spiderman6666 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No właśnie przeglądałem statystyki i Brawkomp jest na 1 miejscu w Polsce z wynikiem ok 143338 a tweak tylko 80300 więc jak chcemy sie liczyć w czołówce Polskich teamów to trzeba sięwziąść ostro do roboty :lol: Ja jusz zrezygnowałem z liczenia starego seti i całą mocą licze bionca 24h/7 tylko przez remont cieniuje :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ty sie przezuciles ale grono osob/teamow sie nie przezucilo i dlatego taki slaby wynik... jak padnie stare seti to tweak i tak wyniszczy barwnikow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ja tam czasem sypnę jednostkę na stare SETI, sentyment :) Ale większość mocy kompa jak i czasu poświęcam liczeniu BONIC i analizie jego statów. Zauważyłem, że jak by większe próbki się pojawiły na Duronie z 3h skoczło na 4h Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Zauważyłem, że jak by większe próbki się pojawiły na Duronie z 3h skoczło na 4hno wlasnie :!: wczoraj (chyba) sciagnelo mi klienta 4.05 i patrze a tu na moim Bartku @ 2365 MHz ponad 4h mi zaczelo liczyc... i to bynajmniej nie jedna jednostke tylko wszystkie :!: WTF :?: (wczesniej <2h 40min) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No tak mi też ssało tego klienta i po tym te cyrki na Duronie. Bartek ma nadal klienta 4.09 (kiedyś z jakiejś strony to ściągnołem) http://www.setiathome.pl/home_polish.shtml To coś grezmolą o tym kliencie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 kur... i jakby jeszcze bylo malo komp mi zaczyna sie weszac chyba przez tego nowego klienta... ehh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Właśnie łyknoł nas tuningpc http://members.lycos.co.uk/zulfix/seti/Rap...aport11/RTP.swf i tylko dlatego że wyprzedziliśmy seti@gorzów utrzymaliśmy 5 pozycję w rankingu. Panowie do roboty zostawcie jusz te stare seti i liczcie boinca :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 ladna lipa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 u nas kilka osob juz liczy boinca, ale wyniki beda dopiero za kilka dni jak zaczniemy te jednostki wreszcze oddawac normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 a tak przy okazji tweaka na boinc`u mam pytanie dlaczego w statach teamów w -> setiSynergy tweak nie ma flagi kraju ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 a tak przy okazji tweaka na boinc`u mam pytanie dlaczego w statach teamów w -> setiSynergy tweak nie ma flagi kraju ?? a tak przy okazji tweaka na boinc`u mam pytanie dlaczego w statach teamów w -> setiSynergy tweak nie ma flagi kraju ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 powiedzcie Snapowi żeby zmienił w preferencjach konta teamu Country na Poland myśmy też nie mieli na samym początku domyślnie jest tam puste pole i dlatego nic nie macie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 skorzystam z okazji i zapytam dizzy z której wersji klienta korzystasz bo ja zainstalowałem 4,13 ale czas liczenia próbki wynosi 4.40 podczas gdy na kliencie 4,05 mieściło sie w 3 godzinach a na podkręconym procku w 2:30 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Po pierwsze wersja 4.13 klienta jest najbardziej stabilna i na niej trzeba liczyć Po drugie czas liczenia nie zależy od wersji klienta tylko od wersji aplikacji liczącej Seti (jest to co innego niż wersja klienta). Aktualnie liczymy na aplikacji 4.05 (czasy liczenia dlatego są dłuższe bo przy kompilacji tej aplikacji nie usunięto kodu debugera). Poprzednio liczyło się na aplikacji 4.03 która miała usunięty przed kompilacją debuger więc liczyła szybciej. Nie da się tego zmienić - próbki są tylko pod aplikację 4.05 (4.03 ich nie policzy). Jeśliby nawet ręcznie podmienić tą aplikację na starą wersję to klient automatycznie ściągnie z netu i zastąpi ją wersją 4.05. Trzeba się z tym pogodzić. No chyba że ktoś potrafi sam przekompilować aplikację liczącą w taki sposób że usunie z niej debugera. