Qb@ Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Witam! Kilka dni temu kupiłem i zainstalowałem płytę główną DFI Infinity NFII Ultra. Wszystko działa ładnie oprócz jednego drobnego szczegółu. Kiedy włożę tuner AverMedia TVCapture 98 w którykolwiek slot, na monitorze podczas uruchomienia kompa pojawia się tylko "No signal input" W pierwszej chwili myslałem, że to slot jest walnięty, ale po sprawdzeniu okazało się że w każdym slocie jest ta sama sytuacja. Tuner jest na pewno dobry bo działał spokojnie jeszcze przedwczoraj na starej płycie (ABIT KT7A-RAID) Wygląda na to, że tuner nie współpracuje z nową płytą:( Czy macie moze jakiś pomysł jak to można rozwiązać (oczywiście sprzedaż tunera to rozwiązanie ostateczne)? Czy da się cokokolwiek zrobić żeby zadeziałało? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Witam! Kilka dni temu kupiłem i zainstalowałem płytę główną DFI Infinity NFII Ultra. Wszystko działa ładnie oprócz jednego drobnego szczegółu. Kiedy włożę tuner AverMedia TVCapture 98 w którykolwiek slot, na monitorze podczas uruchomienia kompa pojawia się tylko "No signal input" W pierwszej chwili myslałem, że to slot jest walnięty, ale po sprawdzeniu okazało się że w każdym slocie jest ta sama sytuacja. Tuner jest na pewno dobry bo działał spokojnie jeszcze przedwczoraj na starej płycie (ABIT KT7A-RAID) Wygląda na to, że tuner nie współpracuje z nową płytą:( Czy macie moze jakiś pomysł jak to można rozwiązać (oczywiście sprzedaż tunera to rozwiązanie ostateczne)? Czy da się cokokolwiek zrobić żeby zadeziałało? Z góry dzięki za odpowiedzi. Spróbuj kilku metod: 1. Wyłącz ACPI w BIOSie 2. zwiększ PCI latency 3. Spróbuj przerwaniami dla PCI zamieszać powinno dać radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 sprawdź na jakim przerywaniu jest ustawiona.POtem zablokuj to przerywanie i niech sie na innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qb@ Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Szczerze powiem, że dopiero dziś miałem możliwość wzięcia się za ten tuner i poprostu zwątpiłem:( Wyłączyłem ACPI w BIOSie i niestety, ale system się już nie odpalił. Wróciłem więc do włączonego ACPI i wtedy XP poszedł normalnie. Szukałem również PCI latnecy, ale z drobnym zażenowaniem przyznaję że poprostu go nie znalazłem. Nie wiem już co z tym robić:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qb@ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Poporsiłem kumpla który bawi się często BIOSEM o przejzenie jeszcze raz i jednak nie ma w moim BIOSie funkcji PCI latency ani zmiany przerywań ustawić. Da się coś jeszcze zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...