Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz wyjac tranzystory siedzace na radiatorze, dolutowac do nich kabelki i majac tak przedluzone "nozki" przykrecasz je (tranzystory) do zmajstrowanego wczesniej WB. Kabelki wlutowujesz w plytke spowrotem i masz zasilke chlodzona woda.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic dodac nic ujac brawo Dexter

Chyba nie rozumiem, nabijasz sie ze mnie ??

Co moze zly pomysl?? Dobry jak kazdy inny i dzialajacy to najwazniejsze.

Pozdro

Dexter

On sie chyba nie nabija z Ciebie poprostu popiera Twoj pomysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic dodac nic ujac brawo Dexter

Chyba nie rozumiem, nabijasz sie ze mnie ??

Co moze zly pomysl?? Dobry jak kazdy inny i dzialajacy to najwazniejsze.

Pozdro

Dexter

On sie chyba nie nabija z Ciebie poprostu popiera Twoj pomysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mówiłe - forum się sypie.

Chyba jedna zrobie tranzystory na kabelkach na doooożym radiatorze zamocowanym na zewnątrz budy. Ale chyba dopiero za 2 tygodnie bo za 2 dni się hajtam i mam jeszcze remony mieszkania na głowie. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja musle ze najprosciej odkrecic radiatory alu od tranzystorow i na to miejsce przykrecic kawal blachy miedzianej z przylutowana rurka miedziana i styknie spokojnie.

Tak bede wlasnie robil.

po co cos komplikowac skoro jest proste?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mówiłe - forum się sypie.

Chyba jedna zrobie tranzystory na kabelkach na doooożym radiatorze zamocowanym na zewnątrz budy. Ale chyba dopiero za 2 tygodnie bo za 2 dni się hajtam i mam jeszcze remony mieszkania na głowie. 8O

Noo troszke wolno chodzi... A co do wesela... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO na nowej drodze zycia! oby Bozia wielu dzieciuff dala, a i zona sie nie naprzykrzala :) Wypije za Wasze zdrowie w piatek (sobote?)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja musle ze najprosciej  odkrecic radiatory alu od tranzystorow i na to miejsce przykrecic kawal blachy miedzianej z przylutowana rurka miedziana i styknie spokojnie.

Tak bede wlasnie robil.

po co cos komplikowac skoro jest proste?

tylko nie mozna polaczyc tranzystorow (metalowych czesci) trzeba zostawic te podkladki (chyba silikonowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysl z tym chlodzendiem zasilki niezly, tylko czy ktos to juz sprawdzil i czy w 100% pewne...?

Ja to będę robił niedługo. Tyle, że w sposób uproszczony. Po prostu przykleję thrmopoxem blok od chipsetu do radiatorów - będzie akurat pasowął idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że układ z przylutowanymi rurkami do radiatorów będzie niezbyt wydajny. Ja pozostanę przy radiatorze za budą lub bloczkiem (jak się zmieści to w zasilce. Martwi mnie tylko jedna rzecz - skoro tranzystory chodzą impulsowo to czy nie zaszkodzą im zbyt długie kable :?:

P.S. thx, ślub w sobotę - niestety na o/c bedzie mniej czasu jak i funduszy (dlatego robię co się da do soboty :D - zakupiłem dziś fajny pojemnik "wyrównawczy" w Tesco - z uszczelnieniem - 7zł, jutro lece po zaciski metalowe nagrzewnice i uszczelki i dokańczam WC (właściwie to już dziś))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...