liechmaster Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 hello juz od kilku miesiecy nosze sie z zamiarem kupiena wc. najpierw myslalem o inovatek , potem (calkiem niedawno) padlo na becooling (www.aquastealth.com) no i w koncy chyba wybralem prdukt najlepszy czyli krajowy :D . mysle ze kupie bloki od mate'a. na poczatku nie bralem tego pod uwage bo mate nie miale zapinek to p4 a w niedalekiej przyszlosci zmieniam mobo procka i pamiatki (ale to inna bajka). wiem wiem ze innovatek jest cholernie drogi ale mialem (no i jeszcze nie przepilem wiec mam :) ) na ta przyjemnosc 1000-1200 zeta. mysle o kupieniu bloku cpu lev2, bloku na grafe i potem na chipset (jak juz zmienie plytke) do tego bedzie raczej na 99% eheim 1048. a jako chlodnica bedzie jakas nagrzewnica (jedyna rzecz ktora sie nie zmienila od poczatku projektu :) ) inna denerwujaca mnie rzecza(bo jestem leniem :) ) sa rozne srednice w tych blokach, jak sie z tym uporac? mysle ze weze wezme o srednicy wew. 9mm i nie chce zadnych 12! no a bloki sa ciut wieksze (zwlaszcza ten na cpu). a droga dosc wazniejsza sptawa to jak podlaczyc pompke zeby uruchamiala sie razem z kompem (nie chce sie bawiz we wlaczanie listwy) widzialem gdzies w necie pompke ktora byla zasilana przez psu (z wtyczka taka jak hdd czy cdromy) - miala do wyboru kabel do gniazdka lub do psu. tylko e to nie eheim i nie pamietam nawet jej danych :(. wiec jesli mozecie sie podzielic doswiadczeniami w podlaczaniu pompki to bede wdzieczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Gdybys poszukal po postach, to znalazlbys odpowiedzi, na swoje pytania. Bylo o tym pare razy, sam tez pisalem o uruchamianiu pompki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A tak poza tym jak zastosujesz węże 9 zamiast 12 to wydajność twojego wc mocno spadnie. Po prostu mija się to z celem... 12 wg mnie to minimum a przy takiej pompce (choć za tą kwotę bym jej nie kupił ale to moje osobiste zdanie...)to warto pomyśleć nad 15... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 zgadzam sie z tomasirem ;) tak btw-fajny blok :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A nie lepiej spytać samego Mata ? Może coś Ci ten gościu doradzi wszak on to sprzedaje. Spróbuj... może odpowie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A nie lepiej spytać samego Mata ? Może coś Ci ten gościu doradzi wszak on to sprzedaje. Spróbuj... może odpowie :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A nie lepiej spytać samego Mata ? Może coś Ci ten gościu doradzi wszak on to sprzedaje. Spróbuj... może odpowie :)Zawsze można spróbować, ale wtedy się nie wie czy przypadkiem nie jest bardzo zajęty, którąś z tych blondynek, albo co gorsze może się okazać że Mate to właśnie blondynka... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A nie lepiej spytać samego Mata ? Może coś Ci ten gościu doradzi wszak on to sprzedaje. Spróbuj... może odpowie :)Zawsze można spróbować, ale wtedy się nie wie czy przypadkiem nie jest bardzo zajęty, którąś z tych blondynek, albo co gorsze może się okazać że Mate to właśnie blondynka... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D widzialem go ;) nie ejst blondynka :D jest przystojny ;) hyhy nie ejstem gejem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 he he..... no coment.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A te dwie PANIE... jedna ma na imie Mandy a druga Sandy..... i z checia bym sie z nimi spotkał... heh.... pomarzyć można.... I NIE JESTEM BLONDYNKA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 mate Twoje bloki w polaczeniu z pomka od c.o. spisuja sie swietnie, osiagnalem roznice 4 st.C miedzy woda a prockiem, dodam ze chlodze woda procka, grafike i hdd. 8) pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A nie lepiej spytać samego Mata ? Może coś Ci ten gościu doradzi wszak on to sprzedaje. Spróbuj... może odpowie :)To może niech mi odpowie co z tą pastą i klejem, a najlepiej niech przyśle ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...