g3rwazy Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Witam, ostatnio dokupilem kostke pamieci 256 hyperx KHXA/3200. Ze specyfikacji kingstona wynika, ze standardowe ustawienia tych pamieci to 6-2-3-2. Zdziwilo mnie to, ze po ustawieniu w biosie timingow na "by spd" bios ustawia tak: 8-3-3-2.5 ?! Bardzo mnie to zdziwilo, gdyz moja 2ga kostka (KHX 256/3200 wykrywana jest na "by spd" wedlug swojej specyfikacji podanej przez kingstona czyli: 6-2-2-2). Czy to normalne ? Moze te nowsze kostki tak maja... takie "bezpieczne" ustawienia defaultowo ? Czy moze kostka jest walnieta (co prawda memtesta przechodzi bez bledow, ale na dosyc slabych timingach 8-3-3-2). Jeszcze bede z tym walczyl, ale w miedzyczasie moze cos mi podpowiecie. Sprzet jak w podpisie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Odpowiedź masz już w symbolu kostek. KHX 3200 były na dobrych Winbondach bh-5/6, ale już KHX 3200A nie. W nich siedzą o ile pamiętam min. Winbondy ch-5/ch-6, a te już takiego kopa nie mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Chyba niezbyt dokladnie przeczytales mojego posta. Doskonale sie orientuje ze KHX to nie to samo co KHXA i ze te 2gie sa slabsze, ale chodzilo mi o roznice pomiedzy timingami ze specyfikacji producenta a timingami wykrywanymi przez bios przy uzyciu opcji "by spd". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Cytat Witam, ostatnio dokupilem kostke pamieci 256 hyperx KHXA/3200. Ze specyfikacji kingstona wynika, ze standardowe ustawienia tych pamieci to 6-2-3-2. Zdziwilo mnie to, ze po ustawieniu w biosie timingow na "by spd" bios ustawia tak: 8-3-3-2.5 ?! Bardzo mnie to zdziwilo, gdyz moja 2ga kostka (KHX 256/3200 wykrywana jest na "by spd" wedlug swojej specyfikacji podanej przez kingstona czyli: 6-2-2-2). Czy to normalne ? Moze te nowsze kostki tak maja... takie "bezpieczne" ustawienia defaultowo ? Czy moze kostka jest walnieta (co prawda memtesta przechodzi bez bledow, ale na dosyc slabych timingach 8-3-3-2). Jeszcze bede z tym walczyl, ale w miedzyczasie moze cos mi podpowiecie. Sprzet jak w podpisie. pozdro masz racje miałem takie kości te timingi(6-2-2-2) dotyczą magistrali 166 czyli 333 przy fsb 200 czyli 400 tymingi spadają ....to taki mały przekręt...aida prawdę Ci powie.Takie moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...