Skocz do zawartości
liechmaster

kompletuje wc i pytanie o pompke

Rekomendowane odpowiedzi

hello

juz od kilku miesiecy nosze sie z zamiarem kupiena wc.

najpierw myslalem o inovatek , potem (calkiem niedawno) padlo na becooling (www.aquastealth.com) no i w koncy chyba wybralem prdukt najlepszy czyli krajowy :D . mysle ze kupie bloki od mate'a. na poczatku nie bralem tego pod uwage bo mate nie miale zapinek to p4 a w niedalekiej przyszlosci zmieniam mobo procka i pamiatki (ale to inna bajka). wiem wiem ze innovatek jest cholernie drogi ale mialem (no i jeszcze nie przepilem wiec mam :) ) na ta przyjemnosc 1000-1200 zeta.

mysle o kupieniu bloku cpu lev2, bloku na grafe i potem na chipset (jak juz zmienie plytke) do tego bedzie raczej na 99% eheim 1048. a jako chlodnica bedzie jakas nagrzewnica (jedyna rzecz ktora sie nie zmienila od poczatku projektu :) )

inna denerwujaca mnie rzecza(bo jestem leniem :) ) sa rozne srednice w tych blokach, jak sie z tym uporac? mysle ze weze wezme o srednicy wew. 9mm i nie chce zadnych 12! no a bloki sa ciut wieksze (zwlaszcza ten na cpu).

a droga dosc wazniejsza sptawa to jak podlaczyc pompke zeby uruchamiala sie razem z kompem (nie chce sie bawiz we wlaczanie listwy)

widzialem gdzies w necie pompke ktora byla zasilana przez psu (z wtyczka taka jak hdd czy cdromy) - miala do wyboru kabel do gniazdka lub do psu.

tylko e to nie eheim i nie pamietam nawet jej danych :(.

wiec jesli mozecie sie podzielic doswiadczeniami w podlaczaniu pompki to bede wdzieczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym jak zastosujesz węże 9 zamiast 12 to wydajność twojego wc mocno spadnie. Po prostu mija się to z celem...

12 wg mnie to minimum a przy takiej pompce (choć za tą kwotę bym jej nie kupił ale to moje osobiste zdanie...)to warto pomyśleć nad 15...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej spytać samego Mata ? Może coś Ci ten gościu doradzi wszak on to sprzedaje. Spróbuj... może odpowie :)

Zawsze można spróbować, ale wtedy się nie wie czy przypadkiem nie jest bardzo zajęty, którąś z tych blondynek, albo co gorsze może się okazać że Mate to właśnie blondynka...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej spytać samego Mata ? Może coś Ci ten gościu doradzi wszak on to sprzedaje. Spróbuj... może odpowie :)

Zawsze można spróbować, ale wtedy się nie wie czy przypadkiem nie jest bardzo zajęty, którąś z tych blondynek, albo co gorsze może się okazać że Mate to właśnie blondynka...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

widzialem go ;) nie ejst blondynka :D

jest przystojny ;) hyhy

nie ejstem gejem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...