Skocz do zawartości
Kazuya

Jak przerobić GF4 (dodać wentyl)

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Gainwarda GF4 PP Pro/600

Czy ktoś ma takową grafę i czy będzie się to opłacało zakładać ten wiatrak ? I po założeniu do ilu moge ją bezpiecznie podkręcić ? (Teraz mam standard 270/405

Podkręciłem grafe z 270/405@310/450 i chodzi stabilnie, tylko mocno się radiator grzeje :)

Napotkałem jednak problem z prockiem. Mam D800Mhz (29oC), gdy dałem mu mnożnik 10 nie startuje komp, na 9,5/104Mhz chodzi stabilnie (temp 37oC), jak magistrale dam już powyżej 104 Mhz WinXP się nie uruchamia (soltek sl-75DRV4) można bardziej D800 dowalić? i jak ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tej karty te 400 to naprawde mało, dlatego daję na 450 (pamięć).

Z moim prockiem chyba nic nie wyniknie, ale uzyskałem lepsze rezultaty dając mnożnik 7, magistrale podciągłem na 142Mhz, chodzi stabilnie ...ale granicy 1000 Mhz nie umie na nim uzyskać :(

Jeszcze jedno pytanko, mam płytę solteka sl-75DRV4 , ile moge maksymalnie magistrale dopalić, tzn nie maksymalnie ale do bezpiecznych wartości ? Jak pisałem teraz mam 142, troche się boję ją zwiększyć do 166 i zmniejszyć mnożnik w procku (wiem że niektórzy tak durony mieli)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dla mnie to nadal za malo te 450. Mam GF3TI200 i mam ustawione jak w opisie (225/500) a ty masz GF4

Nie kumam czemu wszyscy mowia dzielnik 1/5 !!! Mozna powiedziec mnoznik PCI 1/5 albo dzielnik 5. Od zawsze sie temu dziwie chodz to moze i glupie :P ale na prosty rozum dzielac przez 1/5 to mnozysz razy 5 :) A takiej hardcorowej PCI w zyciu nie widzialem i przez kilka lata nie zobacze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tylko tyle że się nie opłaca za 50zł kupisz sobie jakiś wentyl do proca np używany mini cooper orb i z pewnością będzie on o wieeeeele bardziej wydajny od takiego blueorba wiem coś o tym bo miałem blue orba orange i crystala szkoda kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...