Skocz do zawartości
arturnow

No One Lives Forever

Rekomendowane odpowiedzi

Dźwiek jest ok, głos jest ok, a jedyny problem jest w tym, ze ludziom nie chce się czytać readme.txt. Tam jest wszystko opisane dlaczego nie ma dźwieku na niektórych konfiguracjach. Także aby nie ułatwiac wam życia odeśle was własnie tam :lol: . Ja mam dźwiek i głos na ac97 , testowałem na live, augidy i tez działa. Wiec jeszcze raz : CZYTAĆ readme ludki CZYTAĆ!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalam giere i dostaje komunikat, ze potrzebny DX 8.1 + karrta z hardwareowym T&L.

Spełniam te warunki i nic.

Próbowałem podmienić .exe :twisted: na ściągniete z www.gamecopyworld.com i dalej nic.

Niech ktos skrobnie mi na priva kilka odpowiedzi na ten problemik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK.

Już wszystko chodzi. Po prostu świeża (3 tygodnie) instalka Win98 się posypała :x

Nawet 3D Mark twierdził że nie może zidentyfikować karty graficznej i Directa.

Na szczęście miałem zrobiony obraz partycji systemowej i po 8min system chasał jak dawniej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to wina karty muzycznej tylko projektantów gry. Wejdż tutaj i ściągnij sobie patcha do tej gry.Następnie zainstaluj sobie w/w patcha .Łata aktualizuje grę do wersji 1.1 i usuwa problemy z dźwiękiem mogące wystąpić wśród użytkowników wyposażonych w nietypowe konfiguracje sprzętowe.

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=gra,29,5310

pozdrawiam i życzę miłego giercowania..................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w tej grze nie mam dzwieku. Mam SB 128 i AC97 ale ten drugi wylaczylem w biosie wiec zadnych konfliktow nie ma. Jest jakis patch do tego problemu czy moze jakas opcja, ktora trzeba wylaczyc bo moja karta nie obsluguje go ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie masz dzwieku w cutscenkach to jest to wina tego ze masz zainstalowane codeki audio Frauhofera. Aby wszystko wrocilo do normy w katalogu systemowym znajdz pliki takie jak

l3codeca.acm

albo

l3codecp.acm

Wykasuj/przenieś je i zainstaluj gre od nowa (program ma swoj codek l3***.acm, ktory je zastapi).

PS. zapomnialem dodac ze wyszedl swego czasu do tego patch, ale u mnie np tego nie naprawil (patch).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystki wina tych pieprzonych codekow.

Dziwne, ze kiedys wystarczyl Divx 3.11 i wszystko chodzilo.

Nie rozumiem o co Ci chodzi, co ma jedno z drugim wspólnego?? Kodeki do dzwięku to jedno a obraz to drugie i to jeszcze Divix, potrzebowałeś tego kiedyś zeby uruchomic jakąś grę??(poza cutscenkami).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi