Skocz do zawartości
LK

Nowy design obudowy Chieftec ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym poznac wasze zdanie na temat nowego designu obudow Chiefteca np. z serii dragon...

Glowne roznice:

-boczny panel zamiast jednego wentylatora mamy miejsce na dwa ale ... 92mm co o tym sadzicie?

-tyl zamiast dwuch miejsc na wentylator 80mm mamy jedno ale na duzy wentylator 12cm czy to sie lepiej sprawdzi?

Co sadzicie o tych zmianach ? Sa trafne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie Ty takie informacje znalazłeś? Wszedłem właśnie na oficjalną stronę Chieftec i nic takiego tam nie widzę. Twojemu opisowi jedynie pasuje Bravo Series i CX Series. Ale to są nowe modele i to normalne że się różnią. Gdzie znalazłeś że seria dragon się zmieniła. Jak dla mnie jest identyczna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytasz skad to wiem? Odpowiem Tobie wlasnie odebralem paczke z nowa buda Chiefteca seria Dragon, symbol budy:

CHIEFTEC DX-01BL-D-U

Zamowilem ja 2 tygodnie temu i dziwilem sie dlaczego tak dlugo na nia czekam. Sam myslalem ze dostane taka bude jaka jest prezentowana na stronach Chieftec.pl ... czyli jdwa wentyle 80 mm wydmuciach!ace z tylu budy dwa 80 z przodu i jeden z boku 80mm a tu ku mojemu zdziwieniu dostalem bude ktora ma :

- przod 2x80mm

- bok 2x92mm

- tyl 1x120mm

Cale wnetrze jest takie same jak przedtem.

Dzwonilem w tej sprawie do przedstawiciela Chieftec i powiedzial mi ze to jest nowa linia obudow Chiefteca i te stare juz nie bede produkowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam chyba pierwsza rewizje Chiefteca Dragon jaka wyszla - bez przedniej klapki na froncie z wyjsciami USB/Firew., 2x80mm przod, 2x80mm tyl. Kupilem 4 lata temu i do dzis ja mecze :wink: Stymze kratki wlotowe i wylotowe wycialem szlifierka katowa coby przewiew byl lepszy i mniej halasu robilo. Teraz sie zastanawiam czy jest sens przerobki 2x80mm na 1x120mm - po prostu wyrznalbym 1 otwor na miejscu tych 2-och? - robil juz ktos taki zabieg w Chieftecu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ powiedz skad zamowiles, bo ja moja z Angela.pl ... tez bylem pewny ze dostane taka wersje o ktorej Ty myslisz ... ale po glebszej analizie jestem z nowego designu zadowolony :D

Zrobie fotki i wrzuce dzis wieczorem badz jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to by mi pasowal ten nowy uklad :]

- przod 2x80mm

- bok 2x92mm

- tyl 1x120mm

cyc jak jutro u nich bedziesz to nie pozwol sobie wcisnac tej starszej wersji :]]] ,wez te rozowe kajdanki ktore Ci kupilem na urodziny i do kaloryfera :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie ja mam jeszcze inaczej:

dyski (prawy panel):

2x 92mm

lewy panel:

2x 92mm

tyl:

2x 80mm

buda oznaczona: CHIEFTEC BX-03B-B-B

tu jest kilka fotek jakby kogos interesowalo, buda zakupiona w angeli.

chieftec

chieftec1

chieftec2

chieftec3

chieftec4

chieftec5

chieftec6

chieftec7

chieftec8

chieftec vs moja stara buda

chieftec vs moja stara buda2

moja stara buda

moja stara buda2

moja stara buda3

moja stara buda4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyc obiecal ze jutro beda foteczki mojego chiefa :] obadamy jak wyglada ta nowa wersja (o ile bedzie to nowa wersja :wink: )

jak nie usne i dojade do domu po nocce :lol: a tak powaznie to wracam z rana na hałs, cykam fotosy pakuje bude i wysylam do Ciebie. Wracam wrzucam foty na tłika ide spac i niech sie dzieje co chce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedługo zaprezentuje mój mod starej obudow compaq'a. Tam wyjmowanie napędów jest bardzo przemyślane, wciska się jeden guziczek i napęd sam wychodzi (no prawie - trzeba pociągnąć). Gruba blacha - sama obudwa waży koło 3-4 kg. 2 miejsca na wiatraki 120mm (dorobiłem trzecie). I fajna opcja, bo można zdjąć całą blache z budy, bez ruszania środka kompa

Fotki i odpowiedni topic - soon :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedługo zaprezentuje mój mod starej obudow compaq'a. Tam wyjmowanie napędów jest bardzo przemyślane, wciska się jeden guziczek i napęd sam wychodzi (no prawie - trzeba pociągnąć). Gruba blacha - sama obudwa waży koło 3-4 kg. 2 miejsca na wiatraki 120mm (dorobiłem trzecie). I fajna opcja, bo można zdjąć całą blache z budy, bez ruszania środka kompa

Fotki i odpowiedni topic - soon :wink:

a Tobie czasem bajki sie nie pomylily chieftec a compaq... to chyba roznie brzmi :roll: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, wiem że to topic o chieftecu, tylko tak pisze że mimo że obódówka jest stara to jara i da się z niej sporo wycisnąć...

ale dobra, przestane już off-topicować

A chief fajny, napewno fajniejszy od mojego compaqa (przynajmniej od jego obecnego stanu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, wiem że to topic o chieftecu, tylko tak pisze że mimo że obódówka jest stara to jara i da się z niej sporo wycisnąć...

ale dobra, przestane już off-topicować

A chief fajny, napewno fajniejszy od mojego compaqa (przynajmniej od jego obecnego stanu)

spx nie chodzi o to czy fajny czy nie ale zeby nie bylo zbytniego OT bo po co smiecic w topicu o chieftecu compaq czy jakakolwiek inna buda. A to czy fajniejszy czy nie bedziemy oceniac jak zrobisz moda :twisted: hehe

EOT!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam CX03B-B-AW-OP z oknem. (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11897)

1x92 na oknie

2x92 prawy panel (dyski)

2x80 tył

I mam lipę w tej postaci, że jedynymi cooleremi, które jakoś będą wyglądały na tej przedniej ścianie są Thunderblade90 i jakieś Noiseblockery... Ceny tych coolerów średnio mi się podobają. Szkoda, że nie ma CrystalFanów 92 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie zamowilem Dragon'a DX-01B-D-U i wg.opisu na stronie ma 2x80 na froncie i 2x80 pod zasilka

w poniedzialek powinna byc juz u mnie wiec sie zobaczy jak to bedzie w rzeczywistosci

To już na gotowiznę przechodzisz ?? :lol:

Żadne tam home made ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi