Skocz do zawartości
madrider

GF FX 5500 128 DDR 128 bit GIGABYTE

Rekomendowane odpowiedzi

co sadziecie o tej karcie, biorac pod uwage to ze nie bedzie podkrecana,taktowania ma:Zegar rdzenia: 300 MHz ,Zegar pamięci: 500 MHz,Szyna pamięci: 128 bit.Interesuje mnie raczej jak ona sie ma do innych GF w tej klasie cenowej, bo ze ATI jest lepsze to juz tu czytalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX 5200 Ultimate od PROLINK'a szybszy... :)

Jam masz zamiar wydać mniejwięcej tyle kasy co kosztuje ten szmelc FX5500 to kup R9550.

Będzie dużo szybciej, ładniej, i tamtego możesz sokojnie podkręcić.

Nie sądze by Ultimate był szybszy. A co do karty to się zgadzam, że lepiej brać 9550, ale na benchmark.pl widzialem porównanie tych dwóch kart i 9550 bez OC w porównaniu z tym Gigabyte wypadł chyba nieco gorzej.

EDIT: No ale jak podkręcisz tego 9550 to FX 5500 się chowa :) (wiem bo niestety mam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX 5200 Ultimate od PROLINK'a szybszy... :)

Jam masz zamiar wydać mniejwięcej tyle kasy co kosztuje ten szmelc FX5500 to kup R9550.

Będzie dużo szybciej, ładniej, i tamtego możesz sokojnie podkręcić.

FX 5200 i 5500 maja identyczna architekture, wiec jak niby Prolink o taktowaniu 250/500MHz mialby byc szybszy od Gigabyte'a 300/500MHz? To dobra karta, ale jeszcze lepszy jest Radeon 9550 od Gigabyte'a, nie mowiac juz o GeCube 9550 XT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info, troche zbaczacie z tematu mowiac o ati, gdyz jak pisalem wiem ze jest lepsze niz gefore.natomiast ja chcialem gf ,i juz praktycznie je kupilem (tylko jescze nie mam) i chcialem sie dowiedziec jak on wypada w praktyce czyli w grach w porownaniu do gf 5200,bo kupilem go za kase porownywalna wlasnie do kart tego przedzialu wiec wiem ze lepsze sa 5600 i nowsze z tym ze nie mialem $ na nie.wiec wszelkie opinie ludzi ktorzy widzieli jak to dziala mile widziane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info, troche zbaczacie z tematu mowiac o ati, gdyz jak pisalem wiem ze jest lepsze niz gefore.natomiast ja chcialem gf ,i juz praktycznie je kupilem (tylko jescze nie mam) i chcialem sie dowiedziec jak on wypada w praktyce czyli w grach w porownaniu do gf 5200,bo kupilem go za kase porownywalna wlasnie do kart tego przedzialu wiec wiem ze lepsze sa 5600 i nowsze z tym ze nie mialem $ na nie.wiec wszelkie opinie ludzi ktorzy widzieli jak to dziala mile widziane :)

wiesz jeżeli chcesz geforca to rozglądaj sie za tym

połyka w całości 5200 i 5500 razem wzięte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Leborgiem. Chociaż nie wiem czy jest w tej chwili sens brać Ti 4200 skoro można mieć za tą cenę 9550 z dx 9.0, albo za jakieś 400 zł 9550 XT. Obydwie karty bardzo dobrze się przecież kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Leborgiem. Chociaż nie wiem czy jest w tej chwili sens brać Ti 4200 skoro można mieć za tą cenę 9550 z dx 9.0, albo za jakieś 400 zł 9550 XT. Obydwie karty bardzo dobrze się przecież kręcą.

tu masz absolutną racje ale madrider pisze że chce dżiforsa;]

a lepszego od 4Ti w takiej cenie nie znajdziesz;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz absolutną racje ale madrider pisze że chce dżiforsa;]

a lepszego od 4Ti w takiej cenie nie znajdziesz;]

W tej cenie lepszego na pewno nie, ale nie rozumiem takich ludzi, którzy wiedzą, że mogą mieć lepszą kartę za te same pieniądze i tak biorą tą gorszą.

Ja w swoim czasie gdy kupowałem tego shit forca 5500 nie wiedziałem, że 9550 lepszy więc jestem po części usprawiedliwiony :lol: (tak na dobrą sprawę w maju 9550 nie był jeszcze tak popularny jak teraz) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi