krycho Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Witam serdecznie! Mam następujący problem. Wczoraj zostało skradzione moje konto GG. Rano działało, przyszedłem wieczorem do domu i już niestety na konto się nie dostałem... Obecnie mam opis: TEN NUMER ZOSTAŁ SKASOWANY !!!! Założyłem je jakoś na początku istnienia GG. Korzystałem z niego w domu, komputer stoi za firewallem Oczywiscie hasło nie działa, po kliknięciu na przypomnienie nic nie przychodzi na mojego maila. Napisałem w tej sprawie do Gadu-Gadu i mam nadzieję,że mi pomogą Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim, czy wiecie co można zrobić w takiej sytuacji. Bardzo proszę o pomoc! Serdecznie pozdrawiam Krycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Jak miales fajny numer to ktos mogl bruteforce lamac haslo :) I jak mu sie udało chce cie zmylic ze zostalo skasowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Ale zeby lamac bruteforcem to przeciez trzeba miec chyba klucz szyfrowania i hasz hasła.. To skąd taka osoba miałaby mieć coś takiego! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
u2kc Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Pierwsze slysze o takim czyms :-) zbrac czyjs numer?? niedorzeczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 W tej chwili opis zniknął. Czyli ktoś coś tam kombinuje z tym opisem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 napisz do gg-timu :lol: :lol: moze odblokujo :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałek Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Pierwsze slysze o takim czyms :-) zbrac czyjs numer?? niedorzeczne Niestety nie jest to niedorzeczne, a co gorsza takie rzeczy zdarzają się coraz częściej, już kilku moim znajomym się to przytrafiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
u2kc Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 rozwiazanie jest proste - nie komunikowac sie przez GG, ale czy mamy jakas alternatywe :-) i tak gg nie jestem osobiscie zachwycony, czasami wiadomosci nie dochodza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 :? no a teraz mi sie to przytrafilo - ktos mi zakosil moje podstawowe konto z ktorego kozystalem tylko w domu, na moim prywatnym kompie (tylko ja mialem dostep do niego) :!: a co najdziwniejsze to haslo mam tylko w glowie - nigdzie nie zapisywalem i nie zapamietywalem w GG :roll: oczywiscie przypominanie hasla nie dziala a pajace z GG nie odpowiadaja :evil: jakby ktos chcial sobie pouzywac na tym losiu to podaje "moj" (byly) numerek 2464310 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Oczywiście, że się spotkałem i to nie raz. Po pierwsze swego czasu lista około 100 000 haseł wyciekła od sms-express. Po drugie prawdopodobnie nadal mają jakieś dziury. Po trzecie jedynym sposobem jest dogadanie się z sms-express. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ED Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 1. Jak wysyłasz liste kontaktów na serwer albo coś takiego to można zgarnąć twoje hasło poniewarz nie jest szyfrowane 2. Mozesz miec keylogger w systemie albo cos takiego 3. Jak wyciekły hasła z serwera gg to mogło tam być i twoje Zainstaluj coś pożądnego, a nie gg np. tlen.pl , a jak chcesz coś bezpieczniejszego to np. jabber :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Na jaberze sniffer nie działa :) ! więc WP Kontakt wybierajcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ED Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Nie koniecznie WP Kontakt. www.jabberpl.org/ sekcja klienty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 oho.. uwazajcie bo sie z sms-express dogadacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cashpre Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 tak a'propos WpP kontakt to może ktoś wie jak uaktywnić wysyłanie plików... Albo ja mam jakąś blokadę albo NIE WIEM CO :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 z tego co wiem to nie można z wpk na gg wysyłać. chyba że źle wiem to mnie poprawcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Osobiście używam Tlen'u który również obsługuje kontakty z gg i nie narzekam. Przynajmniej na tlenie wiadomości zawsze dochodzą... i do tego masz obsługę konta pocztowego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...