Juziu Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 jakiego polecacie collera dla Athlona 2500+ Mobile ? Bo ja najbardziej jestem skłonny za PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu , albo PENTAGRAM FREEZONE QC-92 Cu. ?? Dodam jescze że za jakiś czas zamierzam go podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 jakiego polecacie collera dla Athlona 2500+ Mobile ? Bo ja najbardziej jestem skłonny za PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu , albo PENTAGRAM FREEZONE QC-92 Cu. ?? Dodam jescze że za jakiś czas zamierzam go podkręcić. QC-92CU jest wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 TT Sp-97 albo zalman cpns 7000B - Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Thermalright SLK-900A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Thermalright SLK-900A i wentyl 92x92mm Zalman ZM F2. To co w podpisie -> 53*max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 QC-92CU jest wydajniejszy Jesli tak jest (nie zaprzeczam, ze tak) to dlaczego 80-tka drozsza ??? CZy tylko ze wzgledu na wieksza ilosc miedzi, czy chodzi o cos wiecej :?: :?: :?: Thermalright SLK-900A i wentyl 92x92mmtak tylkoze cena za taki zestaw to :129zl + ok 55zl za wentyl = >180 zl :!: :!: :!: a temp nizsza od QC_92 Cu o 2-4 st ,ktory kosztuje 95 zl :o Pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Thermalright SLK900A - 129zł ( na allegro widziałem po 119zł) Zalman ZM-F2 - 25zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 to i tak 154 a nie 99... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Pozwole sobie podpiac sie pod ten topic bo moje zagadnienie jest podobne. Czy 59 st.C w idle pod DOSem przy AXP-M 2500+ @15x166 (1.71V), chlodzonym HHC-001 przy otwartej budzie to przypadkiem nie troszke za duzo? 8O Dla testu - ten sam procesor @6x100 (tez 1.71V, pozostale warunki rowniez bez zmian) w idlu to 42 st. C - wiecej niz XP 1700+ na T-bredzie-B @12x166 - on przy 1.775V mial w full loadzie 38-39 st. C :? Podsumowujac pytanie - to wina chlodzenia czy blad odczytu spowodowany nierozpoznanym poprawnie procesorem? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ten HHC-001 to chyba miedziak? Jak ciepły/gorący jest radiator przy tych niby 59*C? Jeśli to temp w idle to postresuj go trochę, żeby temp poszła jeszcze trochę w górę i zobacz, jaki radiator - jeśli gorący to temp prawdziwa, ale to raczej błąd odczytu. Choć z drugiej strony to wiesz prawie 2500MHz nawet na 1,70V to niemało Jakie wymiary ma ten raidator od HHC-001? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ten HHC-001 to chyba miedziak? (...) Jakie wymiary ma ten raidator od HHC-001? Tak, to jest ten pierwszy miedziak z cieplowodami. Wymiary standardowe czyli 60x60x44. Z tym ze moj jest troche zmodowany ;), siedzi na nim dukt powietrzny i duzy wydajny wiatrak 80x80 :). Jak ciepły/gorący jest radiator przy tych niby 59*C? Jeśli to temp w idle to postresuj go trochę, żeby temp poszła jeszcze trochę w górę i zobacz, jaki radiator - jeśli gorący to temp prawdziwa, ale to raczej błąd odczytu. To chyba musi byc blad odczytu! Pomimo rzekomych 60 st. C cooler wcale nie jest taki goracy, przy T-bredzie @ 2.08 GHz byl o wiele goretszy, az parzyl, a tu nic takiego nie ma miejsca 8O. Choć z drugiej strony to wiesz prawie 2500MHz nawet na 1,70V to niemało Wez jeszcze pod uwage to co napisalem powyzej i dodatkowo to, ze T-bred @600 MHz w tych samych warunkach mial 32 st. C... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 No to albo błąd odczytu albo źle założony cooler, ale jak mówisz, że cooler wcale nie jest gorący pomimo rzekomych 60* to błąd odczytu. Zmieniałeś może ostatnio biosy? Może inny bios inaczej odczytuje temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 No to albo błąd odczytu albo źle założony cooler, ale jak mówisz, że cooler wcale nie jest gorący pomimo rzekomych 60* to błąd odczytu. Moze faktycznie zle zalozony... :? Cholera, on powinien byc do plyty przypinany! Jest za ciezki i za wysoki! :x Zmieniałeś może ostatnio biosy? Może inny bios inaczej odczytuje temp. Nie zmienialem od poczatku jak ja mam, caly czas jade na wersji 1009. Ciekaw jestem czy beta-bios 1015.002 wykrywa mobilne procesory... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Weź go może zdejmij, wyczyść spód radiatorka i procka z pasty, nałóż jakąś srebrną pastę (ziarnko na środek rdzenia) i załóż cooler ponownie. Może pomoże :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Swoja droga milo spotkac kogos ze "starszej gwardii" - zarejestrowalismy sie tu w podobnym okresie czasu ;). Ale jestes ode mnie mlodszy stazem o 5 dni hyhyh :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 No pewnie, że miło spotkać starszyznę :D I jak tam temperaturka procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 I jak tam temperaturka procka? Jutro sprawdze, puki co nie mam systemu wiec mam ograniczone pole dzialania, tyle coby dosa zaladowac i koniec... 8? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Thermalright SLK-900A Tego sobie daruj. Zobacz te testy. Pentagram QC-80 Cu vs SLK900A. Zapodam jedną fotkę: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...