Skocz do zawartości
Xenomorph

3dMark05 ATI vs NVIDIA

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekajmy na catalisty whql, po to się stery/programy nazywa bety, żeby ostrzec przed możliymi błedami. Wg. mnie wynikow z beta sterownikow w ogóle nie powinno się brać pod uwagę

to po co robia testy w 3dmarku i calemu swiatu sie chwala jaka to ich karta dobra? that sux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co robili na pokazach marketingowych? W takim wypadku nie powinni pokazywac wykresow i skrinow. Ciemnote wciskali? Bylo sporo burakow, ale krzyczaczo ze to stery beta i nie ma co ich brac pod uwage. Zreszta hardwarew bez softu nic nie znaczy. Podobnie czyni teraz ATI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loobek-ja się wcale nie podniecam tylko pisze to co ma miejsce...

A co do wyników FX-ów-to chyba chodzi Ci o 3dmarka 03??

No i zgoda tam były i są do tej pory jaja i to większe niż teraz z najnowszymi Radkami i ja tego nie zaprzeczam.

Powszechnie wiadmo że seria NV30/NV35 była seria nieudaną i tu nie ma co ukrywac...

Tylko chodzi mi o to że jak teraz ATI robi sobie jaja to dlaczego większość to bagatelizuje??????????

Zgoda-to są bety no ale to chyba pierwsze bety od ATI które mają takie bugi.

A najlepsze jest to że jakoś te błędy uwidaczniają się tylko w 3dmarku05 gdzie nowe radki dostają niesamowitego kopa co nijak się ma do wzrostu wydajności w grach....Owszem te takze są ale na poziomie kilku procent a nie kilkudziesięciu...

Aha-chcę jeszcze napisać że wcale nie uważam że r420 są chipami nieudanymi tylko twierdze że firma ta niepotrzebnie robi sobie koło du..A dzieje się tak chyba dlatego że poza Rx800XT PE pozostałe karty przegrywają ze swoimi bezpośrednimi konkurentami z NVIDII...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jasne ze dali teraz stery optymalizowane , i specjalnie BETA . duzo ludzi dzieki tym wynikom zdecyduje sie na ATI a nie na NVIDIE . proste . potem dadza zwykle stery i wszystko wroci do normy ale ci co juz kupia to kupia i tyle. najlepiej teraz sobie kupic 6800Le za 1k i zmienic na ultre , poprostu teraz sytuacja sie odwrocila tansze karty ma nvidia , te 6800le moga byc hitem wiekszym od 9500@pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to chodzi ze kazdy tak twierdzi i ATI i NVIDIA , tylko jakos na NVIDIE za to wszyscy jada a jak to samo robi ati to wszystko ok , o to w tym wszystkim biega

ja ci powiem mialem jeszcze miesiac temu nvidie :twisted: a nienawidze ja za to ze jak przejela moja ulubiona marke 3dfx nie wydawala nowych sterow do voodoo3 :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to chodzi ze kazdy tak twierdzi i ATI i NVIDIA , tylko jakos na NVIDIE za to wszyscy jada a jak to samo robi ati to wszystko ok , o to w tym wszystkim biega

Ja widze ze to samo dotyka teraz jedna i druga marke. I wybacz, ale jak do tej pory to NV wiecej nabroila wiec ludzie troche sa przewrazliwieni.

Na Frazie po pojawieniu sie infa o nowych sterach NV zapytalem czy ktos moze powiedziec czy te stery daja jakis wzrost za wyjatkiem 3DM05.

Zostalem wyzwany od fanatyka ATI (choc nawet slowem nie wspomnialem o tej firmie), debila, itd. Jeden chcial sie nawet bic :P Oczywiecie zadnej konkretnej odpowiedzi nie dostalem (poza 1).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem teraz cały ten wątek i naprawdę jest śmieszny i ciekawy. :wink:

Wracając do tematu to powiem tylko tyle, że kiedyś nVidia mąciła ludziom w głowie i dla tego dobrze sprzedawała nieudane karty. Teraz robią to obydwie firmy. To się nazywa marketing. 8) Nie ma się o co sprzeczać! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loobek popieram ja nienawidze Nv za samo przejecie 3dfx ale coz zyje dalej a voodoo 3 sie kurzy na polce :( A dziwnym trafem musialem qpic Fx-a bo innego wyboru wtedy niestety nie mialem, wiecej tego scierwa bym nie qpil same jazdy z ta karta mam.O wyniach w 3dm wole sie nie wypowiadac bo sa tak niskie ze szkoda gadac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=42519

GF6800Ultra> 7130p

Więc jakim cudem SLI moze mieć prawie identyczny wynik?

widze ze niczego nie rozumiesz jak jesteś taki cwany to powiedz jesli toim zdaniem g800uta jest lepszy to czemu nie jest szybszy na podkreceniu na ??

Tak samo mozna by polemizowac co by bylo jesli ati by bylo na SLI 50% czylijakies pk. 12500 3dmarków. NO nie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3rRoR--widze że dla Ciebie najważniejszy jest wynik w 3dmarku...

Ale do sedna-to że seria FX to klapa wiadomo już od dawna...

Ale dlaczego JEDYNYM wyborem był wtedy dla Ciebie FX 5200u????

Chodziło o cene????

Za tyle samo mogłeś kupic Radka 9200 to wtedy byś zobaczył że FX 5200 i Radki9200/9250 są po jednych pieniądzach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tyle samo mogłeś kupic Radka 9200 to wtedy byś zobaczył że FX 5200 i Radki9200/9250 są po jednych pieniądzach...

No bez kitu, 9200... ble, sadomaso?

zawsze byłem za ATI i jestem dalej, lecz o 6800 nie mogę powiedzieć nic złego, gdybym miał teraz zakupić kartę do 1400zł to tylko NV.

Jeżeli ATI nie wrzuci dobrej karty w ten przedział cenowy to czarno to widzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3rRoR--widze że dla Ciebie najważniejszy jest wynik w 3dmarku...

Ale do sedna-to że seria FX to klapa wiadomo już od dawna...

Ale dlaczego JEDYNYM wyborem był wtedy dla Ciebie FX 5200u????

Chodziło o cene????

Szczerze powiedziawszy nie widze gdzie niby pisze cos o 3dm-napisalem tylko ze mam tak niskie wyniki ze szkoda gadac, a powiem ci ze 3dm mnie wali ale daje pojecie "ogolne" o wydajnosci karty-a z calym szacunkiem dla ati--9200??hmm dziekuje postoje... :D obsluguje wylacznie dx 8.1 a ja bylem jednak ciekaw tej 9 :P teraz za te same pieniadze mialbym radeona 9550 ktory od mojego fx'a jest na pewno duuzo lepszy.Ostatnio na tym swoim syfie mam arty w windowsie bez krecenia...wiec jak mowie nienawidze nv za 3dfx'a i za to ze zrobila GF fx :D EOT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...