stile Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi odpowiedzieć na pytanie czy XP 3000+ 333Mhz da się odpalić na 400Mhz? Czy jeżeli tak, to ograniczałoby się to tylko do zmiany taktowania FSB i ewentualnego podniesienie vcore, czy wymagałoby bardziej wysublimowanych zabiegów? Potencjalny zestaw to Gigabyte 7NNXP i 2x512 TwinMOS CL2.5 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Jest na pewno konieczne podniesienie FSB i Vcora, ale nie powiem Ci że na pewno odpalisz go an 400Mhz bo jak już wielu pisało każdy procesor kręci się inaczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 wtope zrobiles... bys kupił 2500+ i zmienił zworke na fsb 200 i juz bys mial 3200+ a tak to masz wysoki mnoznik za gruuba kase i male mozliwosci oc magistralą.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stile Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 wtope zrobiles...Ano zrobiłem... kupiłem M2500+ i nasz związek jest nieudany. Chodził już na 3 płytach i najlepiej wypadał na 8RDA+ na 11*166 :P, na NFS7-2.0 też nie pracował stabilnie (ale to się nie liczy bo płyta komuś spadła w transporcie i miała ubity narożnik, więc mogłą być uszkodzona). Teraz mam Gigabyte 7NNXP i wszystko jest ok (ładnie się kręci i pracuje stabilnie) dopóki nie wyłącze komputera... Potem nie daje się już włączyć (czarny ekran i nawet nie uruchamia dysków). Sposobem jest wyjęcie baterii i ustawianie wszystkiego od początku i tak w kółko. Co ciekawe problem nie występuje w przypadku Zamknij system i uruchom ponownie - wtedy elegancko się uruchamia, robi N-Bencha, Prime95, oba 3DMarki... Poprostu nie za bardzo mam już do tego cierpliwości i stąd moje pytanie o 3000+. 400 jest do dostania na zamówienie a 333 od ręki a ja potrzebuje działającego kompa. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Jaki masz zaslilacz?Diznwe to nie wstawanie kompa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stile Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Mam Chiefteca 350W. Szczerze mówiąc mobila testuje już kolega, ja nabyłem 3000+ i chodzi bez problemów. P.S. Zadzwoniłem tak dla hecy do pomocy technicznej Gigabyte i Pan serwisant bardzo starał mi się pomóc dopóki doputy nie dowiedział się, że chodzi o mobila... Powiedział mi na to, że eksperymentuję i że gwarantuje mi wzorowe działe=anie po nabyciu "normalnego" procesora. Cóż może to przypadek, ale miał rację. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...