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 u mnie cholera na procku 1.66ghz i na 2,4ghz liczy 4h co jest nieco dziwne :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 u mnie wlasnie tez wzroslo do 6h :D :D a pozatym to liczyc ludzie ciągnąć bo nie ma konkurencji dla naszej ekipy narazie :D u mnie wlasnie tez wzroslo do 6h :D :D a pozatym to liczyc ludzie ciągnąć bo nie ma konkurencji dla naszej ekipy narazie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Fuxmen a na czym tobie liczy te 6 owerów :) Bo na Duronie 1600@2050 nagina mi średnio 5h 30min a na Bartku 2500+ (na razie odkręconym :() 4h 40min średnio Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 na jego kompie z podpisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Tak se kombinowałem by przestudiować podpis :) ale dla pewności zadałem tego qweszczena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 jesli dobrze pojdzie to bedzie kolo 2.3 ghz bo odratowalem mojego cudownego codegena 300W kiedys pisalem o nim, ale poszla sie rabac duodioda i teraz szwagier mi go naprawil i mam jeszcze lepsze napiecia niz przed naprawa a przed naprawa ciagnął 2200MHZ teraz na tym co mam mam napiecia 12 - 12.35-42 i na 5v - wg miernika za 500 zeta 5.01 a wg speedfana 4.92 tak ze wykrece z niego ile sie da niestety tylko za pomoca drut moda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 nie jest tak zle :D przekroczylismy 50K [Link] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 skorzystam z okazji i zapytam dizzy z której wersji klienta korzystasz bo ja zainstalowałem 4,13 ale czas liczenia próbki wynosi 4.40 podczas gdy na kliencie 4,05 mieściło sie w 3 godzinach a na podkręconym procku w 2:30 ??? Nie wszyscy zdaja sobie sprawę z tego że w nowym SETI nie ścigamy sie na ilość próbek tylko na ilość kredytek. Stare przyzwyczajenia z SETI że najważniejszy jest jak najkrótszy czas liczenia próbki nalezy odrzucić. obecnie ścigamy sie na kredytki (Total Credits). Próbka może się liczyć i 100 godzin, wazne żeby dostać za nią odpowiednio dużo kredytek. Na wersji 4.13 jedna WU liczy się dłuzej niż na wcześniejszych wersjach, ale dostajemy za próbkę więcej kredytów i to jest istotne!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 a w praktyce jest tak że ten kto więcej próbek przeliczy ten ma w sumie więcej kredytów 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincent Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Dla tego ci co maja słabszy sprzęt są pokrzywdzeni. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Wincent - a jak sobie wyobrażasz inaczej ? a i weź pod uwagę że na stronach projektu ludzie są sortowani wg. średnich credytów a w tym można rywalizować z szybszymi kompami będąc zaangażowanym (tj mając długo kompa włączonego) a i nie zapominaj że im ktoś ma szybszego kompa tym więcej liczy a im więcej liczy tym bardziej pomaga projektowi a więc na takiej osobie bardziej zależy pomysłodawcom i bardziej pod takie osoby są robione "systemy rankingowe" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincent Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Wincent - a jak sobie wyobrażasz inaczej ? a i weź pod uwagę że na stronach projektu ludzie są sortowani wg. średnich credytów a w tym można rywalizować z szybszymi kompami będąc zaangażowanym (tj mając długo kompa włączonego) a i nie zapominaj że im ktoś ma szybszego kompa tym więcej liczy a im więcej liczy tym bardziej pomaga projektowi a więc na takiej osobie bardziej zależy pomysłodawcom i bardziej pod takie osoby są robione "systemy rankingowe" Ale weź pod uwagę że tych co mają mocne” kompy” jest mało !! a kompa to ja już nie pamiętam kiedy wyłączałem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 By czasem ZE nie przypomniał o sobie, mnie trzy miechy temu poraził rachunkiem :( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...