LK Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Witam Chcialbym poznac wasze zdanie na temat nowego designu obudow Chiefteca np. z serii dragon... Glowne roznice: -boczny panel zamiast jednego wentylatora mamy miejsce na dwa ale ... 92mm co o tym sadzicie? -tyl zamiast dwuch miejsc na wentylator 80mm mamy jedno ale na duzy wentylator 12cm czy to sie lepiej sprawdzi? Co sadzicie o tych zmianach ? Sa trafne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Wiatrak 120mm zamiast 80mm to jak najbardziej dobre, ale skoro tak zrobili mogli dać też 120 na bok zamiast tych dwóch 92 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 A gdzie Ty takie informacje znalazłeś? Wszedłem właśnie na oficjalną stronę Chieftec i nic takiego tam nie widzę. Twojemu opisowi jedynie pasuje Bravo Series i CX Series. Ale to są nowe modele i to normalne że się różnią. Gdzie znalazłeś że seria dragon się zmieniła. Jak dla mnie jest identyczna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Pytasz skad to wiem? Odpowiem Tobie wlasnie odebralem paczke z nowa buda Chiefteca seria Dragon, symbol budy: CHIEFTEC DX-01BL-D-U Zamowilem ja 2 tygodnie temu i dziwilem sie dlaczego tak dlugo na nia czekam. Sam myslalem ze dostane taka bude jaka jest prezentowana na stronach Chieftec.pl ... czyli jdwa wentyle 80 mm wydmuciach!ace z tylu budy dwa 80 z przodu i jeden z boku 80mm a tu ku mojemu zdziwieniu dostalem bude ktora ma : - przod 2x80mm - bok 2x92mm - tyl 1x120mm Cale wnetrze jest takie same jak przedtem. Dzwonilem w tej sprawie do przedstawiciela Chieftec i powiedzial mi ze to jest nowa linia obudow Chiefteca i te stare juz nie bede produkowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 O kurcze to się muszę śpieszyć. Bo też chcę sobie kupić taką. Możesz zrobić fotki tej nowej obudowie. Porównam, która lepiej mi się podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 ja sobie zamowilem Dragon'a DX-01B-D-U i wg.opisu na stronie ma 2x80 na froncie i 2x80 pod zasilka w poniedzialek powinna byc juz u mnie wiec sie zobaczy jak to bedzie w rzeczywistosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ja mam chyba pierwsza rewizje Chiefteca Dragon jaka wyszla - bez przedniej klapki na froncie z wyjsciami USB/Firew., 2x80mm przod, 2x80mm tyl. Kupilem 4 lata temu i do dzis ja mecze :wink: Stymze kratki wlotowe i wylotowe wycialem szlifierka katowa coby przewiew byl lepszy i mniej halasu robilo. Teraz sie zastanawiam czy jest sens przerobki 2x80mm na 1x120mm - po prostu wyrznalbym 1 otwor na miejscu tych 2-och? - robil juz ktos taki zabieg w Chieftecu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 _Vip_ powiedz skad zamowiles, bo ja moja z Angela.pl ... tez bylem pewny ze dostane taka wersje o ktorej Ty myslisz ... ale po glebszej analizie jestem z nowego designu zadowolony :D Zrobie fotki i wrzuce dzis wieczorem badz jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 www.bino.pl :] Lagier jutro ma ja odebrac ,wiec moze sie czegos dowiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 lepiej wrzuc dzis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 jutro rano jak wroce z roboty przytaham bude do domu to powiem co i jak :) W nowych dragonach BT wiem ze wrzucaja 2x80mm i 1x120mm. Jak ja kupowalem swojego DA-01-BD nie dostalem nic :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 w sumie to by mi pasowal ten nowy uklad :] - przod 2x80mm - bok 2x92mm - tyl 1x120mm cyc jak jutro u nich bedziesz to nie pozwol sobie wcisnac tej starszej wersji :]]] ,wez te rozowe kajdanki ktore Ci kupilem na urodziny i do kaloryfera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 w sumie ja mam jeszcze inaczej: dyski (prawy panel): 2x 92mm lewy panel: 2x 92mm tyl: 2x 80mm buda oznaczona: CHIEFTEC BX-03B-B-B tu jest kilka fotek jakby kogos interesowalo, buda zakupiona w angeli. chieftec chieftec1 chieftec2 chieftec3 chieftec4 chieftec5 chieftec6 chieftec7 chieftec8 chieftec vs moja stara buda chieftec vs moja stara buda2 moja stara buda moja stara buda2 moja stara buda3 moja stara buda4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ja chcę takie kieszenie na dyski w moim starym dragonie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 jakby ktos chcial serie DX co VIP ssal to na priva albo gg prosze taniej niz wszedzie :D :!: inne modele kwestia czasu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 