Skocz do zawartości
boss

Mod myszy optycznej

Rekomendowane odpowiedzi

sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej) :?

chcialem spytac, czy ktos z was cos o tym slyszal i czy to wogole ma sens - nie zaglebialem sie dokladnie w technike tego wszystkiego, wiec nibradzo sie orientuje, czy wogole ma prawo to dzialac...?? 8O

Mysle nad zakupem 'optyka' i tak by mi pasowalo zmodowac to 'cus' zeby mi swiecilo na niebiesko :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hiob all. I bak!!!! Strzeżcie się moderatoży i adminowie największy sk****** WRÓCIŁ!!!!

A tak wogule to by byl dobry mod a żey zewnętrzne zasilanie do diody doprowarzić (np. z baterii)??

8O 8O 8O

nad ortami trzeba popracowac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sobote powiem wam czy myszka po takim modzie dziala bo kupuje optyczna logitech'a, te za 80zl :)

wlasnie! tez mam zamziar kupic ten model (wersje w czarnej polprzezroczystej obudowie :D

Jak Ci sie uda cos zdzialac, bylbym wdzieczny za info na priva (mail lub GG! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) nie na prawde jestem pod wrazeniem jak to wszystko czytam 8)

ale apropo tej myszki to moze by tak jeszcze zrobic ja "zdalnie sterowana" - z klawiatury wystawal by taki malutki joystick do sterowania mysza :wink:

a moze by tak jeszcze popracowac nad engin'em myszki - tak powiedzmy 3,8s do 100kmh :wink:

mysle ze dzieki takim wlasnie waszym pomyslom nasza przyszlosc maluje sie calkiem kosmicznie. wrzucilem tu troche humoru - ale kto wie. przeciez te pomysly ktore teraz realizujecie - jeszcze kilka lat temu doprowadzilyby wielu do smiechu.

coz, ja w takim razie zaczynam sie rozgladac nad jakims miejscem - co je przerobie na warsztat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej)  :? 

O ile mi wiadomo wiekszosc urzadzen posiada sensor optyczny reagujacy na scisle okreslone pasmo dlugosci fal... Jednak jakie to pasmo i czy roznica miedzy barwa niebieska a czerwona miesci sie w jego zakresie, to musze jeszcze poszukac. Wy i tak te mychy szybciej zmeczycie cholerni eksperymentatorzy :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej)  :? 

O ile mi wiadomo wiekszosc urzadzen posiada sensor optyczny reagujacy na scisle okreslone pasmo dlugosci fal... Jednak jakie to pasmo i czy roznica miedzy barwa niebieska a czerwona miesci sie w jego zakresie, to musze jeszcze poszukac. Wy i tak te mychy szybciej zmeczycie cholerni eksperymentatorzy :twisted:

No wlasnie! przydaloby sie jakis opis techniczny skombinowac, na jakiej zasadzie te myszy dzialaja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co mi sie wie to ten sensor jakos dziala z niebieskimi diodami- bardzo duzo ludzi robilo takie mody =)

No wlasnie! ale chyba na nikt z naszego forum sie tym do tej pory nie zajmowal :?

jesli masz jakies namiary na info na temat tego typu modow, to zapodaj prosze! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie się dobrałem do flaków mojej myszki :twisted: . Odkryłem że jedna z diod (są dwie) jest dla bajeru. tzn. nie widze żadnej praktycznej funkcji tej diodki. Jak na razie jedynym modem było wyjęcie takich szpindli co powodowały "skakanie" kółek :lol: .Jak skombinuje niebieską diode to sobie podmienie 8) .

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej)  :?  

chcialem spytac, czy ktos z was cos o tym slyszal i czy to wogole ma sens - nie zaglebialem sie dokladnie w technike tego wszystkiego, wiec nibradzo sie orientuje, czy wogole ma prawo to dzialac...??  8O  

Mysle nad zakupem 'optyka' i tak by mi pasowalo zmodowac to 'cus' zeby mi swiecilo na niebiesko  :twisted:

ma prawo dzialac i dziala. Mam a4Tech WOP-35 z niebieskimi diodami zamiast czerwonych i jest git!!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...