy lub lepszy wynik niż u kolegi.

Kazik> przeciez koles pisze ze zamienic sie chce na proca ktory kreci sie na 2200 chyba ze ja zle zrozumialem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że twój stary procek jest na jądrze palamino, dlatego tak słao się kręci.

Poczytaj na forum, które serje duronów są dobre do kręcenie i do Athlonowania.

Przykładowy link:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47553&highlight=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi