Skocz do zawartości
Lagier

Kooopoojcie Copper Shimy!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Złożyłem dzisiaj wizytę w sklepie komputerowym w celu kupienia pasty termoprzewodzącej bo chciałem odblokowac athlona przy okazji jednak kupiłem CSa pomyślałem 10zeta nie pieniądze a może co pomoże. I pomógł. Procka unlocknąłem teraz jak widać chodzi na 1,2Ghz i co najlepsze ma podobną temperaturkie zanim go podkręciłem. Czyli 45-47 idlle 47-52 stress!!!! To pewnie zasługa Copper Shima oraz że nie ma już tyle pasty na procku. Kiedy kupowałem kompa składali mi go w firmie i nałojili tyle pasty że cały proc był upackany. No ale już teraz jest czyściutki.

A tak na marginesie to w 3DMarku2001SE mam tera 8111 to chyba całkiem nieźle :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostalem cooper shima za friko od sprzedawcy w sklepie.

Jest to jakis noname i po zalozeniu go na proca temperatura wzrosla o jakies 5 stopni, pozniej zauwazylem ze wystaje wyzej niz rdzen procka i bede musial go jakos wyprostowac.

A jak juz podajecie wyniki to mam 10400 na tym co nizej tylko ze troche podkrecone to i tamto.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to jakis noname i po zalozeniu go na proca temperatura wzrosla o jakies 5 stopni, pozniej zauwazylem ze wystaje wyzej niz rdzen procka i bede musial go jakos wyprostowac.

A jak juz podajecie wyniki to mam 10400 na tym co nizej tylko ze troche podkrecone to i tamto.

Pozdrowka

zazwyczaj na CS jest z jednej strony folia ochronna sprawdz czy nie zaponiales jej zdjac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ma w 8000 punktow w 3d marku na swym sprzecie a procek chodzi na 1570 mhz i cooper shim rzeczywiscie [pomaga

Wynik bardzo zblizony do mojego mam minimalnie lepszego procka a ty grafke bardziej podkrecona ,a na copper shima chyba sie skusze :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Dragon Orba, który waży 665g, i mocno uciska procesor. Ja bym sie bał zakładać go bez CS...

A czego sie bac moze troche ciezki ale da rade bez CS trzeba tylko zeby rowno przylegał do rdzenia jeszcze przed zaczepieniem klamry

P.S. wytrzymujesz na 7000 obr/min?? ja nie wytrzymałem i teraz mam 3300 obr/min znacznie lepiej i temp nie az tak strasznie wzrosła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz nowo nałożoną paste - to normalne, ze masz mniejszą temp.

Po 2 tyg. wzrośnie Ci o 2-3 stopnie.

CS z regóły tylko zabezpiecza rdzeń przed ukruszeniem, temp raczej Ci nie zbije sam sie o tym przekonałem.

oj chyba się mylisz wiele osób już się przekonało jak CS pomaga znam ludzi którym temp spadła nawet o 5st C. (Nawet koleś w sklepie stweirdził że on zakłada to bardziej z powodów chłodzenia niż z ryzyka ukruszenia rdzenia) no ale to oczywiście moje zdanie

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrowka

zazwyczaj na CS jest z jednej strony folia ochronna sprawdz czy nie zaponiales jej zdjac

Wzrok u mnie jeszcze dobry i folie zdjalem dlugo przed zalozeniem go i jak juz wspomnialem jest wykrzywiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz nowo nałożoną paste - to normalne, ze masz mniejszą temp.

Po 2 tyg. wzrośnie Ci o 2-3 stopnie.

CS z regóły tylko zabezpiecza rdzeń przed ukruszeniem, temp raczej Ci nie zbije sam sie o tym przekonałem.

oj chyba się mylisz wiele osób już się przekonało jak CS pomaga znam ludzi którym temp spadła nawet o 5st C. (Nawet koleś w sklepie stweirdził że on zakłada to bardziej z powodów chłodzenia niż z ryzyka ukruszenia rdzenia) no ale to oczywiście moje zdanie

pozdrav

Lagier

Szanuje Twoje zdanie.

umnie to nie pomaga.

A kupiłem go dlatego, bo często zdejmuje coolerka.

Jedynie co pomaga (umnie) to wymiana pasty na świeżą.

Ale sam CS mi nie pomaga w obniżeniu temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Złożyłem dzisiaj wizytę w sklepie komputerowym w celu kupienia pasty termoprzewodzącej bo chciałem odblokowac athlona przy okazji jednak kupiłem CSa pomyślałem 10zeta nie pieniądze a może co pomoże. I pomógł. Procka unlocknąłem teraz jak widać chodzi na 1,2Ghz i co najlepsze ma podobną temperaturkie zanim go podkręciłem. Czyli 45-47 idlle 47-52 stress!!!! To pewnie zasługa Copper Shima oraz że nie ma już tyle pasty na procku. Kiedy kupowałem kompa składali mi go w firmie i nałojili tyle pasty że cały proc był upackany. No ale już teraz jest czyściutki. 

A tak na marginesie to w 3DMarku2001SE mam tera 8111 to chyba całkiem nieźle  :lol:

a ja nie kupilem :cry: i jak ostatnio zdjolem swojego titana , zauwazylem ukruszony rdzen w 2 miejscach , myslalem ze juz po Athloniku , ale nadal chula .

Moze ktos wie jak dlugo pochodzi proc z ukruszonym rdzeniem?

Kupujcie CS-y , moze nie zbija wam temp , ale za to proca nie uszkodzicie :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki za takie pachnace lamerstwem pytanko, ale czy jest jakis odpowiednik CooperShimow pod Celerony II ??

z tego co mi wiadomo to nie

ale nie masz się czym martwić bo CII jest trudniej ukruszyć niż Durony/Athony ale lepiej uważać co robisz

no ja sie glownie pytam ze wzgledu na mozliwosci zbicia temp... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

A tak na marginesie to w 3DMarku2001SE mam tera 8111 to chyba całkiem nieźle  :lol:

a ja nie kupilem :cry: i jak ostatnio zdjolem swojego titana , zauwazylem ukruszony rdzen w 2 miejscach , myslalem ze juz po Athloniku , ale nadal chula .

Moze ktos wie jak dlugo pochodzi proc z ukruszonym rdzeniem?

Kupujcie CS-y , moze nie zbija wam temp , ale za to proca nie uszkodzicie :idea:

czym chlodzisz swój CPU??? I jaka masz temperature?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po założeniu CS temp spadła o 2-3 'C :D ...

Mam tylko pytanie zakładacie je na procka bezpośrednio bez sciagnięcia nalepek itd?? Bo ja ze swojego zdjąłem wszystkie pozbywając się gwarancji, z restą po 3 dniach od kupna to zrobilem bo nalepki wchodziły mi na mostki L1 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po założeniu CS temp spadła o 2-3 'C  :D ...

Mam tylko pytanie zakładacie je na procka bezpośrednio bez sciagnięcia nalepek itd?? Bo ja ze swojego zdjąłem wszystkie pozbywając się gwarancji, z restą po 3 dniach od kupna to zrobilem bo nalepki wchodziły mi na mostki L1  :lol:

ja pozrywałem wszystkie nalepki (a miałem tylko jedną logo amd) a stickera od gwarancji mam od spodu :lol: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce tu wywoływać niepotrzebnych dyskusji, ale spadek temperatury to możliwy jest w związku z tym że po prawdłowym założeniu cooper schima radiator idealnie "siedzi" na jądrze procka. I ci co mieli "lekko" krzywo założony radiator (czasami przekrzywienia niezauważalne ludzkim okiem) teraz odnotowują spadki temperatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce tu wywoływać niepotrzebnych dyskusji, ale spadek temperatury to możliwy jest w związku z tym że po prawdłowym założeniu cooper schima radiator idealnie "siedzi" na jądrze procka. I ci co mieli "lekko" krzywo założony radiator (czasami przekrzywienia niezauważalne ludzkim okiem) teraz odnotowują spadki temperatur.

ja sprawdzałem 3 razy czy siedzi idealnie. Jak siedzi to nie ma bata żeby temperatura rosła :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz słyszałem takie opinie i może masz rację, jednak nie zmienia to faktu że po założeniu CS temp. spadła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...