Skocz do zawartości
zipi69

ThermalRight SLK-900A

Rekomendowane odpowiedzi

Papst 80x80 też będzie równie cichy, ale lepiej brać tego Y.S. Techa 92x92 (większa wydajność przy tym samym poziomie hałasu).

Nie wiem jak z wentylami 120mm, żeberka są bardzo "gęsto" ułożone (blisko siebie), więc przejściówki jakieś 80->120mm raczej nie przykręcisz, trzeba by wykombinować coś innego pod tą 120tkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Papst 80x80 też będzie równie cichy, ale lepiej brać tego Y.S. Techa 92x92 (większa wydajność przy tym samym poziomie hałasu).

Nie wiem jak z wentylami 120mm, żeberka są bardzo "gęsto" ułożone (blisko siebie), więc przejściówki jakieś 80->120mm raczej nie przykręcisz, trzeba by wykombinować coś innego pod tą 120tkę.

OT Heya, szefie od zasiłki :D

Zgadza się, będzie problem z zamontowaniem przejściówki 80x120, po drugie ponieważ wcześniej na swoim SLK-900A miałem Arctica zauważyłem, że ważne jest, aby cooler miał pożądne 'ciśnienie' dmuchanego powietrza, po zmianie Arctica na Noiseblockera temperatury nawet na niższych obrotach spadły o jakieś 5 st. więc ważny jest dobry wiatrak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja DeTe tez mialem Arctica (kabelki zwarte, czujnik temp. odciety, krecil sie na ~2800rpm) i temp mialem ok. 3-4*C wyzsza. Teraz mam wentylek od X-Dreama z regulacja obrotow. Przy 2800rpm temp jest o tych kilka *C nizsza. X-Dream kreci sie max na 5000rpm wtedy to jest naprawde bardzo wydajne AC, ale nie da sie przy tym pracowac. Niedlugo kupie jakas porzadna 92x92 i podepne pod rheobusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam teraz delte 92mm - 114cfm. kiedys dla testow wladowalem thermaltake streetfightera to na max obrotach przy 2083temp byla identyczna w idle i stress i tylko 8st wyzsza niz temp otoczenia sadze, ze na delcie uda sie zejsc blisko temp otoczenia :D

styknie zalman f2 na slizgach na 5-7v cicho i dosc wydajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale zeby nie chaczyl o zadne kondensatorki itp..  

http://www.thermalright.com/a_page/main_su...ard_slk900a.htm

Jest NF7-S, ale rev 1.2

U mnie na rev.20. na NF7 pięknie wszedł i jeszcze nawet miejsce jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym co w podpisie (zależy od temperatury na zewnątrz),maksymalnie po katowaniu Primem 54 stopnie.Ale jak długo gram to tak 51 stopni,pastę na procu mam jakiegoś Titana ciach!ianego.W budzie 2 wentyle ale kompa mam zabudowanego i przy kaloryferze więc i tak za dużo nie dają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małe pytanie odnośnie tego termalrighta slk-900A zmieniłem procesor na bartona i zamierzam dać mu napięcie 1,85V teraz przy whisper rocku jest to niemożliwe (tzn. możliwe ale niezdrowe dla proca :) )

Zastanawiam się nad pentagramem 80Cu lub bohaterem tego topicu. Moje kryteria to wydajność i cisza który z nich sprawdzi się lepiej :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że lepszy będzie Thermalright i do tego jakiś dobry wiatrak.To właśnie wiatrak jest kluczowym elementem w tym zestawie bo jak jest dobry i jest w dudzie dobra wentylacja to i 1,9 można dać napięcie.U mnie jak wentyl jest odkręcony na maksa czyli 5000obr. to temperatura nie przekracza 48 stopni na 1,85V.Więc jest jeszcze zapas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

motofan dla mnie cisza to podstawa każdy chce wyżyłować proca ale przy jak najmniejszym hałasie nie wiem jak możesz wytrzymać te 5000 obrotów. Właśnie chodzi mi o wydajność, 80Cu który jest miedziany i bardzo podobny do produktu firmy na "Z" :wink: i względnie cichy na max rozkręca się do około 3000 obr. nie może być głośny z drugiej strony stoi termalright slk 900A (z termarlightów tylko ten model- brak dziur wkoło socketu :? ) który też jest miedziany i teraz piszesz że wydajny wentyl to podstawa. Nie wstawie sobie jakiejś suszarki tylko wentylek właśnie do 3000 obr. żeby mi komputer nie odleciał :D . Czy ktoś wie jak przedstawia się ich wydajność przy podobnych prędkościach obrotowych wentylatorków :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi