Skocz do zawartości
.zip

Monitor 19' za ok 1000-1300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

manfred

długi cienki śrubokręt, ale płaski czy krzyżak??

I czy mozna tam wyregulować konwergencję??bo mam mały problem ze zbieżnością RGB

A moze byc i taki i taki (najlepiej krzyzak) ale naprawde cieniutki, wazne zeby "uchwycic srubki" :wink: , tylko ostroznie bo trzeba troche po omacku. To jest tylko regulacja ostrosci, co do konwergencji pozostje tylko menu niestety, ja tez mam lekki problem, ale tego praktycznie nie widac.

Acha co do tego monitora> franca jest strasznie czula na polozenie wzgledem pol magnetycznych (np ziemi), tak ze czasem pomaga po prostu przestawienie w inna pozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepię się pod temat, aby nie zakładać nowego :)

Mam pytanie, co możecie powiedzieć o monitorze:  

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2614  

Pozdrawiam

Daj se spokoj , mamy takie w robocie > porazka, ostrosc to dla tego monitora rzecz nie znana, za to serwis tak.

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3465 > monitor tanszy i uwazam ze lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ...

Kurde nie sądziłem że ta Iiyama może być taka złą ... :)

Ale wielkie dzięki za odpowiedz. Mam pytanie czy ten Belinea to najlepszy 19 calowy monitor w cenie 850 zloty (bo tyle moge przeznaczyc na monitor)

Pozdrawiam

Wiesz prawda jest taka > jak nie pochodzisz po sklepach i obadasz kazdego egzemplarza, wybierajac taki jaki ci pasuje to kupowanie monitora raczej nie ma sensu. Nie wiem czy ta belinea jest najlepsza, ale jest przyzwoita.

Ps . jeszcze ten wez pod uwage > http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4985, wyglad syf ale to chyba nie ma znaczenia. Aha jeszcze jedna uwaga > podstawa to dobra karta, dobra w znaczeniu jakosci filtrow wyjsciowych, i ramdackiem co najniej 350, bo bez tego nawet dobry monitor bedzie malym koszmarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz manfred, sorki:)

długi cienki - jak długi(cm) i jak cienki (mm)

no i z której strony maja byc te dziury, bo tylko 1 większą wyczaiłem z lewej strony, pod kineskopem

I grzebać przy włączonym sie troche boję, zalakować srubokręt by nie przewodził prądu?, czy najpierw popróbować na 'sucho'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz manfred, sorki:)

długi cienki - jak długi(cm) i jak cienki (mm)

no i z której strony maja byc te dziury, bo tylko 1 większą wyczaiłem z lewej strony, pod kineskopem

I grzebać przy włączonym sie troche boję, zalakować srubokręt by nie przewodził prądu?, czy najpierw popróbować na 'sucho'

Zgadza sie > jedna wieksza jest na plastiku (wokol nie ma zadnej innej, druga wieksza jest zaraz pod nia miedzy tymi mniejszymi), z ta dlugoscia srubokreta , mysle ze taki nawet 10 cm wystarczy, srednica taka zeby wlaz bez oporow przez te dziury, najlepiej obroc sobie monit tak zebys widzial na wprost te otwory, przyswiec mocna lampka i zobacz gdzie sa te srubki, a pozniej po omacku delikatnie srubokretem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi