Piszczel Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Chcę założyć WC na zasilacz tylko nie bardzo wiem jak. Proszę o pomoc (pytanie głównie do Berkuta bo cuś takiego ma).b Zasilacz to 250W Enlight. W WC dwie pompki 600l/h równolegle (na razie tylko jedna i brak chłodnicy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Musisz wyjac tranzystory siedzace na radiatorze, dolutowac do nich kabelki i majac tak przedluzone "nozki" przykrecasz je (tranzystory) do zmajstrowanego wczesniej WB. Kabelki wlutowujesz w plytke spowrotem i masz zasilke chlodzona woda. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 nic dodac nic ujac brawo Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 www.zerofanzone.co.uk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 a tu troche inaczej: http://www.digital-explosion.co.uk/public_...WaterBlock.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Więc wystarczy schłodzić elementy na radiatorach? A tak wogóle to układ z rurkami jakoś mi nie przypadł do gustu (ale syf). BTW - jakoś kichowato działa forum nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 nic dodac nic ujac brawo Dexter Chyba nie rozumiem, nabijasz sie ze mnie ?? Co moze zly pomysl?? Dobry jak kazdy inny i dzialajacy to najwazniejsze. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Nie nabijam się! Mi się nie podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 nic dodac nic ujac brawo Dexter Chyba nie rozumiem, nabijasz sie ze mnie ?? Co moze zly pomysl?? Dobry jak kazdy inny i dzialajacy to najwazniejsze. Pozdro Dexter On sie chyba nie nabija z Ciebie poprostu popiera Twoj pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 nic dodac nic ujac brawo Dexter Chyba nie rozumiem, nabijasz sie ze mnie ?? Co moze zly pomysl?? Dobry jak kazdy inny i dzialajacy to najwazniejsze. Pozdro Dexter On sie chyba nie nabija z Ciebie poprostu popiera Twoj pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 spoko Dexter nie miałem nic złego na myśli po prostu podałeś bardzo dobry link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 A nie mówiłe - forum się sypie. Chyba jedna zrobie tranzystory na kabelkach na doooożym radiatorze zamocowanym na zewnątrz budy. Ale chyba dopiero za 2 tygodnie bo za 2 dni się hajtam i mam jeszcze remony mieszkania na głowie. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 a ja musle ze najprosciej odkrecic radiatory alu od tranzystorow i na to miejsce przykrecic kawal blachy miedzianej z przylutowana rurka miedziana i styknie spokojnie. Tak bede wlasnie robil. po co cos komplikowac skoro jest proste? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 A nie mówiłe - forum się sypie. Chyba jedna zrobie tranzystory na kabelkach na doooożym radiatorze zamocowanym na zewnątrz budy. Ale chyba dopiero za 2 tygodnie bo za 2 dni się hajtam i mam jeszcze remony mieszkania na głowie. 8O Noo troszke wolno chodzi... A co do wesela... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO na nowej drodze zycia! oby Bozia wielu dzieciuff dala, a i zona sie nie naprzykrzala :) Wypije za Wasze zdrowie w piatek (sobote?)! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 a ja musle ze najprosciej odkrecic radiatory alu od tranzystorow i na to miejsce przykrecic kawal blachy miedzianej z przylutowana rurka miedziana i styknie spokojnie. Tak bede wlasnie robil. po co cos komplikowac skoro jest proste? tylko nie mozna polaczyc tranzystorow (metalowych czesci) trzeba zostawic te podkladki (chyba silikonowe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 pomysl z tym chlodzendiem zasilki niezly, tylko czy ktos to juz sprawdzil i czy w 100% pewne...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 pomysl z tym chlodzendiem zasilki niezly, tylko czy ktos to juz sprawdzil i czy w 100% pewne...?Ja to będę robił niedługo. Tyle, że w sposób uproszczony. Po prostu przykleję thrmopoxem blok od chipsetu do radiatorów - będzie akurat pasowął idealnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Myślę że układ z przylutowanymi rurkami do radiatorów będzie niezbyt wydajny. Ja pozostanę przy radiatorze za budą lub bloczkiem (jak się zmieści to w zasilce. Martwi mnie tylko jedna rzecz - skoro tranzystory chodzą impulsowo to czy nie zaszkodzą im zbyt długie kable :?: P.S. thx, ślub w sobotę - niestety na o/c bedzie mniej czasu jak i funduszy (dlatego robię co się da do soboty :D - zakupiłem dziś fajny pojemnik "wyrównawczy" w Tesco - z uszczelnieniem - 7zł, jutro lece po zaciski metalowe nagrzewnice i uszczelki i dokańczam WC (właściwie to już dziś)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Oczywiście tranzyski muszą być odizolowane od radiatora! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...