Kazuya Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Kupiłem Gainwarda GF4 PP Pro/600 Czy ktoś ma takową grafę i czy będzie się to opłacało zakładać ten wiatrak ? I po założeniu do ilu moge ją bezpiecznie podkręcić ? (Teraz mam standard 270/405 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazuya Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Kupiłem Gainwarda GF4 PP Pro/600 Czy ktoś ma takową grafę i czy będzie się to opłacało zakładać ten wiatrak ? I po założeniu do ilu moge ją bezpiecznie podkręcić ? (Teraz mam standard 270/405 Podkręciłem grafe z 270/405@310/450 i chodzi stabilnie, tylko mocno się radiator grzeje :) Napotkałem jednak problem z prockiem. Mam D800Mhz (29oC), gdy dałem mu mnożnik 10 nie startuje komp, na 9,5/104Mhz chodzi stabilnie (temp 37oC), jak magistrale dam już powyżej 104 Mhz WinXP się nie uruchamia (soltek sl-75DRV4) można bardziej D800 dowalić? i jak ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 z tym qlerkeim, to nie powinno wejsc (no chyba, ze mxy maja inaczej otwory od ti, dla gf 4 sa takie[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazuya Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Bruce => Jak uzyskałeś taki wynik na D800 ? Ja mam problemy powyżej 1000Mhz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 400 Mhz na pamieciach dla tej karty to stanowczo za malo !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Bruce => Jak uzyskałeś taki wynik na D800 ? Ja mam problemy powyżej 1000Mhz ... moj proc jest siakis dziwny (mnoznik 11 8O 8O 8O 8O 8O 8O ) big lol a no i water cooled :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazuya Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Dla tej karty te 400 to naprawde mało, dlatego daję na 450 (pamięć). Z moim prockiem chyba nic nie wyniknie, ale uzyskałem lepsze rezultaty dając mnożnik 7, magistrale podciągłem na 142Mhz, chodzi stabilnie ...ale granicy 1000 Mhz nie umie na nim uzyskać :( Jeszcze jedno pytanko, mam płytę solteka sl-75DRV4 , ile moge maksymalnie magistrale dopalić, tzn nie maksymalnie ale do bezpiecznych wartości ? Jak pisałem teraz mam 142, troche się boję ją zwiększyć do 166 i zmniejszyć mnożnik w procku (wiem że niektórzy tak durony mieli) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a mash dzielnik pci 1/5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazuya Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 a mash dzielnik pci 1/5??? Możesz mi to szerzej wytłumaczyć, bo nie jestem jeszcze w tym obeznany, lub podaj namiary na jakiś artykuł o tym. Wydaje mi się że w biosie coś, zobacze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Nie wiem dla mnie to nadal za malo te 450. Mam GF3TI200 i mam ustawione jak w opisie (225/500) a ty masz GF4 Nie kumam czemu wszyscy mowia dzielnik 1/5 !!! Mozna powiedziec mnoznik PCI 1/5 albo dzielnik 5. Od zawsze sie temu dziwie chodz to moze i glupie :P ale na prosty rozum dzielac przez 1/5 to mnozysz razy 5 :) A takiej hardcorowej PCI w zyciu nie widzialem i przez kilka lata nie zobacze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Powiem tylko tyle że się nie opłaca za 50zł kupisz sobie jakiś wentyl do proca np używany mini cooper orb i z pewnością będzie on o wieeeeele bardziej wydajny od takiego blueorba wiem coś o tym bo miałem blue orba orange i crystala szkoda kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...