Tomekkkkkkkk Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Witam, mam problem z odpaleniem dźwięku 5.1. Sterownik owszem włącza go i niby jest pięknie, ale dźwięk jest tylko w 4 głośnikach. Dlaczego nie działa? Czyżby mikrofon był cały czas wlączony?(wyłączyłem go) Miał ktoś podobne problemy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Witam, mam problem z odpaleniem dźwięku 5.1. Sterownik owszem włącza go i niby jest pięknie, ale dźwięk jest tylko w 4 głośnikach. Dlaczego nie działa? Czyżby mikrofon był cały czas wlączony?(wyłączyłem go) Miał ktoś podobne problemy?Ja teżtak mam, na głownej linii martwo, mimo, że niby dźwiek jest podawany. oczywiście głosniki w porządku, bo jak zamienie tyły z głównymi to grają. Niestey teznikt nie potrafił mi pomóc. Reinstalka windy, sterów NForce'a nie przyniosła zmian. Podejrzewam uszkodzenie wyjścia, ale nie mam tego jak zweryfikować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 No to nieźle ;] Totalny bezsens, płyte mam oddać na gwarancje?? Poczekamy zobaczymy, może sie jakiś geniusz trafi i nam pomoże :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 czyżby środkowy (centralny) nie działał ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 czyżby środkowy (centralny) nie działał ?Dokładnie. Wiesz coś o tym?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 U mnie już działa, na na standardowych sterownikach Nvidi tego nie odpalisz. Musisz ściągnąć sterowniki do Realtek ALC 650, bo pewnie masz ten sam mostek południowy co ja. NForce MCP, a nie NForce MCP-T. Powodzenia i przyjemności w słuchaniu dźwięku 5.1 :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 U mnie już działa, na na standardowych sterownikach Nvidi tego nie odpalisz. Musisz ściągnąć sterowniki do Realtek ALC 650, bo pewnie masz ten sam mostek południowy co ja. NForce MCP, a nie NForce MCP-T. Powodzenia i przyjemności w słuchaniu dźwięku 5.1 :) Pozdrawiam Ja mam NForce MCP-T. Tylko co mi po trzech (czwartym byłby subwoofer gdybym go miał) kanałach :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Oto rozwiązanie problemu dla 6 kanałów na soundstormie. Sterowniki NVidia NForce 4.42 1. Najpierw przełazimy przez kreator pracy głośników z NVMixera i mamy 5.1 2. Wchodzimy w ustawienia właściwości audio i sprawdzamy czy Winda ma ustawione 5.1 3. Wchoidzimy w NVMixer -> Ustawienia dzwięku przestrzennego -> i włączamy częstotliwość skrzyżowania LFE. Suwaczek na wartość ok 150. 4. Cieszymy się dzwiękiem płynącym z wszystkich kolumn :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...