wojs Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Używam TotalCommandera i przy próbie połączenia z własnym kontem (chcę np. dodać coś do swojej stronki) na neostradzie mam tak: Connection to: /tutaj jest data i godzina/ Hostname=ftp.neostrada.pl Username=wojs@wojslandia.neostrada.pl statdir= ftp.neostrada.pl=193.110.120.6 I wtedy wyskakuje mi okienko 'ftp': Connect call failed! O co chodzi? Mam wszystko ładnie powpisywane w konfiguracji. Wszystko 3 x sprawdzane. Mam: nazwę hosta, uzytkownika, hasło, ustawienie pasywne. Co mam zrobić, zebym mógł edytować swoje konto??? Dlaczego nie mogę sie połączyć?! HELP!!!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Jeżeli na pewno masz wszystko dobrze poustawianie w parametrach połaczenia to jeszcze zaznach opcje "Użyj trybu pasywnego do transferu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Witam. Mam podobny(?) problem.Przy łączeniu z serwerem ftp pojawia mi się komunikat: Polecenie PORT nie powiodło się. Co to znaczy i co zrobić aby się powiodło? Nie mogę nic na stronę wrzucić. Proszę o pomoc. Wyłączenie firewall`a nic nie daje, uzywam XP Pro SP2 i TotalCommander`a. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 na poczatek polecam nauke czytania [...]zaznacz opcje "Użyj trybu pasywnego do transferu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Jest zaznaczona, jeżeli to do mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 @pit: Napisałem przecież że mam "...ustawienie pasywne." Moderatorzy też ludzie i czytać czasem nie umieją, widze :lol: No, dobra. Może jakiś fachura się wypowie, bo ja isuchyjastrzab nie moz.emy na konto wejść :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 O.K. Ja jestem uleczony. Musiałem ręcznie zmienić w notatniku ...psv z "0" na "1". Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Gdzie to zmieniłeś??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 plik nazywa się wcx_ftp.ini. Na samym dole jest linijka pasvmode. Tam zmieniłem 0 na 1 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 wow. teraz działa! chociaż miałem ustawione na 1. nic nie rozumiem :( Wydaje mi się, że to neo mailo problemy z zaakceptowaniem hasel. W każdym razie dzieki. Teraz już wiem, gdzie są przechowywane konfiguracje połączeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 ...a nie mowilem ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek200 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam. Szukam rozwiązania problemu poruszonego powyżej i jakoś tego rozwiązania nie znajduję. Czemu? Ponieważ nie mogę NAGLE dostać się do swojego konta przez FTP. Zgłaszając sprawe TP zasugerowano mi (mimo tłumaczeń, że wszystko wczesniej działało), że coś źle poustawiałem. Ale do rzeczy: Mam konta na kilku serwerach: onet, interia, wp- działają bez problemu, przez FTP łączę się o kazdej porze. Na TP SA tez tak było- nagle przestało. Wszędzie tryb pasyny zaznaczony. Na TP SA (internetdsl) wyskakuje mi "500 Unable to service PORT commands" oraz "Polecenie PORT nie powiodło się". Jeśli odznaczę tryb pasywny (robiłem test) to komunikat ten wyskakuje natychmiast (co raczej zrozumiałe jest). Jeśli ponownie go zaznaczę, to najpier pojawia sie na ok. 30sekund komunikat "227:Entering Passive Mode (193.110.xxx.x)), a póżniej dopiero "500 Unable...". Próbowałem cos zmienic w pliku wcx_ftp.ini , ale tam wszystko wygląda ok. Nawet wpisałem w passvmode=1 , pomimo iż 1 tam było. Czy jest mozliwe, aby serwer TP SA był nagle pozbawiony trybu pasywnego? Bo tak mi to wygląda... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...