set2004 Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 cze mam pytanie co bedzie wydajniejsze celeron 2.6 ale na szynie 400MHz poniewarz bedzie on wkładany do laptopa który obsługuje tylko 400 przynajmiej tak mi się zdaje bo pracuje na SIS650M+SIS961 a zabardzo nigdzie nie pisze na jakiej szynie on pracuje a terz niemam mozliwosci gdzie sprawdzić czy chodzą proce na szynie 533MHz A dokłądnie chodzi mi czy te 512cache w pentiumie 2 Ghz nadrobi tom strate 600mhz w porównaniu do celerona z 128cache ?? czy jednak te 600mhz bedzie przesądzac na wydajności działąnia komputera obecnie mam na lapie wpakowanego Celerona 2.0 Ghz no i mam zamiar go zmienic na coś szybszego zeby przyśpieszyć troche lapa piszcie swoje sugestie :) zapomiałem jeszcze dopisać czy ktoś wie czy płyta działąjąca na sis650M+961 obsługuje szyne procesora 533MHz i czy jak bym włorzył takiego proca czy nic się nie stanie z lapem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 W czym go chcesz przyspieszyć? Używasz jakiejś konkretnej aplikacji która faktycznie potrzebuje większej mocy obliczeniowej CPU? W laptopach szybkość pracy skutecznie ogranicza mała wydajność dysków 2,5" (4200 lub 5400 obr/min), więc zmiana CPU na szybszy nie spowoduje proporcjonalnego przyrostu szybkości pracy aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 no wiesz dyski 2,5 cala działają wolniej ale talerz jest miejszy nirz w 3,5 calowych przy których jest wymagane te 7200obr a jezeli wymiana procesora by nie przyśpieszała pracy komputera to moze wszyscy bedziemy siedzieć na pentiumach 1 :] a zresztą obiegam od tematu nie rozchodzi mi się o HDD tylko o proca więc którego zamontować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Jesli ma byc to CPU do notebooka to bez zastanowienia bierz tego P4. Roznica w komforcie pracy przy wielu aplikacjach jest o niebo lepsza na pentawce, wlasnie dzieki wiekszemu cache'owi. Te 0,6GHz (nawet jesli wyglada na duzo ;]) wiecej celerona "rozchodzi sie po kosciach". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 szybka odpowiedz : bierz pentiuma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 no i to mi się podoba a wie ktoś przypadkiem czy ten chip obsługuje szynę 533MHz a jeśli nie to moze jakaś stronka na której znajdują się opisy na www.sis.com niema nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...