Skocz do zawartości
Major_Rush

Problem z wentylatorem na graficznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec problem jest taki jak to z wentylatorami bywa,mianowicie moj na graficznej(Gf4Ti4200) co jakis czas zaczyna "wyc" i wtedy musze go delikatnie uderzyc,zeby przestal,ale jest to denerwujace,macie moze jakis pomysl jak temu zaradzic czy isc z nia do serwisu i niech wymieniaja? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyczysc wentylator zkurzu, od spodniej strony kapnij olejem silnikowym, kazdy ma choc troszke w garazu :).. zaklej otworek prowadzacy do oski i powinno byc na dluzszy czas ok.....

w calkowitej ostatecznosci mozna urzyc takiego oleju do smazenia.. ale onnie sluzy do smarowania elementow mechanicznych, dlatego moze nie dac dlugiego efektu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej zmień chłodzenie. Ja tak zrobiłem - na moim gf4ti na złotym radiatorze wysiadł wiatrak, więc zapodałem mu titana 80x80 i teraz jest chłodno i porządnie. Wentylator możesz zaczepić na gumce (działa!). Gumką przewiązujesz wentylator, a z gornej strony zaczepiasz o grafę, z boku gumka jest wsadzona w otworek elementu, który wsadzasz do AGP - jak zobaczysz to zrozumiesz, bo trochę trudno to opisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj napisałem jak łatwo skonstruować fajne chlodzenie

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92470

nie ratował bym trupa - jak warczy to w koncu siądzie, moze za 2dni moze za miesiac a moze jeszcze pol roku pochodzi - ale bym nie sprawdzał :lol;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi