und3r Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Witam. Mam taki strasznie wqr***jący problem, zerknijcie na te screeny: A tutaj winowajca: Sami widzicie:/ Nie wiem skąd sie to wzięło, ale od pewnego czasu przyciśnięcie prawego klawisza myszy na dowolnym plliku/folderze konczy sie zwiechą kompa:( Zwiecha trwa kilkadziesiat sekund, poczym wszystko znika (zostaje tylko sam pulpit, bez zadnych ikon) i laduje sie od nowa, razem z "Search Assistant" i paskiem szybkiego uruchamiania. Nie mam pojecia jak to wywalić:( Ma to zwiazek z procesem explorer.exe. Przeskanowałem system antyvirem, ad-aware'em i jvPowerTools, ale to nic nie dało. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby powiedzial mi ktos, jak sobie z tym poradzić (format c nie wchodzi w gre ;) ). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 jak jeszcze nie masz to moze wgraj sp2 :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenobiuszek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 panowie ja mam to samo , pomózcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Słuchajcie, ja juz jestem na skraju depresji:/ Zrobiłbym format, ale TERAZ NIE MOGE:/ A ten pier****** explorer.exe skutecznie utrudnia prace na kompie:/ Poza tym wolałbym na przyszlość wiedzieć, jak sobie z tym poradzić. Zainstalowałem service packa 2 (ale to nie ma nic do rzeczy), sciągnałem program CWS Shredder i cos tam wykrył, ale Search Assistant wciaż sie uruchamia!!! Jak to wywalić??????? Spróbuje jeszcze innymi programi do spyware'u, ale czarno to widze:( A może wie ktoś jakie to są wpisy w rejestrze??? To niemożliwe, zeby na tym forum nikt nie wiedział co jak ti usunac:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ad-adware 6 i skaner online mks ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ad-Aware 6 i Norton System Works:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Dlaczego wszyscy od razu podejrzewają wirusy, albo trojany :P Błąd jest w modułach explorera, jeśli masz źle ściągnięty plik *.avi Windows stara się ale nie może stwierdzić jaki użyty jest kodek, rozdzielczość, bitrate itp. Aby to naprawić odpal regedit, znajdz klucz "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID" i usuń ciąg "{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850D C73E}" 100% już się więcej nie pojawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 tak to jest jak sie uzywa okienek windowsa a nie Total commandera chociażby :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 tak to jest jak sie uzywa okienek windowsa a nie Total commandera chociażby :lol:Jak jestes taki kozak to powiedz jak sobie z tym poradzic :evil: Takie teksty to se mozesz...... Póki co żadna z rad nie pomogła :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krh Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam! Mam podobnie: Przed instalacją SP2, pamiętam, że zainstalowały się jakieś 2 łatki (teraz nie pamiętam niestety, które :(, ale przed ich instalacją było OK), i objawy były takie, jak piszecie. Po instalacji SP2 dodatkowo po kliknięciu PPM na dowolnej ikonce - pojawia się błąd: "Błąd aplikacji... explorer.exe.... Instrukcja spod.... nie może być written.". I explorer wczytuje się na nowo. Co dziwniejsze.... coś mi myszka zaczyna.... uciekać (na ekranie kursor czasem zaczyna się przesówać w jednym kierunku, sam)... dziwne, ale to moze być zbieg okoliczności, i mogę mieć jednak nie do końca sprawną myszkę, nie mam innej, by to sprawdzić. Chociaż NIGDY wcześniej nie było tego... Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 no jeżeli mowa o poprawkach KB 834707 i KB 840987 to u mnie powodowały zwisy przy torrencie(klijent ABC lub Azureus) i restart :( kompa . Całe nocne ściaganie na nic (nie lubie wsadzać niczego do autostaru) pozatym ciagle mi wyskakiwały błedy explorer.exe i iexpolre.exe ....... zmuszające mnie do zamkniecia .... :( Na dodatek zainstalowałem SP2 system tak zdechł że musiałem zrobić refresh , wogóle sie nie odpalił po instalacji !!!!!! Mam już swierzy system i sie grubo zastanawiam czy cokolwiek instalować z poprawek jak wszystko jest stabilne .... i działające..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 tak to jest jak sie uzywa okienek windowsa a nie Total commandera chociażby :lol:Jak jestes taki kozak to powiedz jak sobie z tym poradzic :evil: Takie teksty to se mozesz...... Póki co żadna z rad nie pomogła :? przecież gdzieś ktoś pisał że explorer próbuje przeczytać info z pliku .. a jeśli trafi na jakiś dziwny kompresor to sie wiesza... simple.. najlepsza rada nie dawać mu szansy na czytanie infosów... (wyłączyć - gdzieś tam sie da w opcjach) lub wy..registrzyć to z rejestru jak powyzej było napisane... (to chyba nie wszystko było) lub po prostu nie korzystać z tego... TC tez czyta infosy ale nie wiesza sie tak... jeśłi komuś tak na tym zalezy... PS.. uzywanie tego co lepsze jest oznaką KOZACZENIA?.. hm... (ja myslaęm ze to tylko optymalizacja...) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sałata Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam Pisze, bo am podobne problemy, ale do tej pory myślałem że to wina kompa, bo mam pentium III 700MHz i 128RAMu tylko. Wcześniej miałem 98, ale stwierdziłęm, że najwyższy czas sięprzesiąść na coś nowego. Od razu zainstalowałem SP2. Przy samym uruchamianiu komp się muli i przez kilka minutek nie daje znać. A w czasie normalnej pracy, lub czasami nawet gdzy oglądam tylko film, to ora mi po dysku, jakbym robił jakiś głęboki skan czy coś takiego. Może to faktycznie coś z tym SP2 jest nie teges. Ja informatykiem nie jestem, ale irytuje to mnie (lekko mówiąc) i to bardzo. I ta myszka co jeździ sobie po ekranie sama. Z początku to było nawet śmieszne, ale już nie jest. Jak ktoś wie co to i dlaczego tak się dzieje niech się szybko wypowie, bo widze że ludzi z tym problemem przybywa. Na razie przygotowuje się do powrotu do przeszłości ('98). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srokus Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Jezeli masz 128mb ramu to xp nie jest najlepszym rozwiazaniem bo to jest minimum dla systemu a programy tez troche ramu potrzebuja :) Radze albo wrocic do 98 albo dokupic jeszcze jedna kostke pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 albo skrócic skrzydła XP... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 czym sie rozni ad-aware se personal 1.05 od ad-aware 6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martyr Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ja mialem podobny problem. Przestal sie pojawiac jak wylaczylem program gsicon.exe w msconfig. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Ja się dopisze do tematu czesko mam podbnie ale ostatnio pojawia mi sie taki problem błąd MICROSOFT VICUAL C++ Programcwindowsexplorer exe no i jesli dam OK to wtedy resetuje mi sie komp co jest grane ???? HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majckel Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 :/ u mnie wyskakuje blad explorera za kazdym razem jak wejde na jedna z partycji :( co mam z tym zrobic? dostaje juz bialej goraczki :-[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 No wiec mialem cos podobnego kiedys. Tak jak u ciebie, takze u mnie nie bylo zadnego wirusa. Pomyslalem wiec, iz jeden z tych 2 plikow jest uszkodzony albo cos, wiec przywrocilem z katalogu c:windowssystem32dllceche pliki exlorer.exe i shell32.dll. U mnie nic to nie dalo, wiec w tym miejsci zrobilem reinstalke, bo system i tak juz byl lekko przeladowany smieciami. Tobie jednak proponuje sprobowac podmienic te plik. Jesli nie pomoze, to opcja Przywracania systemu Windows (ta wbudowana) lub jesli masz wylaczona, to naprawa system przy uzyciu plytki z XP. To ostatnie na 99% powinno pomoc. Jesli nie, to wtedy zostanie juz chyba format, ale moze to i lepiej bo przynajmniej bedziesz mial okazje wrzucic SP2 na czysty system. UPDATE: Mozesz tez sprobowac zainstalowac Internet Explorer 6.0 - on ma wiekszosc plikow wspolnych z Explorer.exe wiec moze takze pomoc. I jest jeszcze polecenie do przywracania oryginalnych plikow Windows: sfc /scannow Moze ona przywrocic nieprawidlowe/uszkodzone plik systemu. W moim przypadku to pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majckel Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 ale ja jestem swiezo po formacie :/ wczoraj robilem :( i wystarczy ze wejde na partycje - mija chwilka i jeps "blad explorer.exe" :/ heeelp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 a masz na tej partycji film jakis skompresowany dziwnym kodekiem? to moze być jedna z przyczyn... jednym z rozwiazań jest zastąpienie explorera czyms nie Bilowym... i problemu nie ma... :) - 4 example... aston shell (kazde rozwiązanie rodzi nowe problemy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majckel Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 blad juz sie nie pojawia - przyczyna byl widok folderow jako MINIATURY, wchodzilem na partycje - wszystko dobrze, ale jak zaladowalo "wnetrze" folderu fify 2k5 i pojawila sie pileczka to jeps - "wystapil blad explorer.exe" itp. teraz przestawilem widok na szczegoly i dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Panowie help... windows 2k3 enterprise r2... pamiec nie moze byc written dla cs fire monitora, cs'a 1.5 wiecej nei wystepuje kurde szukam i nie moge znalezdz zadnego info na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 R2 to jakiś egzemplarz 180dni (testowy)? Jeśli tryb zgodności z XP/2000 nie pomaga, to trzeba szukać łatek lub innych wersji w/w programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 mem test w 2 przebiegach 0 bledow co do wersji kompatybilnych to chyba nie bardzo bo cs fire monitor 2.5.5 jest dedykowany dla platformy NT -> 2k, xp, 2k3... wersja r2 to najnowsze jakby wydanie 2k3.... cos ala sp2 + jakis tam apdejt... full wersja ;p bycie studentem ma pewne zalety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zależy na jakiej uczelni... :| A wracając do tematu, to próbowałeś uruchamiać w trybie zgodności z 2000 lub XP? Jeśli nie, to spróbuj. Albo ewentualnie poprzednią wersję. W grach wprawdzie ostatnio nie siedzę, ale jest chyba CS 1.6, więc może on. Wcześniej też tryb zgodności warto sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 co do cs fire monitora to bralem wersje 2.5, 2.5.5 zaraz sprawdze wczesniejsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 R2 to jakiś egzemplarz 180dni (testowy)?Server 2003 SP1 + 2 płyta z dodatkowym softem, którego nie ma w zwykłej wersji. Co do problemu to zwykle jest to błąd pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...