Skocz do zawartości
sienkos

Sata czy pata? prosze o rade.

Jaki dysk?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki dysk?

• ata?
      7
    • sata?
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie bo chce kupic dysk, tylko nie wiem czy na tym czy na tym. jesli chodzi o pojemnosc to tak :) jesli bym wzial na sata to stac mnie tylko na 80 jesli na ata to 120 . bo to jest roznica okolo 40-50 zeta, z tego co patrzylem.

z drugiej strony to znowu nie wykorzystam w "pelni" plyty, bo bedzie nie wykorzystane sata, wiec jesli mozna to prosze o rade.

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsze będzie "pata" a może bata albo bana

sorki nie mogłem :lol: :lol: :lol:

Mógłbyś nie zaśmiecać forum gość się poważnie pyta :D:D:D

Ja polecam Batata :D:D

Dobra koniec OT :lol: :lol:

A co do tematu to bierz jakiś 120G bo to teraz najlepszy stosunek cena/ilość G :lol:

psychodeliczny

ps. nie zaśmiecam forum :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już to samsunga bo teraz robi lepsiejsze :lol: dyski a berracuta to są dyski które często padają

No tak, ale w końcu masz 5 latek gwary więc jakby co to Ci wymienią (jeżeli nie zależy Ci na danych). Ja posiadam barrakę 60 GB i jak na razie śmiga jak szalona. To samo mogę powiedzieć o moim piekielnie głośnym Maxtorze, na którego nie miałem ani tygodnia gwary :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standard SATA to przyszlosc. Pozatym cieniutkie kabelki = obieg powietrza w obudowie lepszy oraz latwiej sie podlacza. Pozatym oczywiscie ze sa to nowoczesniejsze konstrukcje i szybcze niz PATA. Sam przedwczoraj kupilem dyszczek HITACHI 160GB na SATA i jestem BARDZO zadowolony. Stary dysk PATA sobie zostawilem na kieszen jako mobilny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsze będzie "pata" a może bata albo bana

sorki nie mogłem:lol::lol::lol:

jak już to samsunga bo teraz robi lepsiejsze :lol: dyski a berracuta to są dyski które często padają

bijesz rekordy w idiotycznych postach :?: :roll:

dlaczego 1 post to rozumiem a co masz do 2 jeśli można wiedzieć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

widze ze nawet nie rozumiesz tego co piszesz :? jesli rzucasz juz tekst ze cos jest dobre albo kompletnie do [gluteus maximus] moze bys go rozwinal i rzucil konkretami :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

widze ze nawet nie rozumiesz tego co piszesz :? jesli rzucasz juz tekst ze cos jest dobre albo kompletnie do [gluteus maximus] moze bys go rozwinal i rzucil konkretami :?:

prosze o to konkrety

samsung robi ostatnio lepsze dyski wielu moich znajomych posiada i chwalą sobie dyski te są ciche i szybkie

Berracuta nie mam bardzo zbitych dowodów :lol: zobacz na komentarze na komputroniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

prosze o to konkrety

samsung robi ostatnio lepsze dyski wielu moich znajomych posiada i chwalą sobie dyski te są ciche i szybkie

Berracuta nie mam bardzo zbitych dowodów :lol: zobacz na komentarze na komputroniku

ROTFL widzisz jak ladnie zademonstrowales swoja wiedze... :lol: komputronik i ich komentarze :lol:

A teraz sie zastanow po jaka cholere takie posty na forum :roll: :evil: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak po co takie posty.....zeby podbudowac swoje ego i zreszta pisanie na forach tego typu jest ogolnie kul i trendi :]]]

wracajac do tematu......samsunga to bym patykiem nie ruszyl,obojetnie co produkuja :] sasiad mial dvd samsunga--->padlo,mialem kiedys cd-rom samsunga---->padlo,siostra ma dyzia---->oczywiscie padl :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak po co takie posty.....zeby podbudowac swoje ego i zreszta pisanie na forach tego typu jest ogolnie kul i trendi :]]]

wracajac do tematu......samsunga to bym patykiem nie ruszyl,obojetnie co produkuja :] sasiad mial dvd samsunga--->padlo,mialem kiedys cd-rom samsunga---->padlo,siostra ma dyzia---->oczywiscie padl :]

Vip > to co wymieniles moze i pada, ale ja mam samsunga 120 SATA i powiem ci ze sie mylisz co do dykow szajsunga (przynajmniej tych na SATA), cichy i szybki, a uwierz mi przerobilem kilka barracud, maxtorow i caviarow (nie wspominajac o wegierskich IBM :wink: ), IBM/Hitahi nie mialem w lapach, ale tez podobno niezle. Aha ludzie wystrzegajcie sie czegos co sie nazywa firma Nikimi, czy Nichimi, zdazaja sie dyski sprzedawane pod ta nazwa (podobno poserwisówki)

PS. wlasnie twoja siostra ma na SATA i ATA ?, z tymi drugimi faktycznie byly problemy

PS2. Misiu faktycznie twoj pseudo pasuje do ciebie >15 lat czyli we łbie kiełbie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vip > to co wymieniles moze i pada, ale ja mam samsunga 120 SATA i powiem ci ze sie mylisz co do dykow szajsunga (przynajmniej tych na SATA), cichy i szybki, a uwierz mi przerobilem kilka barracud, maxtorow i caviarow (nie wspominajac o wegierskich IBM :wink: )

PS. wlasnie twoja siostra ma na SATA i ATA ?, z tymi drugimi faktycznie byly problemy

VIPowi chodzilo raczej o zasade ktora ja zreszta tez mam. Samsungowi mowie stanowczo nie, pewnie ze wzgledu na ilosc urzadzen tej firmy ktore mi padly :/

nowe samsungi na sata produkowane sa w new technology ktora niby ma byc lepsza. Na chwile obecna faktycznie wszyscy chwala te dyski ciekawe jak dlugo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VIPowi chodzilo raczej o zasade ktora ja zreszta tez mam. Samsungowi mowie stanowczo nie, pewnie ze wzgledu na ilosc urzadzen tej firmy ktore mi padly :/

nowe samsungi na sata produkowane sa w new technology ktora niby ma byc lepsza. Na chwile obecna faktycznie wszyscy chwala te dyski ciekawe jak dlugo...

To fakt dyski nie sa dlugo na rynku, chociaz jak mowie ja jestem zadowolony, a pracuje w programach w ktorych najlepszy bylby raptor tylko kasa :cry: , a jakby co w odrocie mam barracude 80 IV na ktora tez nie narzekalem :) , ale jednak roznice miedzy tymi dyskami czuje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhhh ludzie ...

PATA -> Pararell ATA

Jak ktoś ma zastrzeżenia to jego problem ...

boze jeden co wie o co mi chodzilo:) dzieki:)

Nie on jeden :wink:

Aha > bierz na SATA

sorki za uogolnienie, chodzilo mi o to ze niektorych to smieszylo(ci chyba nie wiedzieli :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi