Skocz do zawartości
Piotr.pot

Radeon 9500 (PRO?) - co ja kupiłem ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przed wczoraj na ebay.de kupiłem kartę graficzną

ATI Radeon 9500 PRO, 128 MB DDR. Oto link do aukcji:

[http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...5126933593&rd=1]

Karty nie mam jeszcze w domu, więc nie mam okazji jej przetestować. Pojawiły się jednak obawy, że karta to nie wersja PRO itp. Jak wiadomo, z tymi 9500 było sporo mieszania.

Pewne jest, że karta swoją pamieć ma w jednej linii, nie w "L". Wg. benchmark.pl, to właśnie karty z pamięcią w linii prostej są prawdziwymi PRO.

Czy można z tego opisu akcji wywnioskować jakoś czy ta karta ma 8, czy 4 strumienie??

Proszę jescze o info, co myślicie o tej karcie, od czego jest lepsza, od czego gorsza, jak powinny chodzić gry (przy Athlonie 2000XP, 256 DDR) oraz jak się ją kręci... Z góry dzięki. Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niem a to jak kupowac kota w worku :lol: kupuje anie wie co ! :lol:

niemieckiego nie znam a na zdjeciu wsio silencer zaslania

Proszę jescze o info, co myślicie o tej karcie, od czego jest lepsza, od czego gorsza, jak powinny chodzić gry (przy Athlonie 2000XP, 256 DDR) oraz jak się ją kręci... Z góry dzięki. Pozdro!

a tego sie dowiesz uzywajac SZUKAJki i google

w nowe gry nie poszalejesz slaby proc i za mało ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na co Ci to było. W Polsce też za taką kasę kupisz R9500PRO a przynajmniej wiesz, co kupiłeś. A nie zadajesz pytanie POMUŻCIE, co ja kupiłem, bo sam nie wiem. Według tego, co jest tam napisane jest to wersja 9500PRO 128bit i 128MB na 9700 nie przerobisz. Wersja PRO ma oczywiście 8 potoków. Aby pograć w gry sama karta nie wystarczy potrzebne jest minimum 512MB RAM i szybki dysk twardy. A u Ciebie tego nie widać. Lepiej się zapytać, co kupić, aby polepszyć wydajność komputera niż kupować bez sensu. Mądry POLAK po szkodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma 8 potoków, to jestem zadowolny. "Co ja kupiłem ??" -> jak widać ze znakami zapytania, a nie stwierdzenie z rozpaczy... Jeżeli ma 8 potoków, to jestem zadowolony. Na 9700 nie miałem zamiaru przerabiać tego 9500 zwykłego. Już teraz wszystko wiem. Kupiłem prawdziwego PRO. Sapphire + Arctic, więc wątpie ze dostałbym taniej w Polsce, tym bardziej że ja płace tylko 300 zł. (na allegro, taka sama tyle że 64 MB - 500 zł...).

"Najpierw pytaj?" -> Pytać, pytałem na forum. Nikt nie był w stanie pomóc, albo nie chciał.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi