hate7 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 mam gf fx 5700le z winfasta na 256mb kości z samsunga. Chłodzenie standardowe standardowe taktowania 225/400 w rivatuner żeby nie wyskoczyły wykrzykniki przekręcam ją na 315/500 prosiłbym o rade co i jak mogę z tego wycisnąć więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victorius_k Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Witam. Wiem że w kartach 256MB są wciskane kiepskie pamięci więc o podkręcenie pamięci nie moge Ci nic zagwarantować ale jeśli chodzi o rdzeń, to u mnie na Prolinku chodził spokojnie na 375Mhz ale przy otwartej budzie. :oops: Ja również mam Fx-a 5700le, ale z Prolinka. Na mojej karcie są kosci Samsung 5ns, i z tego co do tej pory wyczytalem to nie powinny mi chodzic wyzej jak 450-500 Mhz. :( Z tą róznicą ze wyrkęciłem juz 660 Mhz i żadnych artów ani pasków na 3dmarku03 nie miałem?? Jestem zielony (no prawie) jesli chodzi o o/c kompa więc prosze o pomoc: czy to normalne??? czy moze są to kości inne niz jest nadrukowane na nich?? 8O Gdzieś wyczytałem,że czasami samsung ma nadruk 5ns a w rzeczywistości są to 4ns?!Czy to prawda? :idea: Czy zmiana timingów może coś pomóc w wydajności? W jaki sposób to zrobić?? Mam pytanie dotyczące wiatraczka na GPU, tzn. wydaje mi się że jest taki sam jak na pełnym 5700 ale za cholere moja karta nie wskakuje na więcej niż 385 Mhz :cry: (nie mówiąc wogóle juz o 425!) co jest przyczyną takiego stanu rzeczy?? Czy wymiana na NV silencera z dużym radiatorem pomoże??? Proszę o pomoc za wszelkie info serdeczne thx :D [tab:265e9568eb] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...