Jump to content
mee

Nowy LCD

Recommended Posts

Witam

Mam duzy dylemat z wyborem LCD i prosilbym o porade bo sie nma tym za dobrze nie znam choc przeczytalem stosy txt na ten temat.

Czekam obecnie na przesylke mojej karty Gainwarda gf6800 i chcialbym wlasnie zakupic do niej LCD, wybralem 2 opcje

1. http://www.in4.pl/sklep.htm?kat=13&pno=512 i dokupienie 512 ramu (mam bartka 2500@3200 i 512ddr400)

2. http://www.in4.pl/sklep.htm?kat=13&pno=515 i wtedy nic nie dokupie i mocno zacisne pasa

wiedze ze te monitory maja rozne czasy odswierzania...czy te 25ms wystarczy mi do gier typu call of duty no i jak to wyglada z 16:9 przy normalnnej pracy a nie filmach?

LCD kupuje na lata , pewnie na 5,6 dlatego pozniej nie bedzie odwrotu

wiec baaaaardzo prosze o pomoc jaki wybrac?

mam acera 1721,

imo kolorki ladne, wyrazne, problemy w grach? np w rtcw nie zauwazylem

filmy tez ladnie wyswietla

nie ma niestety pivota, a to sie przydaje...

zmiana dvi/dsub jest utrudniona (trzeba wchodzic w menu...) - ale jak nie masz zamiaru na dwoch pc pracowac to spoko

na pewno na 5-6 lat to raczej nie bedzie... :) bo to nie ma takiej mozliwosci :)

ale to wiadoma sprawa

ostroznie z tym Acer 17" LCD AL1751wm. To ekran panoramiczny, czyli wysokość jak w 15" i niewiele szerszy od 17" Jesli masz zamiać grać to musisz wiedziec ze obraz będzie zniekształcony (splaszczony, zamiast koli jajko) albo bedziesz mial czarne pasy po bokach.

Standardem są monitory 3/4 a panorama to wynalazek chorego umyslu. Zastanow się nim to kupisz.