łooo...zorbili poprzeczne kieszenie na hdd....... w końcu..... madrze ..bardzo mądrze...widać ze coś tam kminia ci panowie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 łooo...zorbili poprzeczne kieszenie na hdd....... w końcu..... madrze ..bardzo mądrze...widać ze coś tam kminia ci panowie :D nom co fakt to fakt bdb rozwiazanie :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 cyc obiecal ze jutro beda foteczki mojego chiefa :] obadamy jak wyglada ta nowa wersja (o ile bedzie to nowa wersja :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 cyc obiecal ze jutro beda foteczki mojego chiefa :] obadamy jak wyglada ta nowa wersja (o ile bedzie to nowa wersja :wink: ) jak nie usne i dojade do domu po nocce :lol: a tak powaznie to wracam z rana na hałs, cykam fotosy pakuje bude i wysylam do Ciebie. Wracam wrzucam foty na tłika ide spac i niech sie dzieje co chce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ja niedługo zaprezentuje mój mod starej obudow compaq'a. Tam wyjmowanie napędów jest bardzo przemyślane, wciska się jeden guziczek i napęd sam wychodzi (no prawie - trzeba pociągnąć). Gruba blacha - sama obudwa waży koło 3-4 kg. 2 miejsca na wiatraki 120mm (dorobiłem trzecie). I fajna opcja, bo można zdjąć całą blache z budy, bez ruszania środka kompa Fotki i odpowiedni topic - soon :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ja niedługo zaprezentuje mój mod starej obudow compaq'a. Tam wyjmowanie napędów jest bardzo przemyślane, wciska się jeden guziczek i napęd sam wychodzi (no prawie - trzeba pociągnąć). Gruba blacha - sama obudwa waży koło 3-4 kg. 2 miejsca na wiatraki 120mm (dorobiłem trzecie). I fajna opcja, bo można zdjąć całą blache z budy, bez ruszania środka kompa Fotki i odpowiedni topic - soon :wink: a Tobie czasem bajki sie nie pomylily chieftec a compaq... to chyba roznie brzmi :roll: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie, wiem że to topic o chieftecu, tylko tak pisze że mimo że obódówka jest stara to jara i da się z niej sporo wycisnąć... ale dobra, przestane już off-topicować A chief fajny, napewno fajniejszy od mojego compaqa (przynajmniej od jego obecnego stanu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie, wiem że to topic o chieftecu, tylko tak pisze że mimo że obódówka jest stara to jara i da się z niej sporo wycisnąć... ale dobra, przestane już off-topicować A chief fajny, napewno fajniejszy od mojego compaqa (przynajmniej od jego obecnego stanu) spx nie chodzi o to czy fajny czy nie ale zeby nie bylo zbytniego OT bo po co smiecic w topicu o chieftecu compaq czy jakakolwiek inna buda. A to czy fajniejszy czy nie bedziemy oceniac jak zrobisz moda :twisted: hehe EOT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis, the Purger Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Ja mam CX03B-B-AW-OP z oknem. (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11897) 1x92 na oknie 2x92 prawy panel (dyski) 2x80 tył I mam lipę w tej postaci, że jedynymi cooleremi, które jakoś będą wyglądały na tej przedniej ścianie są Thunderblade90 i jakieś Noiseblockery... Ceny tych coolerów średnio mi się podobają. Szkoda, że nie ma CrystalFanów 92 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 ja sobie zamowilem Dragon'a DX-01B-D-U i wg.opisu na stronie ma 2x80 na froncie i 2x80 pod zasilka w poniedzialek powinna byc juz u mnie wiec sie zobaczy jak to bedzie w rzeczywistosci To już na gotowiznę przechodzisz ?? :lol: Żadne tam home made ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 no cyuc buda juz przeszla sesje fotograficzn jest to dokladnie ten sam model co moj tylko medium tower :]]] dobra a teraz za...dalam na poczte i wysylam bude do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 syci :] tylko bede musial sobie skolowac jakies nowe wentylki do tego :] BTW ...LK,ten Twoj Chief jest taki jak na fotach czy siakis inny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Tak to jest ta buda ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Ja sobie wziąłem moim zdaniem najestetyczniejszegą z chiefteców http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=499 w środku jest właśnie taka jak ta wyrzej a przód ładniutki ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 ladna.....ale dragon ladniejszy IMHO :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...